خبرهای داغ:

روایت ماموستا ملاقادر قادری از یک «دفاع جانانه»/ تهرانی‌هایی که برای دفاع از مردم «پاوه» جان دادند

ماموستا ملاقادر قادری، امام جمعه پاوه بر سر مزار یادمان شهدای ۲۶ مرداد این شهرستان با بیان خاطر‌ه‌ای از ۲۴ مرداد ۵۸ از دفاع جانانه‌ای یاد کرد که در آن خون جوانان شیعه و سنی در هم آمیخته شد.
کد خبر: ۹۴۹۳۹۳۴
|
۰۱ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰

به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، به دلیل نقشی که مردم پاوه و اورامانات در پیروزی انقلاب و دوران دفاع مقدس و پاسداری از کیان اسلامی داشته، گلزار مطهر شهدای شهرستان پاوه به عنوان نماد ملی شهدای اهل تسنن برای همگان شناخته شده است. 

ماموستا ملاقادر قادری امام جمعه پاوه در حضور استاندار کرمانشاه بر سر مزار یادمان شهدای ۲۶ مرداد پاوه، با بیان خاطره‌ای از یک «دفاع جانانه»، یاد کرد.

شهر مقاوم پاوه و مردم غیور آن حوادث سال ۵۸ را همیشه در خاطره خود دارند. زمانی که هنوز طعم شیرین پیروزی انقلاب اسلامی در کامشان کامل نشده بود که ضد انقلاب با تدارک استکبار جهانی برای تلخی پیروزیشان به میدان آمد.

مهاجمان با بستن راه‌های ورودی، هر جا پاسداری را داخل شهر می‌دیدند دستگیر و با جداکردن سر از بدن او، سر بریده را در خیابان‌های شهر می‌چرخاندند تا مردم را وادار به مراجعت به خانه‌های خود کنند. حلقه محاصره هر لحظه تنگ‌تر می‌شد.

عدم توازن قوا میان مهاجمان و مدافعان شهر باعث شد که در نیمه شب ۲۴ مرداد ۱۳۵۸ درگیری‌ها به اوج برسد.

ماموستا ملاقادر با یادآوری آن روز تلخ، گفت: روز ۲۴ مرداد، پاسدارها را برای دفاع از سپاه مریوان به این شهر فرستاده بودند، به پاوه حمله شد. بخش عمده‌ای از شهر از جمله بیمارستان به تصرف مهاجمان درآمد.

وی ادامه داد: پاوه احساس خطر کرد، با اطلاع وضعیت به مسؤولان وقت تهران، حدود ۴۰ نفر از پاسداران اعزامی با نیروهای محلی، از پاوه دفاع جانانه کردند. 

امام جمعه پاوه افزود: بخش عمده‌ای از شهر از جمله بیمارستان به تصرف مهاجمان درآمد، در بیمارستان پاوه حدود ۲۰ تا ۲۵ شهید داشتیم که کسی قادر به جمع‌آوری اجساد شهدای پاسداران نبود.

وی یادآور شد: با بیت رهبری در قم تماس گرفتیم که با شهدا چکار کنیم، فرمودند اجسادی که سالم هستند به خانواده هایشان تحویل دهید و شهدایی که قابل حمل نیستند در پاوه خاک کنید.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار