به گزارش خبرنگار بسیج، در این آیین دختران پایه سوم مدارس غیردولتی و هیات امنایی استان اردبیل با پوشیدن چادرهای رنگی و به همراهی والدین و مربیان خود در فضای معنوی، رسیدن به سن تکلیف را جشن گرفتند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل در این آیین، جشن تکلیف دانشآموزان را مراسم رسیدن به مقام تشریف، فخر و بندگی در برابر خالق هستی خواند و گفت: از امروز دختران حاضر به مقام خواندن نماز، امانتداری، احسان و مهربانی به انسانها و انجام دستورات دینی و الهی مشرف میشوند.
آیتالله سیدحسن عاملی جشن تکلیف را رسیدن به قابلیت سخن گفتن با خداوند دانست و افزود: با رسیدن به مقام عبادت و بندگی عابدانه، انسان به روح و قلب بزرگ دست مییابد و پرونده عبادت و بندگی پیش خداوند باز میشود.
وی با اشاره به حساسیت دوره تکلیف دینی و فقهی دانشآموزان و با بیان ثبت و ضبط همه اعمال و گفتار بندگان پیش خداوند و رسیدگی به همه پرونده در روز محشر بیان کرد: از امروز تمام اقدامات شما دانشآموزان در ادای نماز، راستگویی و پرهیز از دروغ، احترام به والدین، حفظ و اجرای دستورات دینی از جمله حجاب و توجه به حقالناس ثبت شده و در روز قیامت مورد حسابکشی قرار میگیرد.
امام جمعه اردبیل پرهیز از غیبت، تهمت و بهتان را از جمله تکالیف جدید دانشآموزان عنوان و اظهار کرد: در آینده مسئولیت سنگین فرزندپروری نیز بر دوش شما قرار خواهد گرفت و باید از هماکنون خود را از لحاظ روحی و معنوی برای این کار بزرگ آماده کنید.
وی خواستار احترام به پدر، معلمان و ائمه به عنوان اولیای واقعی و معنوی دانشآموزان شد و گفت: اداره کل آموزش و پرورش کتاب ساده زندگی ائمه معصوم (ع) را تهیه کرده و برای الگوگیری در اختیار دانشآموزان قرار دهد.
آیتالله عاملی همچنین با بیان این که آینده کشور در دست شما دانشآموزان قرار خواهد گرفت و باید با انجام فرایض دینی فردی و جمعی، خود را از هماکنون برای ایفای نقش در آینده کشور آماده کنید، افزود: همه شماها باید برای عزت و اعتلای کشور تلاش کنید.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل نیز در این آیین لازمه نزدیکی و پیوند با خداوند را پیروی از دستورات و احکام الهی عنوان کرد و گفت: جشن تکلیف فرصتی برای آشنایی بیشتر دانشآموزان با وظایف دینی و اخلاقی است.
کلامالله صفری با بیان اینکه نماز صحبت کردن بنده با خداست، اظهار کرد: دانشآموزان با رسیدن به سن تکلیف و ادای نمازهای واجب، دوستی با پروردگار را تجربه میکنند.
وی، برگزاری جشن تکلیف را از برنامههای آموزش و پرورش عنوان کرد و افزود: امسال ۹ هزار دانشآموز دختر ۹ ساله در مدارس دولتی و غیردولتی استان اردبیل مشغول به تحصیل هستند که جشن تکلیف تعدادی از آنها امروز برگزار شد و جشن تکلیف برای بقیه نیز تا پایان سال برگزار میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش استان اردبیل خانوادهها و والدین دانشآموزان را به آشناسازی آنها با احکام و مسائل شرعی فراخواند و خواستار زمینهسازی خانوادهها برای رعایت دستورات دینی از سوی دانشآموزان شد.
به گزارش بسیج، در این آیین دانشآموزان شرکت کننده، با اجرای دکلمه، سرود و شعر به شادمانی پرداختند و با ادای نماز شکر، رسیدن به سن تکلیف را جشن گرفتند.
استان اردبیل ۲۶۳ هزار دانشآموز در حال تحصیل و ۱۸ هزار و ۵۰۰ نفر معلم و مربی آموزشی دارد.