به گزارش خبرگزاری بسیج از کرمانشاه، داستان بیپایان شورای شهر 11 نفره کلانشهر کرمانشاه سالهاست که به معضل جدی برای این شهر تبدیل شده و با توجه به عدم برگزاری جلسات و غیبت غیرموجه اعضا، مشکلات بسیاری برای کلانشهر کرمانشاه تبدیل شده و همین مشکلات زمینه طرح انحلال شورای شهر را فراهم کرد.
تبدیل شدن شورای شهر به دو گروه اقلیت و اکثریت در ادوار مختلف و مخالفت و موافقت با شهردار به دلیل منافع شخصی همواره وجود داشته و در کنار این، تخلفات مختلف شورای شهر از جمله به کارگیری نزدیکان در شهرداری و دستگاههای مختلف، استفاده شخصی از امکانات دولتی و تخلفاتی در ساخت و سازها سبب دلسردی و بدبینی افکار عمومی شده است.
به همین منظور جلساتی در راستای انحلال شورای شهر کرمانشاه در شورای حل اختلاف استان برگزار و گزارشی برای هیئت حل اختلاف مرکز ارسال شد و در نهایت نشستی با حضور تعدادی از نمایندگان شورا در وزارت کشور برگزار شد اما بنابر درخواست معاون رئیس جمهور مقرر شد نشستی با حضور استاندار و اعضای شورا برگزار شود که شب گذشته در استانداری با حضور اصحاب رسانه برگزار شد.
جلسه امروز پیرو طرح پرونده انحلال شورای شهر کرمانشاه در هیئت حل اختلاف مرکزی و وساطت هیئت مرکزی برای دادن یک مهلت سه ماهه به شورا و نیز درخواست اعضای شورای شهر از استاندار کرمانشاه، تشکیل شد.
محمدطیب صحرایی استاندار کرمانشاه در دیدار اعضای شورای شهر کرمانشاه با تشریح مشکلات و آسیبهای رویکرد گذشته در شورای شهر، بر ضرورت پیگیری مطالبات و نیازهای زمین مانده و مهم شهر و شهروندان تأکید و یک مهلت جدید برای خدمت رسانی شورا و حرکت در ریل قانون و اصلاح مسیر گذشته تعیین کرد.
اعضای شورای شهر هم متعهد شدند که طی سه ماه لوایح معطل مانده در شورا را رسیدگی و پیگیری کنند.
صحرایی در این نشست گفت: معاون ریاست جمهوری وساطت کردند که سه ماه به شورای شهر فرصت داده شود و همکاری و همراهی داشته باشیم و در مرحله اول باید از خود شروع کنیم و برای گرفتن امتیاز و مزیت برای کرمانشاه رقابت کنیم.
استاندار کرمانشاه سفارش برای به کارگیری نزدیکان و خروج از وظایف قانونی را تنها جزئی از لیست گزارشات دستگاههای نظارتی از عملکرد شورای شهر کرمانشاه دانست و بیان کرد: چنانچه بعد از این فرصت سه ماهه شرایط تغییر نکند بسیار روشنتر و مفصلتر از مجموعه این پروندهها را تحویل افکار عمومی خواهم داد و هرکس مختار است به هر کدام از این افراد رأی دهد یا ندهد.
صحرایی به اعضای شورای شهر کرمانشاه دستور داد که برای حفظ شورا باید جلسات آن به صورت منظم و با خروجی موثر و قابل ارزیابی برگزار شود، لوایح زمین مانده شورا رسیدگی و با حساسیت پیگیری شود، مهمترین مطالبات و نیازهای ضروری شهر و شهروندان در دستور رسیدگی قرار گیرد و از هرگونه پیگیری منافع شخصی و گروهی و دخالت در عزل و نصبها و استخدام های شهرداری و غیره پرهیز شود.
استاندار کرمانشاه چند درخواست مردمی از جمله جمع آوری نخالهها، ضایعاتیها و سگهای ولگرد را هم به عنوان دستور کارهای اولیه روی میز شورا گذاشت تا طی هفتههای آتی ذیل رعایت موارد بالا و حرکت اصولی شورا، پیگیری شوند و عملکرد شورا درباره این موارد هم ارزیابی شود.
زرافشانی رئیس شورای شهر کرمانشاه در این نشست با بیان اینکه اختلافات شورای شهر ریشه در گذشته دارد اظهار داشت: این نشستها سبب تعامل و همکاری وضعیت شورای شهر و ساماندهی آن میشود و به شما قول میدهیم جلسات مرتب تشکیل شود و با رعایت تقوا و همکاری از ضدیت و اختلاف پرهیز کنیم و امید داریم به وظیفه ذاتی خود عمل کنیم.
رسول آزادی از اعضای شورای شهر کرمانشاه نیز در این نشست با اشاره به انتقاد نسبت به عملکرد شورای حل اختلاف در تصمیمات برای انحلال شورای شهر اظهار داشت: شورای حل اختلاف باید اختلافات را حل کند و امید داریم تصمیمات درستی اتخاذ شود و استاندار مختار است که متخلف را ببخشد یا مجازات کند.
وی با بیان اینکه ما برای انتخاب نادرست شهردار کرمانشاه باید از مردم و مسئولان عذرخواهی کنیم عنوان کرد: این شهردار برای کرمانشاه مناسب نیست و در این شهر نیز سکونت ندارد.
آزادی با اشاره به افزایش جمعیت سگهای ولگرد در شهر و ناتوانی در جمعآوری آنها گفت: این شهردار کفایت لازم را ندارد و تصمیم ما برای انتخاب این فرد اشتباه بود و همیشه مخالف ایشان خواهم بود.
دستهایی بیرون از شهرداری بر انتصابات تأثیرگذار هستند
درویشی عضو دیگر شورای شهر و البته از موافقان شهردار نیز در این نشست با اشاره به وجود چالشها و تنشهای بسیار در استان به ویژه شهر کرمانشاه اظهار داشت: شهرداری کرمانشاه در ادوار مختلف فاقد درآمد پایدار بوده و این شهر با وجود قابلیتهای بسیار نتوانسته به عنوان یک کلانشهر که کریدور غرب است نقش ایفا کند.
وی با بیان اینکه همدلی و همکاری برای رفع این مشکلات نیز در شهر کرمانشاه وجود ندارد عنوان کرد: در 11 ماه گذشته از آغاز مسئولیت استاندار در استان کرمانشاه، اعضای شورای شهر بسیار علاقهمند به برگزاری نشست با ایشان داشتند اما محقق نشد و اگر اینچنین میشد اختلافات کمتر بود.
درویشی با بیان اینکه شهرداری کرمانشاه از همان ابتدای انقلاب فاقد هرگونه درآمد پایدار بوده است افزود: اداره یک مجموعه و سازمان مبتنی بر درآمد و بودجه و نیروی انسانی است و این در حالی است که شهرداری کرمانشاه با 5000 نفر جمعیت با تراکم کار فراوان و انباشت مشکلات از ادوار مختلف است.
وی بیان کرد: زمانی که شهرداری برای انتخاب شهردار اقدام کرد 43 نفر ثبتنام کردند و 39 نفر وارد شدند و برای نخستین بار برای انتخاب شهردار از فیلترهای حقوقی عبور کردند و شهردار فعلی انتخاب شد و 11 نفر به او رأی دادند و سبقه اجرایی خوبی هم دارد.
درویشی با اشاره به اینکه دستهایی از بیرون بر تصمیمات شورا تأثیرگذار است و باید بررسی شود گفت: دستهایی وارد شهرداری شده و بر انتصابات و استخدامها و بسیاری از مسائل دیگر اثرگذار بوده است و به طور قطع بر کند کردن روند پیشرفت شهرداری مؤثر خواهد بود.
وی با بیان اینکه شهرداری کرمانشاه فاقد درآمد پایدار است و از طریق ماده 100 و عوارض تأمین میشود افزود: ماهانه 85 میلیارد تومان در حوزه خدمات و حقوق کارکنان هزینه میشود و اداره اینچنین شهرداری بسیار دشوار است.
درویشی بیان کرد: برخی از عملکرد شورا از جمله تعطیلی و عدم تشکیل جلسات قابل دفاع نیست اما همین شورا با تمام مشکلات اقدامات مناسبی انجام داده است و با وجود اعتبار محدود پروژههای بزرگی انجام شده است.
این عضو شورای شهر خواستار حمایت استانداری از شورای شهر شد گفت: مردم با نظام اسلامی و صندوق رأی قهر نیستند بلکه با عملکرد امثال من قهر هستند و باید بررسی شود.
سالار احمدزاده دیگر عضو شورای شهر کرمانشاه و از منتقدان شهردار نفر بعدی بود که بیان مطالبی درباره شهردار پرداخت و اظهار داشت: بیش از دهها نفر از مدیران شهرداری کرمانشاه به دلیل اختلافات شخصی و ارتباط داشتن با برخی از اعضای شورای شهر خانهنشین شدهاند.
وی با بیان اینکه باید نشستی با حضور شهردار برگزار و عملکرد ایشان شفافسازی شود عنوان کرد: دریافت مطالبات با عنوان کمیسیون ماده 100 قبل از صدور پروانه خلاف قانون است اما در شهرداری کرمانشاه در حال انجام است.
استاندار کرمانشاه در این نشست به حاضران متذکر شد که این جلسه به منظور بررسی مشکلات شورای شهر برگزار شده و ارتباطی با شهردار ندارد و بهتر است در ابتدا مشکلات این پارلمان شهری رفع شود و در مرحله بعد در نشستی با حضور شهردار به مشکلات این نهاد نیز رسیدگی خواهد شد.
اکنون باید منتظر بود که مهلت سه ماهه استاندار برای شورای شهر کارساز خواهد بود یا منافع شخصی باز هم مانعی برای خدمتگزاری و انجام وظیفه اعضای شورای شهر میشود که در این صورت بنابر وعده استاندار انحلال شورای شهر رقم خواهد خورد.