خبرهای داغ:
گزارش بسیج|

نگاهی به روند تغییرات شاخص‌های اقتصادی در دولت شهید آیت‌الله رئیسی

شاخص‌های اقتصادی در دولت شهید آیت‌الله رئیسی در سه سال اخیر با رشد قابل توجهی همراه بود که از جمله آن می‌توان به کنترل متغیر‌های پولی، جذب سرمایه‌گذاری خارجی، مهار نقدینگی و تورم اشاره کرد.
کد خبر: ۹۶۰۱۵۹۸
|
۰۵ خرداد ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۶

نگاهی به روند تغییرات شاخص‌های اقتصادی در دولت شهید آیت‌الله رئیسی

خبرگزاری بسیج - بررسی آمار‌های اقتصادی در دولت سیزدهم به ریاست شهید آیت‌الله رئیسی نشان می‌دهد که تاکید رئیس‌جمهور شهید بر جهاد در عرصه اقتصادی باعث شده که گام‌های مثبتی در دولت برداشته شود.

براساس گزارش مرکز آمار نرخ رشد در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ با نفت مثبت ۶.۷ درصد و بدون نفت مثبت ۴.۲ درصد بوده و در مجموع رشد اقتصادی در ۲سال فعالیت دولت سیزدهم مثبت ۱۲.۶ درصد بوده است.

لازم به ذکر است این شاخص در دوره چهارساله دولت دوازدهم بر مبنای گزارش مرکز آمار در مجموع منفی ۱.۳ درصد بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد نرخ رشد اقتصادی بدون نفت نیز در ۲ سال دولت سیزدهم رشد ۱۰.۴ درصدی داشته است درحالی که این شاخص در ۴ سال دولت دوازدهم در مجموع ۸.۵ درصد بود.

مهار نقدینگی در ۳ سال اخیر
نرخ رشد دوازده‌ماهه نقدینگی از ۴۲.۸ درصد در پایان مهر ۱۴۰۰ طی یک روند نزولی به ۳۱.۱ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ۲۴.۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۲ رسیده است. با مهار نقدینگی، این شاخص در محدوده هدف تعیین شده برای سال ۱۴۰۱، ۳۰ درصد و سال ۱۴۰۲، ۲۵ درصد بوده است.

رشد تشکیل سرمایه ثابت
براساس گزارش مرکز آمار در ۹ ماهه سال ۱۴۰۲ تشکیل سرمایه ثابت کل ۴.۷ درصد رشد کرده است. در مجموع تشکیل سرمایه ثابت ناخالص در ۲ سال فعالیت دولت سیزدهم با رشد مثبت ۸.۱ درصدی همراه بوده است؛ این شاخص در دوره چهارساله دولت دوازدهم در مجموع منفی ۳۳.۹ درصد رشد داشته است.

کاهش نرخ تورم در دولت سیزدهم
نرخ تورم سالانه که در پایان اسفندماه ۱۴۰۱ به رقم ۴۵.۸ درصد رسیده بود، تا پایان اردیبهشت ۱۴۰۲ نیز روند افزایشی داشت و در نهایت به رقم ۴۹.۱ درصد رسید.

این روند افزایشی از آن ماه به بعد به دلیل تخلیه اثر تورمی حذف ارز ترجیحی ۴۲۰۰ تومانی در اردیبهشت ۱۴۰۱، معکوس شد و نرخ تورم ۱۲ ماهه مصرف‌کننده در پایان فروردین امسال در یک روند کاهشی به ۳۸.۸ درصد رسید.

گزارش‌های مرکز آمار نشان می‌دهد تورم نقطه به نقطه مصرف کننده از ۵۵.۵ درصد در فروردین ۱۴۰۲ به عدد ۳۰.۹ در فروردین ۱۴۰۳ رسیده که حاکی از کاهش ۲۴.۶ درصدی است.

کاهش نرخ بیکاری در دولت آیت‌الله رئیسی
افزایش اشتغال و کاهش بیکاری، به عنوان یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی جوامع تلقی می‌شود. نرخ بیکاری، نسبت اشتغال و نرخ مشارکت اقتصادی از شاخص‌های عمده بازار کار است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی کشور استفاده می‌شود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری جمعیت ۱۵ ساله و بیشتر به ۸.۶ درصد رسید.

رکورد جذب سرمایه‌گذاری خارجی در دولت سیزدهم
از ابتدای سال ۱۴۰۲ تا پایان آن ۳۱۸ طرح سرمایه‌گذاری خارجی موفق به اخذ ۵ میلیارد و ۵۳۱ میلیون دلار سرمایه‌گذاری خارجی معتبر شد به این ترتیب در سال ۱۴۰۲ رکورد جذب سرمایه‌گذاری خارجی شکسته شد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار