۵۸ طرح صنعتی و معدنی کهگیلویه و بویراحمد آماده سرمایه گذاری است/ تدوین سند توسعه چهارساله استان
به گزارش خبرگزاری بسیج از یاسوج، سید امیرتیمور موسویان در جمع خبرنگاران افزود: سند توسعه چهارساله استان تدوین شده است که در این سند تمام ظرفیت های شهرستان ها در حوزه جغرافیایی و برخورداری از آب و معدن و ... شناسایی و افق آینده ترسیم شده است.
وی بیان کرد: ۴۲ هزار واحد صنفی در استان فعالیت می کنند و با نگاه به موضوع رفع موانع تولید و بهبود فضای کسب و کار واحدهای تولیدی در سامانه مربوطه ثبت می شوند تا یک فضای راحت در این حوزه برای متقاضیان ایجاد شود.
تیموریان با اشاره به اینکه میزان بازرسی از واحد های صنفی و مبالغ جریمه ها در تعزیرات حکومتی افزایش داشته است ، گفت: شکایات واصله به سامانه بازرسی صنعت و معدن امسال یکهزار و ۱۲۵ مورد بوده است.
وی گفت: میزان سرمایه گذاری در پتروشیمی گچساران ۱۶۰۰ میلیارد تومان بوده است و چالش های زیادی از جمله ترخیص کالا از گمرک و عدم شفافیت در سامانه تجارت وجود داشت.
وی افزود: پتروشیمی گچساران در حال حاضر فعال هست و با قوت کار می کند .
تیموریان گفت: در استان ۹هزار و ۹۲۷ درصد اشتغال زایی داشته ایم .
وی بیان کرد: برای معادن پلی اتیلن دشت مازه ، فولاد سقآوه و سلستین بهمئی سرمایه گذار داریم .
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان گفت: ناترازی برق داریم و تولید و صادرات استان را می تواند با مشکل مواجه کند و امسال کارخانه سیمان مارگون با مشکلاتی مواجه شد.
وی افزود: در بحث میزان تسهیلات به واحدهای صنعتی یکی از موضوعات پرچالش بین تقاضا و میزان تخصیص منابع است که به استان داده می شود .
تیموریان ابراز داشت: یکهزار و ۵۵۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش واحدهای صنعتی استان بوده که ۲۴۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان اختصاص یافت و جذب شده است.
وی گفت: بین ۳۰ تا ۴۰ میلیارد تومان سرمایه گردش پتروشیمی گچساران است که از سرمایه گذاری درخواست کرده ایم که کارت بازرگانی و هم منابع حاصل را به بانک های استان بیاورد.
وی گفت: ۳۵۰۰ میلیارد تومان درکارخانه بیواتانول شهرستان باشت سرمایه گذاری شده است .
این مسئول افزود: کارخانه قند یاسوج سالها تعطیل بود و الان فعال است و کار می کند و از سوی دیگر کارخانه آرد ،نشاسته و گلوکز نیز چهار خط تولید راه اندازی شده که می تواند اشتغالزایی کند.
وی گفت: معدن فسفات چرام بزرگترین معدن رسوبی خاورمیانه و جزو پروژه های مسن استان کهگیلویه و بویراحمد است که متولی آن به زودی تغییر می کند و موسسه غدیر وابسته به ایمیدرو با تامین منابع ادامه کار را برعهده می گیرد و امیدواریم این پروژه به نتیجه برسد.
وی درباره برخی تخلفات واحدهای صنفی نیز گفت: ۱۰۰ کالای لوازم یدکی پرمصرف در معاونت بازرسی احصا شد و به طور مرتب این اتحادیه ها مورد رصد قرار می گیرند.
تیموریان در پاسخ به سوالی درباره فروشگاه های زنجیره ای و آوردن سرمایه در گردش آنها به استان نیز گفت: راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای تصمیم کشوری است و تاکنون سرمایه درگردش آنها به بانک های استان منتقل نشده است .