در جریان بررسی اعتراض فرمانداری به بودجه‌ سازمان‌های شهرداری مطرح شد

بودجه ۱۶۰ میلیارد تومانی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی اعتراض فرمانداری به بودجه‌ سازمانهای شهرداری،‌ گفت: بودجه سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران ۱۶۰ میلیارد تومان است که حدود ۱۳۰ میلیارد تومان از این بودجه کمک هزینه شهرداری است.
کد خبر: ۸۵۱۰۷۸۲
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۲

به گزارش خبرگذاری بسیج،‌ در یکصدو چهل و چهارمین جلسه شورا پاسخ اعتراض فرمانداری تهران به متن مصوبه بودجه سال 1394 سازمان‌ها و شرکت‌های وابسته به شهرداری تهران تصویب شد.

علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به نخستین ایراد فرمانداری درخصوص درج بودجه سازمان‌ها و شرکت‌ها در دو بخش جداگانه تاکید کرد: بودجه سازمان‌ها و شرکت‌ها در دو بخش کمک هزینه و درآمدشان تفکیک شده است. کمک هزینه‌ای که شهرداری تهران به سازمان یا شرکت پرداخت می‌کند هم در بودجه عمومی و هم در بودجه سازمان‌ها و شرکت‌ها محاسبه می‌شود.

وی افزود: ما در پاسخ به اعتراض فرمانداری برای اولین بار به منظور شفاف سازی بودجه سازمان‌ها و شرکت‌ها را تنها در بودجه عمومی و در بخش کمک‌ها درج کردیم.

دبیر با اشاره به بودجه 160 میلیارد تومانی سازمان فرهنگی و هنری بیان کرد: حدود 130 میلیارد تومان از این بودجه کمک هزینه شهرداری و حدود 15 تا 20 میلیارد تومان درآمد این سازمان است که تنها درآمد آن در بودجه سازمان‌ها و شرکت‌‌ها درج شده است.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: بودجه شرکت شهروند حدود یک هزار میلیارد تومان است که در سال‌های قبل شورا تصمیمی بر واگذاری شهروند به بخش خصوصی گرفته بود اما شورای فعلی در ماندن شرکت شهروند در مجموعه شهرداری رأی داد و بر این اساس بودجه این شرکت هم امسال محاسبه شده است.

دبیر همچنین در مورد دیگر ایراد گرفته شده به بودجه شرکت بهره برداری مترو مبنی بر ضرورت درج یکپارچه بودجه در داخل بودجه شهرداری تهران توضیح داد: براساس قانون یک سوم بودجه جاری مترو باید توسط دولت پرداخت شود اما از آنجایی که سال گذشته دولت برای کل کشور تنها بودجه 75 میلیارد تومانی را پیش بینی کرده است امسال علی‌رغم سهم 220 میلیارد تومانی دولت، سهم دولت را به عنوان مطالبات شهرداری از دولت در بودجه ذکر کرده‌ایم همانطور که در‌ سال‌های گذشته هم این سهم را محاسبه می‌کردیم.

دبیر افزود: در تبصره های بودجه به شهرداری اجازه دادیم اگر دولت سهمش را به موقع پرداخت نکند شهرداری یک دوازدهم آن را برای ادامه کار مترو از بودجه خودش پرداخت کند.

رئیس کمیسیون برنامه و بودجه درخصوص آخرین ایراد گرفته شده توسط فرمانداری عنوان کرد: فرمانداری تهران به این موضوع که چرا تنها سازمان‌ها سودشان را به حساب شهرداری واریز می‌کنند و شرکت‌ها در بودجه مکلف به واریز سودشان به حساب شهرداری نشدند اعتراض کرده است اما از آنجایی که سازمان‌ها معاف از مالیات هستند اما شرکت‌ها سودده نیستند این تبصره در تبصره‌های بودجه درج شده است.

وی یادآور شد: شرکت‌های شهرداری تهران به دنبال سودآوری نیستند و تنها 2 شرکت شهروند و همشهری به عنوان شرکت‌های سودده موظف شدند 80 درصد سودشان را به حساب شهرداری تهران واریز کنند.

احمد دنیامالی با اشاره به اینکه ایرادات فرمانداری به موضوعاتی اساسی اظهار داشت: بودجه شهرداری تهران در اقتصاد ملی تاثیرگذار است. پاسخ تهیه شده توسط کمیسیون برنامه و بودجه پاسخ خوبی است اما برای سال آینده باید ترتیبی اتخاذ شود که متهم به عدم ارائه خدمات متناسب با این بودجه بزرگ نشویم.

دوستی عضو کمیسیون عمران شورای شهر نیز با اشاره به اینکه پاسخ‌های آماده شده صحیح اما غیرشفاف است، تاکید کرد: در متن این جوابیه تردیدهایی وجود دارد بنابراین پیشنهاد می‌کنم از سال آینده بودجه عمومی شهرداری را با بودجه شرکت‌ها و سازمان‌ها تلفیق کنیم تا شفافیت بیشتری وجود داشته باشد.

احمد دنیامالی نیز اظهار داشت: از نظر من فروشگاه‌های شهروند با توجه به مساحت ساختمان‌ها و زمین‌هایی که در اختیار دارد نه تنها سودده نیست بلکه یک شرکت ضررده است. موضوع مورد بحث در اینجا مالیات بر درآمد است در حالی که سازمان‌ها و شرکت‌ها مالیات تکمیلی‌شان را پرداخت می‌کنند. به اعتقاد من شهرداری نباید در بازار دخالت داشته باشد و باید بازار را به مردم واگذار کند.

در ادامه اقدامیان درخصوص ایرادات مطرح شده توضیح داد: شرکت‌‌ها طبق قانون تجارت اداره می‌شوند من پیشنهاد می‌کنم موضوع شرکت‌ها در این جوابیه مطرح نشود چرا که اگر سود داشته باشند براساس قانون تجارت مالیاتشان را پرداخت می‌کنند.

دبیر اظهار داشت: گاهی این شبهه پیش می‌آید که شاید دوستان در شهرداری به فرمانداری اعتراض کرده‌اند تا فرمانداری این موارد را به شورا برگردانند در حالی که شورا لطف زیادی به شرکت‌ها داشته و اجازه می‌دهد 20 درصد سودشان را برای توسعه به حساب شهرداری واریز نکنند.

وی اضافه کرد: در حالیکه من مخالف این امر هستم و معتقدم شهرداری به جای تکیه بر درآمدهای ناپایدار باید از سود سلامت پایدار استفاده کند.

تقی‌پور نیز در تایید سخنان دبیر گفت: شرکت‌های زیرمجموعه شهرداری شخصیت‌های حقوقی مستقلی هستند که صاحب 100 درصد سهم آنها شهرداری است بنابراین اشکالی ندارد ما برای مجامع این شرکت‌ها تعیین تکلیف کنیم که حداقل 80 درصد سودشان را به حساب شهرداری بریزند و اگر به 20 درصد باقی مانده نیز برای توسعه نیاز ندارند آن را نیز به شهرداری برگردانند.

اقبال شاکری به عنوان آخرین تذکر اظهار داشت: ما از سال گذشته بودجه ریزی عملیاتی را برای شهرداری تهران اجرا کردیم و نمی‌توانیم ارزیابی نداشته باشیم در سال بعد همه سازمان‌ها و شرکت‌ها باید مورد ارزیابی قرار بگیرند.

در پایان پس از اصلاحات پیشنهاد شده پاسخ اعتراض فرمانداری با اکثریت آرا به تصویب رسید.
ارسال نظرات