خبرهای داغ:
وال استریت ژورنال گزارش داد

ایران مرکز ثقل اقتصادی منطقه خاورمیانه می‌شود

وال استریت ژورنال با اشاره به اقبال سرمایه گذاران عرب به ایران با وجود اختلافات سیاسی سران کشورهای عربی با ایران نوشت: ایران می‌‌تواند جایگزین عربستان به عنوان مرکز ثقل اقتصادی در منطقه شود.
کد خبر: ۸۵۶۳۰۸۰
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۴
به‌گزارش بسیج، وال استریت ژورنال طی گزارشی نوشت: در طول 10 سالی که شرکت راک سرامیکس،  کارخانه 40 میلیون دلاری تولید کاشی در ایران را به راه انداخته، این شرکت اماراتی میلیون ها دلار متحمل ضرر و زیان شده و مجبور به اخراج صدها نفر از کارکنان خود شده است.

اما تابستان امسال ایران و قدرت های جهانی به توافقی جامع در خصوص برنامه هسته ای تهران دست یافتند. اکنون با توجه به لغو تحریم ها در آینده نزدیک شرکت راک سرامیکش به دنبال افزایش تولید کاشی های آشپزخانه و حمامی است که در ایران و کشورهای منطقه به فروش می رسد.

عبداللله مسعود، مدیر اجرایی شرکت راک سرامیکس می گوید: « ما سرمایه گذار صبوری بوده ایم.»

شرکت راک یکی از ده ها شرکت عربی ای است که بدون توجه به روابط نه چندان حسنه ایران و اکثر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، خود را برای سود بردن از دوران پسا تحریم آماده کرده است.

یک هفته پس از آنکه امارات در ماه آوریل به ائتلاف سعودی حمله به یمن پیوست، شرکت هوایی اتحاد ایرویز امارات پروازهای روزانه به مقصد تهران برقرار کرد. شرکت فلای دبی هم امسال هفت مسیر پروازی جدید به مقصد ایران افزوده است. این اقدام پس از انعقاد موافقتنامه هوایی بین ایران و امارات در ماه ژانویه انجام گرفت.

گروه جمیرای دوبی، اوپراتور هتل بسیار لوکس برج العرب نیز در حال جستجو برای خرید املاک در تهران است. مسئولان شرکت دی پی ورلد یکی از بزرگترین شرکت های حمل و نقل کانتینری جهان اخیرا مقامات خود را به ایران فرستاد تا زیرساخت های بندری و ریلی ایران را که می توانند برای انتقال کالا بین چین و اروپا مورد استفاده قرار گیرند، بررسی کند.

سلطان احمد بن سلایم، رئیس شرکت دی پی ورلد، متعلق به دولت دوبی، و یکی از تجار سرشناس اماراتی در این باره گفت: «من سیاستمدار نیستم، من یک تاجرم... آنچه من به دنبال آن هستم، این است که آیا موقیعتی برای مشتریان ما وجود دارد یا نه.»

این گزارش افزود: حضور شرکت های عرب حاشیه خلیج فارس در ایران می تواند از طریق تعمیق روابط تجاری بین ایران و برخی از کشورهای همسایه، بیش از پیش موجب پیچیده شدن اتحادها در منطقه خاورمیانه شود. چنین تحولاتی می تواند مرکز ثقل اقتصادی منطقه را از عربستان، به سمت ایران تغییر دهد.

در حالی که مدیران شرکت های عربی حاشیه خلیج فارس در جستجوی فرصت های سرمایه گذاری در ایران هستند، دولت های آنها در بخش دیگری از منطقه با ایران به صورت شاخ به شاخ درگیر شده اند. جنگنده های سعودی با حمایت امارات، بحرین، قطر و کویت به بمباران مواضع حوثی های تحت حمایت ایران در یمن ادامه می دهند. جزیره کوچک بحرین در ماه جولای سفیر خود در ایران را فراخواند. شورشیان تحت حمایت کشورهای عربی همچنین در حال مقابله با دولت بشار اسد، یکی از متحدان مهم ایران، در داخل خاک سوریه هستند.

وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در ماه اوت در نشستی که با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا داشتند، علنا از توافق هسته ای ایران حمایت کردند، اما برخی از جمله وزیر امور خارجه امارات نسبت به اینکه این توافق موجب جسورتر شدن ایران شود ابراز نگرانی کرده اند.

امارات و به و یژه بندر دوبی از مدت ها قبل یک کانال تجاری مهم برای ایران در منطقه بوده است. واردات ایران از کشورهای منطقه در سال گذشته به حدود 35 میلیارد دلار رسید که عمده  آن صادرات  امارات بود که از طریق دوبی وارد ایران شد. امارات یکی از بزرکترین شرکای تجاری ایران به همراه هند و چین است.

بدین ترتیب امارات از کشورهایی است که در بهترین موقعیت برای سود بردن از افزایش مبادلات تجاری با ایران قرار گرفته است.

عمان نیز که نزدیک ترین روابط تجاری را با ایران در بین کشورهای حاشیه خلیج فارس دارد، در حال برنامه ریزی برای تقویت روابط اقتصادی خود با ایران است.

به گفته آقای ماساد، مدیر اجرایی شرکت راک سرامیکس، دسترسی به انرژی ارزان قیمت در ایران و مواد خام و نیروی کار بدان معناست که این کشور یک مکان ایده آل برای تولید سرامیک است. ایران از نظر تولید سرامیک مقام چهارم جهان را پس از چین، برزیل و هند در اختیار دارد.
ارسال نظرات
پر بیننده ها