زنده شدن امید در دل محرومین خاشي به همت گروه‌های جهادی

جهادگرانی که از هیچ همه چیز ساختند/ جهادگران می‌سازند تا ساخته شوند

دانشجويان جهادی عشق را در خدمت به خلق خدا و رفع مشکلات مردم می‌دانند و می‌گویند خدمت به هموطنان از هر قومیتی غیر از عشق نیست، آنها تشنه خدمت و هجرت هستند می‌روند تا محرمیت زدایی کنند و آبادانی کنند. فاصله 54 کیلومترکه از شهرستان خاش به سمت شمال که پیش می‌روی روستایی با خانه‌های تقريبا سنگي توجهت را به خود جلب می‌کند، نمای زیبایی از درختان سبزدر کنار خانه‌های کاه گلی تورا مشتاق وصال می‌کند.
کد خبر: ۸۵۶۸۲۳۵
|
۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۹

حدود 20 کیلومتر خاکی باید بپیمایی تا بتوانی به محل اردوي جهادي امسال ما برسي. وارد روستا که می‌شوی صدای کلاغ‌ها لابه لای درختان، باد ملایم، پراکنده شدن قاصدک‌ها و صدای خفته قنات تو را به دنیایی دیگر فرا می‌خواند.

دهستان سنگان با تلاش داوطلبانه بسیج دانشجویی خاش جانی دوباره گرفته است گویی گرمی هوا مانع فعالیتشان نمی‌شود و در تلاش‌اند که در اندک زمانی که در روستا اقامت دارند بیشترین بازسازی را انجام دهند.

اما در ادامه اين گزارش نوشته اي را كه چند سالي است بر روي پيراهن بسياري از جوانان جهادی ایران اسلامی حک شده مي بيني« همه با هم بسیج سازندگی»، جمله‌ای کوتاه اما با مفاهیم و تعابیر زیاد كه اين این جمله حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

اردوهای جهادي چندسالی است که در مناطق محروم و روستاهای دوردست در حال برگزاري است و بیشترین هدفی که این گروه‌هاي جهادي به دنبال آن هستند، محرومیت‌زدایی و خودسازی است.

دانشجويان جهادی عشق را در خدمت به خلق خدا و رفع مشکلات مردم می‌دانند و می‌گویند خدمت به هموطنان از هر قومیتی غیر از عشق نیست، آنها تشنه خدمت و هجرت هستند می‌روند تا محرمیت زدایی کنند و آبادانی، شکوفایی، امنیت و آسایش را هدیه کنند، آنان این اقدام جهادی را حتی با نثار خون خود همانند سردار شوشتری و غيره تا رسیدن به اوج مردانگی ادامه می دهند.

پای سفرشان کوتاه نیست، سفر می‌کنند به عمق مناطق محروم و کم برخوردار، می‌خواهند آباد سازند هر آنچه آبادانی‌اش نادیده گرفته شده، می‌‌روند تا اوج اشتیاق انسان دوستی.

صبور هستند در برابر هر سختی و راه طویل و طاقت‌فرسا، عشق به هموطنان و خدمت به خلق خدا از آنان صابرانی خوش قلب و مقاوم ساخته است.

کارشان را عبادت می‌دانند، خادمان بی‌ریای خلق خدا راه را برای کاستن از کمبودها و مشکلات طی می‌کنند، آنان از جنس محرومیت هستند.

اردوی جهادی برای هر فرد تعریفی خاص دارد، یکی آن را آمیزه ای از عشق، مهر و ایمان برای خدمت رسانی به همنوع در مناطق محروم می بیند و دیگری آن را آزمونی برای سنجش خود تا ببیند چقدر می تواند در برابر ناملایمات از نفس خود مایه بگذارد.

دانشجویانی که همه اوقات سال را صرف تحصیل کرده اند، امروز آمده اند تا خمس آموزه های خود را با آموختن بپردازند اما شاید در این روزها به این درک خواهند رسید که اینجا دانشگاهی دیگر برای اندوختن و یادگیری است.

در واقع می توان گفت بسیج دانشجویی مهم ترین و تاثیر گذارترین تشکل دانشجویی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی است که با تربیت نیروهای کارآمد و موثر فعالیت اردوهای جهادی را در مناطق دور افتاده و محروم کشور برگزار می کند، مطالبه رهبری در زمینه محرومیت زدائی در کشور موجب شده تا دانشجویان جهادگر با جان و دل در این طرح حضور یافته و برنامه های مهمی در این زمینه انجام شود.

رهبر معظم انقلاب نیز در مورد اردوهای جهادی می‌فرمایند: «این کار اردوهاى هجرت و حرکت عظیم بسیج سازندگى یکى از برکات خدمت‌رسانى است که میلیون‌ها نفر از این خدمت شما به صورت مستقیم بهره‌مند می‌شوند؛ از لحاظ مادى، از لحاظ امور روزمره‌ زندگى، از لحاظ معنوى و هدایت، بهره‌مند می‌شوند.

ایشان می فرمایند: «شما اگر درس قرآن هم آنجا ندهید، خودِ حضور یک جوان مؤمن و متدین و متشرع در یک مجموعه‌ روستایى، در بین جوانان، در بین مردم، مظهر مجسم آیه‌ قرآن است؛ آن‌ها را به دین، به انقلاب، به معنویت، سوق می‌دهد.»

«سفیران کار و تلاش» لقبی بود که مقام معظم رهبری به آنها داد؛ جهادگرانی که باز به تعبیر معظم‌له با نیرو و جوانى و با شور امید و ایمان خود، کشور و جامعه را رونق می‌بخشند و تاریخ را آبرومند می‌کنند.

* تجربه اتفاقات شیرین در اردو

پژمان پورزنجاني یکی از جوانان شرکت‌کننده در این اردو در گفت‌وگو با خبرنگار ما با اشاره به حضور در اردوی جهاديخاش، اظهار كرد: تاکنون بيش از 10 بار حضور در این اردوها را تجربه کردم و شاهد اتفاقات خوبی بودم.

وي افزود: شاید فعالیت ساختمانی برای جوان همانند من سخت باشد اما برای بنده حقير شیرین و بسیار جالب همراه با خاطره بوده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ما مبنی بر اینکه آیا دوست داری برای سال‌های آتي در این اردو شرکت کنی با لحن جالب و لبخند گفت: آره حتماً، چراکه نه!

* جوانان در این اردوها خودشان را بهتر از گذشته می‌شناسند

علي بيت الهي جوان شرکت کننده ديگري به خبرنگار ما گفت: در روزهای اول بسیاری از بچه‌ها را نمی‌شناختم اما در ادامه اردو با تمامي  بچه ها دوست شدم و در این اردو دوست‌های جدیدی پیدا کردم.

وي خواستار شرکت همه جوانان در اردوهای جهادی شد و گفت: جوانان در این اردوها خودشان را بهتر از گذشته می‌شناسند و برای ثبت‌نام در اردوهای بسیج سازندگی جاي شكي نيست و همه بايد با سرعت ثبت نام كنند.

* مسئولان بايد توجه ويژه اي به اين روستاهاي محروم كنند

محمدامين برزگر يكي ديگر از جهادگران خواستار توجه ویژه مسئولان به این روستا شد و افزود: امید است گروه‌های بیشتری در قالب اردوهای جهادی به این روستای محروم اعزام شوند تا شاهد رونق چشمگیر آن باشیم.

وي از روزهای خوش و شیرین در کنار محرومان می‌گوید و اظهار كرد: بهترین لحظه زندگی من، هنگامی است که روستائیان محروم مناطق مختلف کشورم را با اندک کمک خویش شاد و مسرور می‌بینم.

* اعزام بيش از 100 گروه جهادی به مناطق محروم استان تا پایان سال جاري

مسئول سازمان بسیج دانشجویی استان سیستان و بلوچستان نيز در ادامه به خبرنگار ما از اعزام بيش از 100 گروه جهادی به مناطق محروم استان تا پایان سال جاری خبر داد و اظهار كرد: دورترین و محروم‌ترین مناطق استان اولویت کار اين اردوها است.

عليرضا كيخا با اشاره به نقش بسيار  تاثیرگذار گروه‌های جهادی در روستاهای استان تصریح کرد: این حضور موجب شده تا خدمات رسانی مطلوبی به روستاییان صورت گیرد.

وي با بیان اینکه گروه های جهادی پس از شناسایی و نیازسنجی از نقاط مختلف به مناطق محروم اعزام می شوند، افزود: با توجه به نیاز مناطق و نوع محرومیت گروه های جهادی خدمات لازم را به مردم ارائه می کنند.

كيخا خاطرنشان كرد: اردوی جهادی همه را به یاد روزهایی می اندازد که در همین روستاي سنگان، تمامی امور با دستان توانمند جوانانی پیش می رفت که امروز پدران همین دانشجویان حاضر در اردوی جهادی خاش هستند.

* اردوي جهادي به مدت 20 روز ادامه دارد

مسئول بسيج دانشجويي ناحيه مقاومت بسيج سپاه خاش در حاشيه برگزاري اردوي

جهادي شهيد محمدزاده دانشجويان خاش، در گفت و گو با خبرنگا ما در مدت زمان اين اردو را 20 روز عنوان كرد و اظهار كرد: اردوي جهادي شهيد محمدزاده دانشجويان خاش از 15 مرداد ماه آغاز و تا اوايل مهرماه ادامه دارد.

امين مرادي با بيان اينكه در اين اردو بيش از 100 نفر از دانشجويان دانشگاه هاي سطح شهر حضور دارند، افزود: مأموریت اصلی اين گروه، جهادی است و در این عرصه به فعالیت های بهداشتی، اشغال زایی و عمرانی می پردازیم که همه این کارها به همت اين دانشجويان انجام می شود.

وي با بيان اينكه در اين اردو 2 مدرسه يك كلاسه و دو كلاسه احداث خواهد شد، تصريح كرد: مراسم افتتاح اين مدارس در اول مهرماه با حضور مسئولين استاني و شهرستاني برگزار مي شود.

* از ابتداي سال تاكنون 4 مدرسه ساخته شده است

وي خاطرنشان كرد: از ابتداي امسال تاكنون 4 اردوي جهادي در روستاهای اين شهرستان برگزار شده كه به همت دانشجويان ولايي و با پشتكار دانشگاه هاي سطح شهرستان خاش در اين اردوها 4 مدرسه احداث شده است.

مسئول بسيج دانشجويي ناحيه مقاومت بسيج سپاه خاش اذعان كرد: اردوی جهادی دري است که بر روی دانشجویان بسيجي گشاده شده است که ضروري است بعنوان یک فرصت ويژه از آن برای خودسازی و جامعه سازی استفاده نمایند.

وی با اشاره به اینکه روند فعالیت های گروه جهادی عمرانی، فرهنگی و اشتغالزایی است، گفت: مدل ارائه خدمات در گروه جهادی برگرفته ازمدل بچه ها جهاد سازندگی زمان جنگ است که براساس این مدل مشکلات هر روستا شناسایی و براساس مدل بومی روستا برای این مشکل راهکار ارائه می شود.

وي با اشاره به برگزاري اردوي جهادي شهيد محمدزاده، بیان کرد: اردوی شهید محمد زاده با هدف رفع محرومیت و مظلوميت از مردم منطقه و اجرای دقيق طرح اقتصاد مقاومتی با حضور چشمگیر و استقبال بي نظير دانشجویان بسيجي یک کارگاه تولیدی در این شهرستان راه اندازی می کنیم.

* دستگاه های اجرایی و نهادهاي دولتي با اردوهاي جهادي همکاری نمی کنند

مرادي اظهار كرد: فقط تاكنون اداره كل نوسازي مدارس استان و بسيج دانشجويي استان اين امر بسيار مقدس را حمايت كرده و ديگر هچگونه سازمان و نهادي تاكنون اين اردوي جهادي را نه از نظر مادي و نه معنوي حمايت نكرده اند.

گفتني است، اردوي جهادي شهيد محمدزاده هم اكنون در روستاي سنگان شهرستان خاش در حال برگزاري است.

* برداشت آخر...

در پایان می‌توان برداشت‌های مختلفی از اردوهای ارزشمند جهادی کرد اما به صورت شاخص می‌توان به مسائلی همانند جوانانی کم‌ادعا اما پر دغدغه، نقاطی دوردست اما با صفا، فضایی مملو از بی‌امکاناتی اما صمیمی، مردمانی تنگدست اما گشاده‌رو، غذاهایی کم و اما دلچسب و ... اشاره کرد و همگی در کنار هم می‌شود بخشی از ذهنیت رفتن به اردو‌های جهادی را برایتان به‌وجود آورد.

بدون شک موضوعی که در این میان حائز اهمیت است بررسی هرچه بیشتر تفکر حاکم بر اردوهای جهادی و البته آثاری است که از آن برجای می‌ماند و می‌توان از این فرصت برای محرومیت‌زدایی و خودسازی جوانان امروز جامعه در مقابل تمامی هجمه‌های دشمنان استفاده کرد.

ارسال نظرات