رئیس کانون صنایع غذایی ایران:

دولتی‌ها صنایع غذایی را به گرانی تشویق می‌کنند

رئیس کانون صنایع غذایی ایران گفت: بعضی از دستگاه‌های دولتی ما را تشویق به گران کردن محصولاتمان می‌کنند اما باید اشاره داشت که در صورت گران شدن قیمت کالاهای صنایع غذایی دیگر مردم قدرت خرید ندارند.
کد خبر: ۸۵۸۱۹۰۳
|
۲۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۴

به گزارش خبرگزاری بسیج، محمدرضا مرتضوی در همایش روز جهانی غذا اظهار کرد: صنایع غذای ایران سابقه 100ساله دارد و در منطقه خاورمیانه جزو قدیمی‌ترین صنایع به حساب می‌آید.

وی افزود: صنایع غذایی ایران در اشتغال 430 هزار نفر معادل 17 درصد مشاغل کشور نقش دارد.

رئیس کانون صنایع غذایی ایران ادامه داد: کمتر کشوری در خاورمیانه سابقه صدساله در اصلاح بذر و حفظ نباتات دارد. همچنین سابقه ما در بخشهای استاندارد و بهداشت بیش از 50 سال است.

وی تصریح کرد: قوانین بهداشتی در صنایع غذایی ایران نسبت به سایر کشورها سختگیرانه تنظیم و اجرا می‌شود.

مرتضوی با بیان اینکه صنعت غذای کشور دارای دو بخش شناسنامه‌دار و بدون شناسنامه است، افزود: برای تضمین سلامت غذا باید غذا از مزرعه تا سفره مورد پایش قرار گیرد. صنایع تبدیلی بخش کشاورزی به‌خاطر اینکه قوانین سختگیرانه و مجریان امین دارد تکلیف آنها مشخص است اما تکلیف ما از مزرعه شروع می‌شود و بخش زیاد از مشکلات مربوط به صنایع تبدیلی نیست.

وی تأکید کرد: استفاده از درصد مجاز مواد و کودهای شیمیایی در محصولات کشاورزی و باقی‌مانده سموم در موارد دیگر به بخش‌های دیگری از اقتصاد کشور مربوط  است.

رئیس کانون صنایع غذایی ایران با اشاره به اینکه صنعت غذای کشور از نظام توزیع نامناسب رنج می‌برد، گفت: این امر آسیب جدی به مصرف کننده وارد می‌کند و با افزایش قیمت تمام‌شده از قدرت خرید مردم می‌کاهد.

مرتضوی تأکید کرد: بعضی از دستگاه‌ها ما را تشویق به گران کردن محصولاتمان می‌کنند اما باید اشاره داشت که در صورت گران شدن قیمت کالاهای صنایع غذایی دیگر مردم قدرت خرید ندارند.

وی افزود:‌ زمانی که کالا تولید می‌شود تا به دست مصرف کننده برسد شرایط خاص خود را می‌خواهد که وضعیت در حال حاضر رضایت‌بخش نیست اما امیدواریم با کمک دستگاه‌های دولتی نقایص را به حداقل برسانیم.

مرتضوی گفت: هرچه نظارت بر سلامت غذا بیشتر باشد باید به همان اندازه حفاظت از خود صنعت و غذا نیز افزایش یابد.

* اختلافات دستگاه‌ها به صنعت و مردم ضربه می‌زند

رئیس کانون صنایع غذایی ایران با بیان "نمی‌خواهم به‌طور مستقیم انتقاد خود را ابراز کنم" گفت: برای کسب آبرو در صنعت غذا و ساخت یک برند باید سالهای متمادی به مردم خدمت کرد تا بتوان اعتماد آنها را جذب کرد.

مرتضوی افزود: وقتی بین دستگاه‌ها اختلاف و ناهماهنگی وجود داشته باشد بزرگترین بازنده و کسی که بیشترین آسیب را می‌بیند مردم و صنایع هستند.

این مقام مسئول در حوزه صنایع تبدیلی بخش کشاورزی، ادامه داد: از مسئولین کشور می‌خواهم اختلافات بین دستگاه‌ها، تقسیم قدرت و قوانین متضاد را کنار بگذارند.

* سرازیرشدن سرمایه‌‌ها در صنعت غذا از اردیبهشت‌ماه

مرتضوی گفت: من قول می‌دهم با پتانسیل‌های عظیم کشور در ماه‌های فروردین و اردیبهشت ماه پیشرفت‌های جدی را در صنایع غذایی کشور شاهد باشیم و میزبان سرمایه‌گذاری‌های زیاد خارجی در این بخش باشیم.
ارسال نظرات