یک کارشناس رژیم درمانی:

کم‌توجهی ایرانیان به طب سنتی/ کشورهای غربی به جایگاه واقعی طب سنتی اسلامی واقف هستند

یک کارشناس رژیم درمانی با بیان اینکه کشورهای غربی به جایگاه واقعی طب سنتی اسلامی واقف هستند، گفت: در حالی‌که ما حتی نمی‌دانیم رنگ کتاب قانون ابوعلی‌سینا چیست، اما کشورهای اروپایی آن را موبه‌مو مطالعه و عملی می‌کنند.
کد خبر: ۸۷۲۷۸۱۴
|
۲۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۲

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، المپیک ریو 2016 در حال برگزاری است و در اقصی نقاط دنیا افراد زیادی مسابقات آن را دنبال می‌کنند، اما آنچه در المپیک ریو 2016 بیشتر به چشم می‌خورد وجود حواشی زیادی است که امسال با آن روبرو هستیم، از تغییر رنگ آب استخر گرفته تا دوپینگ ژنتیکی و این‌بار هم استفاده بازیکنان از بادکش که عکس‌های ارسال شده از ریو به صورت روشن این ادعا ر ا ثابت می‌کند.

 

اما سؤالی که هر ایرانی را به تأمل وادار می‌کند جایگاه طب سنتی در جوامع غربی است؟ در حالی که این جوامع همیشه دم از مدرنیته بودن زده و تمام تلاش آنها بر این است تا دیگر کشورها را در علوم و تولیدات جدید در حوزه‌های مختلف وارد بازار خود کرده و مردم جهان را به این سمت سوق دهند.

 

استفاده از بادکش در مسابقات المپیک ریو نشان از این موضوع مهم دارد که کشورهای غربی و امریکا به درستی طب سنتی کشورهای شرقی را باور داشته و علوم مختلف در این حوزه را می‌شناسند و آمار و مستندات حاکی از این است که اصول طب سنتی مرجع بسیاری از تصمیمات و برنامه‌های حوزه سلامت در این قبیل کشورها بوده است.

 

در این مورد خبرنگار سینا با علی هاشمی‌کنی، متخصص رژیم درمانی و تغذیه به گفت‌وگو پرداخت که از نظر شما خوانندگان می‌گذرد.

 

این متخصص رژیم درمانی گفت: کشورهای صنعتی تمام کتاب‌های طب اسلامی و طب ابوعلی‌سینا را مطالعه کرده‌اند و به همه دستورات آنان اشراف کامل دارند آنان به جایگاه واقعی طب سنتی اسلامی واقف شده و آن را در زندگی به کار می‌گیرند.

 

هاشمی‌کنی، بیان کرد: کشورهای غربی بیشتر از دیگر کشورهایی که طب سنتی از آنان برخواسته است آن را مورد استفاده قرار می‌دهند، به عنوان مثال در کشور ما طب سنتی از جایگاه خوبی برخوردار نیست و اغلب به بوته فراموشی سپرده شده است.

 

ما حتی نمی‌دانیم رنگ کتاب قانون ابوعلی‌سینا چیست!

وی متذکر شد: اگر در سال‌های گذشته با تلاش اشخاص و دوستان طب اسلامی این علم به عنوان یک تخصص معرفی نمی‌شد در حال حاضر ما از نظر علمی در طب سنتی از کشورهای غربی و امریکا فقیرتر بودیم، در حالیکه ما ما حتی نمی‌دانیم رنگ کتاب قانون ابوعلی‌سینا چیست ولی کشورهای اروپایی آنرا موبه‌مو مطالعه و عملی می‌کنند.

 

این متخصصرژیم درمانی ادامه داد: بادکش یکی از راههایی است که برای افرادی که معمولا دچار گرفتگی موقتی عضلانی و مشکلات مفاصل و استخوان‌بندی هستند استفاده می‌شود و مهمترین عملکرد بادکش این است که تجمع بیشتر جریان خون، درد و ضعف در این نواحی را کاهش می‌دهد.

 

هاشمی‌کنی، تأکید کرد: البته  استفاده از بادکش نباید به صورت افراطی انجام شود مثلا فردی دچار آرتروز شدید می خواهد از طریق بادکش این مسئله را درمان کند در حالی که بادکش در تمام موارد راه حل درمان نیست.

 

وی خاطرنشان کرد: انجام بادکش در افراد و سنین مختلف به شرط تجویز پزشک سنتی اشکالی ندارد اما باید توجه شود که این کار توسط فردی که صلاحیت تشخیص دارد مثل پزشک اسلامی تجویز شود و نباید توسط هر فردی صورت بگیرد.

 

این متخصص تغذیه فصل بهار را بهترین زمان انجام بادکش دانست و گفت: در این فصل بدن دارای بهترین شرایط احیای خون و شادابی با توجه به آب و هوا است، اما در فصل‌های دیگر سال نیز با تخصص پزشک اسلامی قابل انجام است.

 

ارسال نظرات