معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان:

ساماندهی 84 درصد کلنی‌های زنبور عسل در قالب زنجیره های تولید در استان

هم اکنون 84 درصد کلنی های زنبور عسل در استان زنجان در قالب زنجیره های تولید ساماندهی شده است.
کد خبر: ۸۸۰۷۲۰۶
|
۲۵ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶
به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج زنجان، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان گفت: شرایط اقلیمی و آب و هوایی حاکم بر استان زنجان سبب شده تا این استان به یکی از مستعدترین منطقه برای پرورش زنبور عسل تبدیل شود.

رحمان رستمخانی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت قابل قبول پرورش دهندگان زنبور عسل در استان زنجان چه به لحاظ تعداد کلنی ها و چه به لحاظ امکانات سخت افزاری و نرم افزاری و نیروی انسانی متخصص در این صنعت، لزوم ساماندهی و راه اندازی خوشه ها و یا به عبارتی زنجیره های تولید عسل و سایر فرآورده های آن در استان اهمیت دوچندانی پیدا می کند.

وی از تشکیل 6 زنجیره تولید عسل با بیش از 700 عضو و 78 هزار کلنی در استان زنجان خبر داد و خاطرنشان کرد: این زنجیره ها هم اکنون در شهرستان های زنجان، سلطانیه، ماهنشان، ایجرود و خدابنده تشکیل و راه اندازی شده است.

رستمخانی با بیان اینکه هم اکنون 84 درصد کلنی های زنبور عسل در استان زنجان در قالب زنجیره های تولید ساماندهی شده است، گفت: در سال جاری از این تعداد کلنی بیش از 384 تن عسل و سایر فرآورده ها تولید شده است که حدود 66 درصد عسل تولیدی استان را شامل می‌شود.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان عنوان کرد: زنبورداری، تولید جعبه و کادر، دستگاه موم عاج کنی، تولید و توزیع ملکه های اصلاح شده، تولید لباس های مخصوص زنبورداری، تولید و تأمین مواد غذایی و دارویی زنبورداری، آموزش زنبورداران، ایجاد مراکز استحصال و عرضه مستقیم عسل، تأمین و توزیع ادوات و لوازم زنبورداری، انجام امور تحقیقاتی در زمینه زنبورداری، شرکت در جشنواره های عسل در داخل و خارج از استان، کمک و معرفی به تأمین تسهیلات ارزان قیمت به افراد زیر مجموعه و عملیات بیمه گری کلنی ها عمده فعالیت های تحت پوشش زنجیره های تولید عسل در استان زنجان را شامل می شود.

وی همچنین عسل، گرده، موم، بره موم، ژل رویال و ملکه اصلاح شده را عمده تولیدات زنجیره‌های تولید عسل در استان زنجان برشمرد و تصریح کرد: امید است با قوت گرفتن این زنجیره ها و گسترش فعالیت های آن ها در سایر بخش ها و زیر مجموعه های این صنعت بتوانیم نمونه و الگوی موفقی از آن را در کشور ارائه دهیم.

رستمخانی در پایان با اشاره به اینکه عسل حاوي بيش از هفتاد ماده مفيد براي بدن انسان بوده و اساسا از گلوکز، فروکتوز و منوساکاريدها ساخته شده است، متذکر شد: همچنين عسل داراي آنزيم‌هاي مفيدي از جمله آميلاز، کاتالاز، پراکسيداز و ليپاز بوده و در رده بندي غذاهاي سرشار از آنزيم ها مقام نخست را به خود اختصاص داده است.

گفتنی است، عسل حاوی مواد معدني مختلفي مانند کلسيم، سديم، پتاسيم، منيزيم، آهن، کلر، فسفر،گوگرد و يد نيز هست و به عنوان يک ماده غذايي کامل همچنين داراي انواع ويتامين ها، اسيدهاي آلي و پروتئين ها بوده و هر صد گرم عسل 315 تا 335 کيلو کالري انرژي توليد می کند. عسل داراي خواص درماني ضدعفوني کنندگي و حفاظت از مواد آلي در مقابل تجزيه و فساد مي باشد.

ارسال نظرات