استاندار: مراکز تحقیقاتی این استان مستعد در بخش کشاورزی مورد توجه ویژه قرار گیرد

استاندار کهگیلویه وبویراحمد گفت: مراکز تحقیقاتی این استان مستعد کشاورزی و دارای ظرفیت بالائی در بخش آب و خاک، کشاورزی و منابع طبیعی و گیاهان داروئی نیاز به توجه ویژه دارد.
کد خبر: ۸۸۰۹۹۵۵
|
۲۹ دی ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۰
سیدموسی خادمی در جلسه ای با حضور دکتر زندی معاون تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی و هیات همراه و غلام محمد زارعی نماینده مردم شهرستان های بویراحمد و دنا در مجلس شورای اسلامی، سه ویژگی اصلی و استعداد برتر استان را آب، جنگل و مرتع و نفت بیان کرد و افزود: آب و خاک و کشاورزی از اولویت های همیشگی و برتر این استان بوده و در این رابطه مدیریت استان به این بخش توجه جدی داشته و دارد.
خادمی با بیان اینکه، این استان می تواند از استان های هدف برای تحقیقات در بخش های مختلف کشاورزی، باغی، آبزی پروری، منابع طبیعی و گیاهان داروئی باشد، ادامه داد: اما به دلیل محرومیت و بی توجهی به این حوزه اگر بطور ویژه مورد توجه قرار نگیرد، همچنان مشکلات آن باقی خواهد ماند.
استاندار تاکید کرد: با وجود این همه استعداد در استان متاسفانه توجه ویژه ای در مقایسه با توانمندی ها و ظرفیت های در حوزه کشاورزی  نشده و اکنون هم نباید مانند دیگر استان های برخوردار به آن نگاه کرد.
استاندار، توجه به حوزه کشاورزی و اقتصاد مقاومتی را در راس برنامه های و اولویت مدیریت استان بیان کرد و افزود: فرآوری محصولات کشاورزی و جنگلی، باغی و دامی و گیاهان داروئی از موضوعات مهم اقتصادی استان است.
خادمی به تلاش و کمک وزارتخانه جهاد کشاورزی برای تبدیل دستاوردهای تحقیقاتی به عمل و حرکت تجاری و اقتصادی تاکید کرد وافزود: این استان برای توسعه ظرفیت های خود در بخش های مختلف کشاورزی، نیازمند همکاری بیش از پیش وزارتخانه جهاد کشاورزی  است. 
استاندار با اشاره به اینکه، کهگیلویه وبویراحمد دارای چهار الی پنج دشت بزرگ  که نیاز به آبیاری دارد، افزود: در این خصوص گام های اساسی برداشته و پیشرفت های خوبی حاصل شده است و برای تحقق این کار بزرگ، استان نیازمند به توجه ویژه دولت دارد.
خادمی یادآور شد: عمده آب کهگیلویه وبویراحمد در حوزه های پایین دستی و در استان های دیگر مورد بهره برداری قرار گرفته اند و این استان هم با کمبود آب در بخش های مختلف آب مواجه است و هم از فروش آب کمکی به آن نمی شود.
استاندار تصریح کرد: این استان آمادگی دارد که در حوزه کشاورزی و آبخیزداری، دامپروری، باغداری، آبزی پروری و فرآوری محصولات و برای توسعه این بخش و جذب هرگونه سرمایه گذاری و رفع نیاز جامعه کشاورزی همکاری جدی با وزارتخانه جهاد کشاورزی داشته باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی هم گفت: کهگیلویه وبویراحمد استانی مستعد در کشاورزی است، بطوریکه از 20 موسسه پژوهشی در حوزه کشاورزی، باغات و شیلات کشور، 2 موسسه در این استان است که یک موسسه تحقیقات کشاورزی در گچساران و یک موسسه ژنتیک آبزی پروری در یاسوج فعال می باشد.
دکتر زندی افزود:  ذخایر ژنتیکی کشور یکی از 10 بانک ژن گیاهی دنیا است که کهگیلویه وبویراحمد با داشتن تنوع گیاهی بالا نقش مهمی در این خصوص دارد.
وی اظهار داشت: حوزه تحقیقاتی وزارتخانه جهاد کشاورزی توجه ویَژه ای به این استان دارد و در تلاش است تا همه توانمندی ها و استعدادهای این استان در بخش کشاورزی و حوزه آب و خاک به شکل علمی و کاربردی توسعه یابد.
زندی تصریح کرد: با وجود استعدادهای خوب کشاورزی در کهگیلویه وبویراحمد اما کمبودها زیادند و در این سفر و بازدید میدانی که از مناطق داریم، مشکلات و کمبودها شناسائی و برای رفع آنها نهایت همکاری را با مجموعه مدیریت استان خواهیم داشت.
ارسال نظرات