نشانه های استفاده از منوکسیدکربن در فرآوری تیلاپیا/ بیکاری تولید کنندگان داخلی با واردات بی رویه/ گوشت سفیدی که قرمز می شود/خوردن گوشت لذیذ با طعم co و خطرات بهداشتی آن
براساس گزارش بسیج این نوع ماهی در عمده رستوران های خود کشور چین سرو نشده و اغلب صادر می شود. این در حالی است که در این نوع رستوران ها حتی انواع غذاها از حشرات و سایر جنبندگان نیز سرو می شود. نکته تأمل بر انگیز آن است که چرا این ماهی در داخل کشور چین عمدتا استفاده نشده و در خود چین طرفدار نداشته و چرا اغلب این نوع ماهی برای صادرات به کشورهای دیگر جهان سوم و محروم مورد بهره برداری قرار می گیرد؟ سئوال این است که چرا با توجه به تعداد زیاد جمعیت چین و قیمت بسیار پایین آن نسبت به سایر گونه های ماهی تقریبا این ماهی هیچ سهمی از بازار مصرف را در چین از آن خود نکرده و در واقع برای بازار یابی آن هیچ اقدامی نمی شود؟ که در این خصوص و جهت بررسی صحت این موضوع می توان به یک فروشندگان چینی مراجعه یا طی یک تحقیق ساده در اینترنت از صحت و سقم این مطلب مطلع شد.
* تولید کنندگان داخلی و عدم امکان رقابت با واردات
کشور ایران بزرگترین منابع صیادی و آبزی پروری را در درون خود دارد که قدرت تولیدی و تکثیری ماهی قزل آلا یک نمونه آن است. اما با توجه به واردات بی رویه فیله ماهی تیلاپیا ، تولید این محصول دچار مشکل شده است به صورتی که در حال حاضر حداقل نیمی از تولیدکنندگان به دلیل نبود بازار دست از کار کشیده اند چون که قادر به رقابت با این محصولات بی کیفیت چینی نیستند.
سئوال اینجاست که چرا به جای اینکه سازمان های مسئول بستر را برای تولیدکننده داخلی مهیا کنند درست سد راه تولید کنندگان داخلی شده اند؟ این در حالی است که با توجه به زمینه های اشتغال آفرینی این محصول در زمینه های مختلف صید و تولید و پرورش و عمل آوری و حمل و نقل و غیره چندین هزار نفر به صورت مستقیم می توانند در این بخش فعالیت کنند اما واردات بی رویه ، کمر تولید کنندگان را شکسته است.
* تزریق co و قرمز شدن رنگ تیلاپیا
گزارش «بسیج» حاکی است که حتی با ملاحظه گوشت ماهی سرخو که متعلق به جنوب کشور است هیچ وقت رنگ قرمز در گوشت این ماهی دیده نمی شود. چراکه اساسا ماهی جزو پروتئین های سفید محسوب می شود. اما از سالیان گذشته در بازار، ماهی ای با نام تیلا پیا با گوشت قرمز یافت شد که این نوع ماهی ها از چین وارد شده و رنگ گوشت آن با دست کاری های تعمدی چینی ها قرمز می شد؛ چینی ها فهمیده بودند که با تزریق گاز Co به ماهی ها و بردن آنها به سمت خفگی، گوشت این نوع از آبزیان قرمز می شود.
بر این اساس وقتی ماهی در مجاورت گاز مونواکسید کربن قرار می گیرد، رنگ گوشت آن به جای آنکه سفید باشد قرمزی ملیحی به خود می گیرد که از نظر ظاهری پیش و در حین پخت، ماهی را جذاب کرده و همین فاکتور رنگ ماهی تیلاپیا، آن را از تمام ماهی های بازار متفاوت می کند. این خود عاملی است تا مشتری به سمت خرید این نوع ماهی جذاب تمایل یافته و بازار از آن قبضه شود. کارشناسان پزشکی و بهداشتی معتقدند که همین فرآیند تزریق Co به تنهایی اقدامی به شدت خطر آفرین برای سلامت مصرف کننده و فعالیتی مشکل دار است. این دقیقا مانند آن است که در درون مواد غذایی سم وارد شده و در نتیجه حداقل اثری که در افراد مصرف کننده می گذارد آن است که موجب تحریک عصبی و کندی ذهنی در کوتاه مدت و بیمار های متعددی نظیر سرطان های داخلی در بدن انسان شود.