رئیس انجمن تشخیص و درمان جنین در ایران:

کاربرد بالینی سلول بنیادی در درمان بیماری‌های دوجنسیتی امیدوار کننده است

رئیس انجمن تشخیص و درمان جنین در ایران گفت: کاربرد بالینی سلول بنیادی در درمان بیماری‌های دوجنسیتی خیلی امیدوار کننده است تا زمانی که ۳ فاز حیوانی را پشت سر نگذاریم نباید روی انسان انجام دهیم.
کد خبر: ۸۸۸۹۰۷۸
|
۲۸ تير ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۳

به گزارش سرویس بسیج جامعه پزشکی خبرگزاری بسیج، عبدالمحمد کجباف‌زاده، استاد اورولوژی اطفال دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به بیماری دوجنسی گفت: در بیماری دوجنسیتی کودکانی متولد می‌شوند که همه اعضای بدن آنها طبیعی است اما به دلیل نقص جنینی آلت تشکیل نمی‌شود.

کجباف‌زاده، با بیان اینکه که در نقاط مختلف دنیا برای درمان نقص جنینی آلت تناسلی اغلب بیضه‌ها را برداشته و جنسیت را تبدیل به دختر می‌کنند، گفت: اما این موضوع در فرهنگ ما پذیرفته نیست و اگر در خانواده‌ای پسری متولد شود که این مشکل را داشته باشد تغییر جنسیت به دختر سخت است و از طرفی تصمیم گیری را برای کادر پزشکی نیز سخت می‌کند.

وی بیان کرد: بعد از تحقیق و پژوهش در سال‌های متمادی توانستیم با استفاده از بافت‌های مختلف و سلول‌های بنیادی اولین بیمار را حدود 7 ماه پیش مداوا کنیم که البته راه طولانی‌تری در پیش است اما نقطه عطف این تلاش جلوگیری از تغییر جنسیت فرد بود که خوشحالی این خانواده را در پی داشت.

رئیس انجمن تشخیص و درمان جنین در ایران افزود: در این عمل ما از بافت‌های بیمار و دیگر بافت‌هایی استفاده کردیم که در بدن می‌تواند با سلول بنیادی سازگار شود مثل بافت مجرا و بافت اجسام قاری که فالوس بچه را تشکیل می‌دهند مورد قرار دادیم.

کجباف‌زاده، با اشاره به اینکه کاربرد بالینی سلول بنیادی در درمان بیماری‌های دوجنسیتی خیلی امیدوار کننده است ادامه داد: البته این موضوع در مراحل حیوانی است و تا زمانی که 3 فاز حیوانی را پشت سر نگذاریم نباید روی انسان انجام دهیم.

ارسال نظرات