گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_31/ سیستم توزیع افسانه ای تیلاپیا در داخل

مستقیم از چین تا فروشگاههای محلی/ انتقاد از عرضه تیلاپیا در فروشگاههای رفاه و اتکا

امروز بازار ما دچار رکود شدیدی شده است و قطعا واردات رکود ایجاد کرده است لذا وقتی ماهی از خارج مرزهای کشور وارد می شود مستقیم در فروشگاه ها و بازار مختلف در دسترس مردم قرار می گیرد.
کد خبر: ۸۸۹۲۶۳۶
|
۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۵۴

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس گفتگویی با سرکار خانم زمانی یکی از جهادگران بسیجی و تولیدکنندگان ماهی قزل آلا ترتیب داده ایم . وی که ازجمله تولید کنندگان ماهی قزل آلا ست دل پر دردی نسبت به بازار ماهی و مشکلاتی که بر سر راه تولید کنندگان داخلی وجود دارد داشت. مشکلاتی که عمدتا از سوی برخی مسئولین ایجاد شده وباعث کندی روند تولیدی او شده است. خانم زمانی که به همراه همسر جانباز و فرزند خود در مزرعه خود مشغول به کار است خود برادر شهید و از جمله فعالین عرصه کار تولید و نیز منتقد جدی بحث واردات ماهی های خارجی از جمله تیلا پیا است.

در گزارش پیشین در مورد مشکلات تولیدکنندگان ماهی قزل آلا و نیز واردات فله ای ماهی تیلاپیا از بنادر کشور و نیز دست های پنهان دشمنان نظام برای حمله ژنتیکی از راه مواد غذایی و مشکلات تولیدکنندگان ماهی قزل آلا و واردات فله ای ماهی تیلاپیا از بنادر کشور صحبت کردیم در این شماره به دیگر زوایای این موضوع خواهیم پرداخت:

ماهی تیلاپیا غذای فقرا است/ ماهی وارداتی مستقیم به فروشگاه فروش می رود

* ماهی وارداتی مستقیم به فروشگاه های محلی می رود

خانم زمانی؛ تولید کننده ماهی قزل آلا در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: امروز بازار ما دچار رکود شدیدی شده است و قطعا واردات این رکود را ایجاد کرده است.  وقتی ماهی از خارج مرزهای کشور وارد می شود و مستقیم در فروشگاه ها و بازار مختلف در دسترس مردم قرار می گیرد دیگر امکان رقابت برای ما وجود ندارد. چون بر روی این ماهی ها فرآوری و صنایع تبدیلی صورت گرفته است.

وی افزود: اما در اینجا تولید کننده بیچاره داخلی باید مدام دنبال مشتری بگردد در حالی که وارد کننده می تواند به راحتی کالای خود را در فروشگاه ها عرضه کند. جای سوال اینجا است که چرا فروشگاه های بزرگ دولتی مانند رفاه و اتکا و... ماهی وارداتی تیلاپیا عرضه می کنند.درحالی که این فروشگاه های بزرگ باید با تولیدکنندگان داخلی خوب، قرارداد ببندند.

* بیمارستان ها هم تیلاپیای چینی و آغشته به CO مصرف می کنند!

این تولید کننده ماهی گفت: چرا باید در بیمارستان های کشور ماهی تیلاپیا سرو  شود؟ بیمارستانی که در آنجا اساتید پزشکی هستند چرا باید چنین ماهی ای را توزیع کنند؟ در حالی همین ماهی تیلاپیا برای آرتوروز، بیماری های قلبی، رماتیسم،... ضرر دارد و امگا 3 آن از امگا 6 بیشتر است و اسید چرپ تولید می کند. 

وی افزود: واقعیت آن است که ماهی تیلاپیا با پسماند کارخانه های چینی تولید می شود و به درد ایرانی نمی خورد. الحمدلله ما ایرانی ها از گذشته های دور ثروتمند بوده ایم و اکنون با واردات ماهی تیلاپیا که غذای فقرا است مردم ایران را فقیرتر و مریض تر می کنیم. در حال حاضر قزل آلا را به کشور های خارجی می فروشیم و به جای آن ماهی تیلاپیای آغشته به CO  وارد کشور می کنیم. ماهی قزل آلای با کیفیت را از من تولید کننده کیلویی 8 هزار تومان خریداری و به کشور های خارجی صادر می کنند و در عوض ماهی چینی تیلاپیا را به قیمت کیلویی 18 هزار تومان وارد کشور می کنند.

ماهی تیلاپیا غذای مردم فقیر آفریقا 

زمانی تصریح کرد: ماهی تیلاپیا غذای مردم فقیر مطلق آفریقا است و از اول هم هدف از تولید این ماهی رسیدگی به قشر  ضعیف جهان بوده است. برای بچه های آفریقایی که دچار سوء تغذیه شده بودند ماهی ارزان تیلاپیا را تولید کردند. اما اکنون این غذا در کل جهان توسعه پیدا کرده  است.اما در کشور ایران هم برای تولید و هم برای واردات ماهی تیلاپیا راه را باز گذاشته اند.

وی خاطرنشان کرد: قطعا این رویه مخالف اقتصاد مقاومتی است. اگر واقعا دولت ما موافق اقتصاد مقامتی است که معلوم است با شعار کاری جلو نمی رود چراکه روشن است تنها ابلاغ به همه وزارت خانه ها و ادارات مبنی بر اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی کافی نیست. سئوال این است که چطور برخی قوانین مانند سند 2030 را به راحتی اجرا می کنند؟ در آموزش و پرورش ابلاغ و درس شهید فهمیده را از کتب حذف می کنند اما برای اجرای اقتصاد مقاومتی این طور عمل می شود؟ واضح است که اگر سیاست های اقتصاد مقاومتی را اجرا می کردند اوضاع تولید کننده آنچه اکنون وجود دارد نبود.

ارسال نظرات