گزارش «بسیج» از واردات بی رویه غذای بی کیفیتی به نام تیلاپیا_44

سختی هایی که گریبان تولید کننده را می گیرد/ ماجرای واردات تخم ماهی از دانمارک

یک کارشناس شیلات گفت: فلان کشور تولید کننده ماهی زیر پوست و بافت ماهی پلاک کشور خود را زده است و به هیچ عنوان راضی نمی شود تا برچسب و پلاک کشور دیگری بر روی آن ثبت گردد.
کد خبر: ۸۸۹۳۳۶۰
|
۰۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۶:۳۰

گروه اقتصادی خبرگزاری بسیج: اشاره: امسال همچون سالهای گذشته در حوزه اقتصادی نگاه رهبری و دلسوزان نظام، ضرورت پیاده سازی سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی است اقتصاد مقاومتی شالوده و شاهراه نجات از بسیاری از معضلات و مشکلات اقتصادی کشورمان است اما متاسفانه طی چند سال اخیر علیرغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر پیاده سازی سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی و نیز درون زا کردن تولیدات، مسئولین و دولتمردان به شعار اکتفا کرده و گاهی برنامه های عادی و روزمره دولتی را با برچسب اقتصاد و مقاومتی دنبال کرده اند. یکی از حوزه هایی که کمتر در بخش کشاورزی به چشم می‌آید بخش شیلات کشور است. شیلات و مقوله مهم ماهی یکی از مهمترین مواد غذایی سبد خانوار است که با وجود استعدادها و امکانات بالقوه در کشور امکان پرورش ماهی در بالاترین سرعت و کیفیت وجود دارد بر همین اساس انتظار می رود تا دولتمردان برای حمایت و پشتیبانی تولید کنندگان ماهی این غذای سالم و غنی برنامه ریزی داشته باشند اما سالیان اخیر شاهد واردات بی رویه و بی منطق انواع ماهی از کشورهای خارجی هستیم.

واضح است که این اقدام ضمن آنکه بسیاری از مشاغل را از بین خواهد برد ضربه سنگینی به تولیدکنندگان ماهی های گرمابی و یا سردابی زده است در همین راستا سعی کردیم تا از نزدیک با مشکلات عدیده برخی تولیدکنندگان ماهی سردابی از جمله قزل آلا آشنا شویم. باورود ما به این مرحله مشاهده کردیم که متاسفانه یک تولیدکننده داخلی برای پرورش ماهی بومی  و سالم داخلی در کشور باید با  موانع و مشکلات عدیده ای دست و پنجه نرم کند. این در حالی است که در مقابل یک واردکننده ماهی تیلا پیا به راحتی می‌تواند به هر میزانی که بازار کشش داشته باشد ماهی ناسالم و آغشته به گاز سمی منواکسید کربن وارد این کشور کرده و بسرعت در فروشگاه ها و مراکز خرید عرضه کند. خبرگزاری بسیج بر آن شده است تا به صورت مستند و حضوری از مراکز پرورش ماهی این مهم را پیگیری کند. بدین منظور به روستایی در نظر آباد کرج رفتیم تا از نزدیک با مشکلات و سختی های یک تولیدکننده ماهی قزل آلای داخلی آشنا شویم. بر همین اساس با مهندس زرگر؛ از کارشناسان برجسته شیلات گفتگویی ترتیب داده ایم. وی اکنون خود جزو تولید کنندگان و کارشناسان تولیدی داخلی است که البته اطلاعات ذیقیمتی هم نسبت به واردات بی رویه ماهی مسموم تیلاپیا از چین دارد.

در گزارش های پیشین با خوی وحشی ماهی تیلا پیا و دستکاری خطرناک ژن این ماهی توسط کارشناسان خارجی صحبت کردیم در این شماره به زوایای دیگر این موضوع خواهیم پرداخت.

سختی هایی که گریبان تولید کننده را می گیرد/ ماجرای واردات تخم ماهی از دامارک

* سختی هایی که گریبان تولید کننده را می گیرد

مهندس زرگر ؛ کارشناس برجسته شیلات در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری بسیج، گفت: فلان کشور تولید کننده ماهی زیر پوست و بافت ماهی پلاک کشور خود را زده است و به هیچ عنوان راضی نمی شود تا برچسب و پلاک کشور دیگری بر روی آن ثبت گردد، می گوید من برای تولید ماهی مولد، سالیان سال رنج و زحمت کشیده ام چرا باید کشوری دیگر برچسب و نام خود را بر روی آن حک کند.

 این مهندس شیلات عنوان کرد: دست آخر پس از گفتگو ها و صحبت های فراوان با طرف ایرانی و طرف خارجی مقرر شد تا 5 سهم به تولید کننده دانمارکی اعطا کنیم اما با توجه به اینکه در زمانی قرار داشتیم که متاسفانه کشور دانمارک به علت توهین و اهانت به ساحت مقدس پیامبر  با قطع ارتباط  واقع شده بود تعرفه ایرانی از واگذاری سهم به شخص دانمارکی به شدت ممانعت کرد و شخص دانمارکی هم از ورود مولدهای ماهی به ایران جلوگیری کرد همچنین طرف دانمارکی اعلام کرد که اگر ماهی از طرف او به ایران وارد شد در صورت مردن باید ماهی مرده شده به صورت فیلیز به دانمارک برگردد.

وی خاطرنشان کرد: اما طرف ایرانی این موضوع را قبول نکرد چون ۳۰ سهم از این قضیه را طلب کرد و گفت که باید پلاک های جمهوری اسلامی ایران زیر پوست ماهی بر چسب بخورد بر همین اساس این معامله با شکست مواجه شد و ما به سراغ وارد کردن تخم ماهی رفتیم.جالب است که بدانید این تخم های ماهی قادر است پس از پرورش و رشد به وزن ۳ کیلو برسد اما اگر ما چنین ماهی را پرورش دهیم دست آخر به قیمت ۶۰ هزار تومان به دست مشتری می‌رسد لذا کسی حاضر نیست این مقدار هزینه برای خرید ماهی دهد.

ارسال نظرات