رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان:

حمایت‌های اولیه روانی اجتماعی برای آسیب‌دیدگان بلایا مدنظر قرار گیرد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: حمایت‌های اولیه روانی-اجتماعی برای آسیب‌دیدگان بلایا مدنظر قرار گیرد.
کد خبر: ۸۹۶۳۸۸۲
|
۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۳
به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، کوروش ساکی در کارگاه آموزشی مدیریت حوادث و بحران‌های طبیعی با محوریت مطالعه زلزله سرپل ذهاب کرمانشاه اظهار داشت: ایران کشوری بلاخیز است و می‌توان آن را یکی از مسلم‌ترین کشورهای جهان برای وقوع بلایا دانست.

وی با بیان اینکه تقریبا از ۴۰ مورد بلایای طبیعی ۱۱ مورد آن در کشور به وقوع می‌پیوندد، افزود: همچنین ۹۰ درصد جمعیت آن در معرض خطرات ناشی از زمین‌لرزه قرار دارند و در آسیا چهارمین کشور و دنیا مقام ششم را از نظر احتمال وقوع حوادث طبیعی دارد.

ساکی با اشاره به عوارض ناشی از بلایای طبیعی گفت : مرگ و میر و آسیب‌های متنوع جسمی و روانی، تاثیر بر وضعیت بهداشت و سلامت عمومی و روان مردم، جراحت، از کار افتادگی، تخریب تشکیلات اجتماعی و ایجاد حجم زیادی از نیازهای انسانی مانند سرپناه، غذا، پوشاک، کمک‌های اولیه و پیشرفته فیزیکی از جمله این موارد محسوب می‎شوند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان به علائم و نشانه‌های روان‌شناختی و رفتاری پس از وقوع خاطرنشان کرد: تجسم دوباره حادثه در عالم خیال، بیش‌هوشیاری، بی‌حسی، مشکل تمرکز، اجتناب از محرک‌هایی که یادآور آسیب هستند و طغیان خشم از جمله این موارد هستند.

وی تصریح کرد: علائم هشدار دهنده روانی شامل فاصله گرفتن از فعالیت‌های اجتماعی به طور مداوم، کنار گذاشته شدن از جنب دوستان و خانواده، تغییرات شخصیتی، افزایش پرخاشگری، وابستگی شدید و کاهش کارآیی و بیماری مزمن فیزیکی هستند.

ساکی به مراحل بازسازی بعد از وقوع بلایا اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته‌های مردمی به منظور بازسازی شهر، کاهش بحران و مدیریت آن را باید مدنظر قرار داد و با ارائه یک برنامه آموزشی هدایت شده از سوی مشاورین بهداشت روانی، احترام به بازماندگان، تامین گروه‌های ماهر و باتجربه مراحل بازسازی بعد از وقوع بلایا پیگیری می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: حمایت‌های اولیه روانی-اجتماعی برای آسیب‌دیدگان بلایا مانند تشویق مردم و برگزاری عزاداری عمومی باید موردنظر قرار گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظرات