معاون امور دام وطیور سازمان جهاد کشاورزی لرستان:

دراستان ۴ میلیون ۷۰۰ هزار واحد دامی وجود دارد

معاون امور دام وطیور سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: تولید گوشت ازاین واحد‌های دامی معادل ۲۸ هزار ۲۴۰ تن و تولید سرانه گوشت قرمز دراستان لرستان معادل ۱۵ کیلو گرم است که این رقم درکشو ۱۰ کیلو گرم ارزیابی شده.
کد خبر: ۸۹۶۶۵۴۷
|
۰۴ دی ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۲
به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان مهندس ناصر نجیب زاده اظهار داشت: تولید گوشت ازاین واحد‌های دامی معادل ۲۸ هزار ۲۴۰ تن و تولید سرانه گوشت قرمز دراستان لرستان معادل ۱۵ کیلو گرم است که این رقم درکشو ۱۰ کیلو گرم ارزیابی شده و به عبارتی باید گفت: مازاد تولید گوشت دراستان نسبت به سرانه کشور ۵ کیلو گرم است.

وی افزود:بخشی از این تولیدات در استان مصرف می‌شود وبرخی دیگر به خارج استان صادر می‌گردد که این نشان از ظرفیت مناسب وشاخص‌های مستعد دربخش دام استان است.

معاون امور دام وطیور جهاد کشاورزی استان لرستان درزمینه اقدامات تغییر ساختار ژنتیک دام دراستان گفت:در دو سال اخیر برنامه‌هایی در زمینه تغییر ساختار ژنتیک دام‌های روستایی دو رگ به سمت گاو‌هایی که توان تولید بهره وری گوشت بیشتری دارند انجام داده ایم؛ برای نمونه میتوان گفت: ترکیب نژاد گاو "سبیتال" با گاو دورگ باعث نژاد گاوی میشود که بهره وری مناسب شیری، افزایش تولید گوشتی و همچنین درمقابل شرایط مختلف اقلیمی توان مناسبی خواهند داشت.

نجیب زاده خاطرنشان کرد:معمولا درسال ۶۵ هزار تلقیح مصنوعی در نژاد‌های مختلف انجام می‌شود که ما در سال گذشته ۱۲ هزار از کل این حجم رابرای نژاد جدید وتغییر ساختار ژنتیک که بتواند مطابقت با شرایط کشور واستان داشته باشد انجام داده ایم که امسال نیز همین روند بخشی از کار ما خواهد بود.

معاون امور دام وطیور سازمان جهاد کشاورزی استان درخصوص دام سبک عنوان کرد:در حوزه دام سبک نیز برای بهبود تولید کیفیت گوشت وتغییر ساختار ژنتیکی دو روش در دستورکار قرار گرفته؛ یکی بهبود مدیریت گله وتولید مثل گله که ۷۵ درصد معمول سالانه گله گوسفند درسیستم عشایری انجام می‌شود که قرار است به ۱۵۰ درصدد بره دهی افزایش یابد این کار با برنامه‌های اصلاح نژادی، بهبود مدیریت گله‌ای واستفاده از نژاد‌های جدیدی که قدرت وتوان تولید مثل بالاتری داشته باشند صورت خواهد گرفت که با عملیاتی کردن آن شاهد افزایش تولید گوشت وچربی کمتر دراین نژاد‌ها خواهیم بود.
ارسال نظرات