احتمالا رتبه بیکاری در استان تغییری نمی‌کند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با انتقاد از دستکاری آمار بیکاری گفت: اگر سال 97 با اشتغال فراگیر صد هزار شغل هم در استان ایجاد شود رتبه بیکاری جابه‌جا نمی‌شود.
کد خبر: ۸۹۹۵۳۸۲
|
۱۲ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۱

به گزارش خبرگزاری بسیج استان چهارمحال و بختیاری به نقل از فارس؛ مناظره بررسی مباحث اقتصادی و صنعتی چهارمحال و بختیاری با حضور رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت و رئیس خانه مطبوعات استان برگزار شد، مشروح این مناظره به شرح زیر است؛

میثم محمودیان با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری یک استان محروم و به تعبیری در حال توسعه است، اظهار کرد: این استان در سال‌های اخیر جزو بیکارترین استان‌های کشور است و بسیاری از نیروی کار این استان به کشورهای حاشیه خلیج فارس و سایر استان‌ها مهاجرت کرده و مشغول کار هستند.

ایجاد اشتغال دغدغه اصلی همه مردم است

وی با تأکید بر اینکه در بخش توسعه اقتصادی چهارمحال و بختیاری خوب عمل نشده است، عنوان کرد: اگر شرایط استان را پس از پیروزی انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار دهیم، موضوع اشتغال یکی از مطالبات اصلی و دغدغه مردم این استان است و مدیران تاکنون نتوانستند پاسخگوی این دغدغه باشند.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: بیکاری در بلندمدت منجر به وقوع آسیب‌های اجتماعی ازجمله مفاسد اقتصادی، اعتیاد، بزهکاری، طلاق و سایر مباحث می‌شود و فعال نبودن در حوزه اقتصادی موجب زوال و از هم گسستگی جامعه می‌شود.

رسالت خبرنگار پیگیری دغدغه‌های مردم است

محمودیان با بیان اینکه رسالت یک خبرنگار پیگیری دغدغه‌های مردم در موضوعات مختلف جامعه است، افزود: حوزه صنعت، معدن و تجارت یک حوزه بسیار گسترده است که شامل موارد بازرسی، اصناف، کارخانه‌ها، کارگران، تجارت، معادن، صنایع و ... می‌شود و به همین علت فردی که مسؤولیت اداره صنعت، معدن و تجارت را متقبل می‌شود باید پاسخگو باشد.

وی در ادامه با اشاره به آمار ارائه شده از سوی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری، گفت: یکی از دلایلی که این اداره در چند سال اخیر مورد نقد و توجه رسانه‌های استان قرار گرفت، حضور مکرر در برنامه‌های صدا و سیما و مصاحبه با جراید استان بود.

کاهش چشمگیر صادرات در چهارمحال و بختیاری در سال‌های اخیر

مدیر مسؤول هفته‌نامه پگاه چهارمحال و بختیاری ادامه داد: در حوزه اشتغال‌زایی در صنعت این استان نسبت به سال 1392 با یک افت مواجه شد و شاهد کاهش چشمگیر صادرات استان بودیم که از 160 میلیون دلار در سال 92 به عدد 78 میلیون دلار رسید.

محمودیان با اشاره به پاسخ رئیس صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری به انتشار این موضوع در رسانه‌ها، خاطرنشان کرد: جوابیه‌ای در همین راستا از طریق روابط‌عمومی منتشر شد که افزایش صادرات در آن برهه به‌علت صادرات محصولات سایر استان‌ها از گمرک این استان بوده است، اما پیگیری‌های رسانه‌ها از مدیران قبل این موضوع تکذیب شد.

آمار بالای واردات در چهارمحال و بختیاری نتیجه کاهش تولید است

وی اضافه کرد: در آن مقطع زمانی بادام و فرش چهارمحال و بختیاری از سایر استان‌ها صادر می‌شد و اگر بخواهیم صادرات غیر رسمی را به آمار صادرات سال 1392 اضافه کنیم، ارزش محصولات صادر شده از استان به 200 میلیون دلار می‌رسد و این کاهش را می‌توان نتیجه از بین رفتن تولید در استان دانست.

رئیس خانه مطبوعات چهارمحال و بختیاری با اشاره به آمار بالای واردات در سال‌های اخیر، گفت: ابریشم خام از ازبکستان، لنز نامرئی از کره جنوبی، روغن و چربی از هلند و آب پنیر از فرانسه و آلمان نمونه‌ای از این واردات است که هیچ ربطی به تجهیزات صنایع استان ندارد که عنوان شده بود این آمار بالا مربوط به آن‌هاست.

محمودیان اذعان کرد: چرا نتوانستیم به‌سمت تکنولوژی‌های نوین و دانش‌بنیان کردن صنایع چهارمحال و بختیاری حرکت کنیم و محصولات تولیدی استان را باتوجه به عرضه و تقاضای بازار به‌روز کنیم.

 

چهارمحال و بختیاری نه تنها در حال توسعه نیست بلکه عقب‌افتاده است

سید نعیم امامی در پاسخ به سوالات مطرح شده با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری نه تنها در حال توسعه نیست بلکه عقب‌افتاده است، اظهار کرد: استان‌هایی که امروز توسعه‌یافته‌اند از 50 سال پیش رویکرد و مسیر توسعه‌شان مشخص بوده و تمام سیاست‌هایی که در طول این سال‌ها در چنین استان‌هایی اعمال شده مبتنی بر توسعه صنعتی بوده است.

وی با اشاره به اینکه چهارمحال و بختیاری از سال 52 استان شد اما تا مدت‌ها سایه اصفهان را بر سر داشت، گفت: بعد از جنگ تحمیلی واژه توسعه برای استان ما پررنگ شد و از سال 70 باید روند توسعه استان را قضاوت کرد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری یادآور شد: در طول 26 سال اخیر تئوری‌های مختلفی برای این استان مطرح شد؛ زمانی همه فشارها معطوف به این بود که چهارمحال و بختیاری قطب دامپروری است و اگر کسی حرف صنعت را می‌زد سرکوب می‌شد.

امامی ادامه داد: نتیجه این رویکرد به نابودی و تخریب مراتع چهارمحال و بختیاری توسط 3/5 میلیون واحد دامی انجامید و غلط بودن این استراتژی مشخص شد.

وی با اشاره به اینکه از زمان استانداری علی مبینی توسعه باغات محور توسعه چهارمحال و بختیاری شد، افزود: توسعه باغات با رفع مشکلات آب در دستورکار قرار گرفت و باز هم صنعت مغفول ماند، اما نه اراضی ما کیفیت چندانی داشت و نه بارندگی‌ها به‌صورتی بود که بتوان روی آن حساب کرد، پس با توسعه باغات هم نمی‌شد 800 هزار نفر جمعیت استان را پوشش داد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: در اولین سفر حسن روحانی به استان، گردشگری را محور توسعه استان قرار دادند، در همین راستا طرح جامع گردشگری نوشته شد اما در طول چهارسال دولت هیچ اتفاق زیرساختی برای تحقق شعار قطب گردشگری نیفتاد.

امامی با بیان اینکه در طول 40 سال گذشته هیچگاه صنعت جزو اولویت‌های توسعه چهارمحال و بختیاری نبوده است، تأکید کرد: اگر به صنعت توجه نشود نه بیکاری حل می‌شود و نه گردشگری می‌تواند مشکل اشتغال را حل کند.

وی در خصوص مشکلات حوزه گردشگری چهارمحال و بختیاری، گفت: مشکلات در این بخش فراوان است و حتی با آوردن بهترین مدیران در کوتاه‌مدت گردشگری نمی‌تواند نقش پررنگی در اقتصاد داشته باشد.

توسعه صنعتی امروز استان به‌واسطه چانه‌زنی افراد است

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه اگر امروز توسعه صنعتی داشته‌ایم به‌واسطه چانه‌زنی افراد بوده است، تصریح کرد: در کنار تمام بی‌توجهی استراتژیک و راهبردی به صنعت، افرادی بودند که تلاش کردند برای استان صنعت بیاورند.

امامی نداشتن راهبرد درست، آمایشی و همه‌جانبه را از دلایل توسعه‌نیافتگی دانست و افزود: امروز اگر روی نقشه چهارمحال و بختیاری کار آمایش انجام دهیم بدون شک نوار شرقی استان یعنی از بن تا بروجن قطب توسعه صنعت خواهد بود یعنی همان چیزی که اکنون اتفاق افتاده است.

وی با بیان اینکه جایگاه امروز صنعت استان مناسب است و باید تقویت شود، اضافه کرد: در حال حاضر ما با صنعتی مواجهیم که استراتژیک کشور هم نبوده اما شکل گرفته است و تا سال 92 با همه بی‌توجهی‌ها 1500 میلیارد تومان طرح و واحد صنعتی در استان افتتاح شد که به‌جز ظریف‌مصور و برفاب همه واحدهای صنعتی کوچک بوده‌اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری عنوان کرد: امروز می‌دانیم که باید صنعت داشته باشیم و اگر از این پس در این مسیر دچار خلل شدیم باید پرسش‌گری شود.

امامی با اشاره به اینکه کارخانه فولاد را سه‌ساله راه‌اندازی و هزار نفر را مشغول به‌کار کردیم، خاطرنشان کرد: اولین کاری که در حوزه کاری خود انجام دادم یک پالایش اطلاعات بود که چقدر واحد صنعتی، پروژه تعطیل و از قبل کلنگ‌خورده داریم.

وی یادآور شد: پتروشیمی با 35 درصد و فولاد سفیددشت با 60 درصد کار تعطیل شده بود، تاراز که سال 90 پروانه گرفت فقط زمین داشت و نتوانست تجهیزات بیاورد، در شهرک آب‌معدنی هیچ سرمایه‌گذاری نشده بود؛ این چهار واحد را هدف‌گیری کردم و به وزیر گفتم اگر قرار است صنعت چهارمحال و بختیاری تکان بخورد این‌ها موتورهای توسعه صنعتی استان هستند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای احیای هر کدام از طرح‌ها تدبیری اندیشیده شد، گفت: برای فولاد، فولاد مبارکه را به‌عنوان اسپانسر در نظر گرفتند و فولاد سفیددشت با 1000 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری به نتیجه رسید.

فولاد سفید دشت، موتور پیشرفت شرق استان

امامی همچنین از اشتغال 200 نفر در بخش احیا و 500 نفر در بخش فولادسازی خبر داد و اظهار داشت: یک صنعت مولد و پیشگام با طرح‌های توسعه‌ای که دارد می‌شود موتور پیشرفت شرق استان.

وی با بیان اینکه پتروشیمی لردگان به دلیل تحریم و مدیریت ضعیف راکد شده بود، گفت: بنده با گرفتن تفویذ اختیار ویژه از وزیر، خود برای پتروشیمی لردگان معافیت می‌دهم، امروز 1800 نفر در این مجموعه کار می‌کنند و سال آینده افتتاح می‌شود.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری آمار اشتغال وزارت‌خانه را مبتنی بر 10 واحد منتخب در استان‌ها عنوان داشت و افزود: کارخانه‌های منتخب چهارمحال و بختیاری مربوط به قبل از سال 90 است؛ به‌عنوان مثال اگر برفاب 100 نفر را اخراج کند آمار اشتغال استان در بخش صنعت می‌شود منفی 100 اما هنوز فولاد، حجاب، تاراز و آب‌معدنی جزو موارد منتخب قرار نگرفته‌اند چون طرح‌های توسعه آن‌ها تکمیل نشده است.

امامی ادامه داد: بنابراین 1800 اشتغال در پتروشیمی، 200 اشتغال در تاراز، 700 نفر در سفیددشت و 100 نفر در آب‌معدنی جزو آمار محاسبه نمی‌شود.

وی با اشاره به اینکه تا امروز در حوزه صنعت در مدت چهار سال 15 هزار اشتغال در استان وارد سامانه شده است، گفت: تکلیف ما تا سال 93 سالانه 2500 شغل بود اما امسال 5000 شغل تعهد کردیم و تا کنون 4700 مورد آن محقق شده است.

معلوم نیست چه کسانی در سال 92 با دستکاری اعداد رتبه استان در بیکاری را تغییر دادند/ با این روند رتبه بیکاری استان تا ابد یک خواهد ماند

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه ابتدای سال 92 که دولت تدبیر و امید بر سرکار آمد آمار بیکاری چهارمحال و بختیاری 7/10 درصد بود و پایان همان سال و پس از استقرار دولت به یک‌باره آمار به 15 درصد افزایش پیدا کرد، خاطرنشان کرد: چطور ممکن است در طول چند ماه 20 هزار شغل را از دست داده باشیم.

امامی با اشاره به اینکه اگر سال 97 با اشتغال فراگیر صد هزار شغل هم در استان ایجاد شود رتبه بیکاری چهارمحال و بختیاری جابه‌جا نخواهد شد، مدعی شد: معلوم نیست چه کسانی در سال 92 با دستکاری اعداد رتبه دهم تا پانزدهم ما در بیکاری را به رتبه یک تقلیل دادند، این محل چالش است و باید بررسی شود.

وی امید دادن به یکدیگر را لازمه توسعه استان دانست و افزود: در طول چهار سال استانداری قاسم سلیمانی 46000 شغل در سامانه ثبت شد اما رتبه چهارمحال و بختیاری تغییری نداشت و این یعنی ما در مدیریت آمار ضعیفیم و با این روند رتبه بیکاری استان تا ابد یک خواهد ماند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه روند صادرات استان از سال 92 تا 94 کاهش داشته و در سال 95، 24 درصد افزایش یافته است، تشریح کرد: در سبد کالاهای صادراتی ما در سال‌های 90 تا 92 و از مجموع حدود 160 میلیون دلار صادرات، 40 میلیون دلار آن کالای تجاری بوده است، در حال حاضر ما تاجری در استان نداریم که بتواند 40 میلیون دلار تجارت کند.

امامی با اشاره به کاهش صادرات در سال 96 اظهار کرد: اکنون صادرات ما تقریبا خالص کالاهای تولیدی هستند و اگر آمار کم شده به معنای کم شدن تولید است یا اینکه تولید شده اما نتوانسته‌ایم صادر کنیم.

وی عنوان کرد: آمار گمرک نشان می‌دهد که در ده‌ماهه امسال 9 میلیون دلار بادام از استان صادر شده است در حالی‌که بادام‌کاران از صادرات صد میلیون دلاری خبر می‌دهند، اگر بتوانیم تمام این ارقام را در آمار صادرات استان وارد کنیم صادرات به 200 میلیون دلار می‌رسد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری افزایش 35 درصدی تعرفه ورود لوازم خانگی برفاب به عراق را از  دیگر دلایل کاهش 19 درصدی صادرات استان برشمرد و گفت: چین و ترکیه پس از رفتن داعش از کشور عراق به‌سرعت محصولات خود را با قیمت پایین وارد بازار این کشور کردند و فروش ما در عراق کاهش پیدا کرد و لذا شرکت برفاب امروز برای پرداخت حقوق پرسنل خود با مشکل مواجه است.

امامی عمده واردات به استان را ماشین‌آلات عنوان کرد و افزود: امسال از مجموع حدود 160 میلیون دلار واردات به استان 2/145 میلیون دلار کمپرسور برای پتروشیمی لردگان، 5 میلیون دلار LED  و باقی مبلغ مربوط به مواد اولیه مورد نیاز کارخانه‌های استان بوده است.

وی با بیان اینکه تا قبل از سال 92 کارخانه‌های استان برای گرفتن معافیت طرح توسعه باید به وزارت‌خانه می‌رفتند و گاها رقمی را خارج از چارچوب پرداخت می‌کردند، اظهار داشت: امروز با اخذ مجوز از وزارت‌خانه تمام معافیت‌ها در استان صادر می‌شود و ریالی خلاف عرف از کسی گرفته نمی‌شود.

ارسال نظرات