با حمید حسام به یاد همه شهدا می‌افتم

مراسم پاسداشت حمید حسام، در تالار مهر حوزه هنری با حضور جمعی از اهالی فرهنگ و ادب از جمله علیرضا قزوه، محمدرضا سنگری، مرتضی سرهنگی، گلعلی بابایی و... برگزار شد.
کد خبر: ۸۹۹۶۳۸۹
|
۱۴ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۲

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از پایگاه خبری سوره مهر،  در ابتدای این مراسم، سید احمد عبودتیان، مسئول بنیاد خاتم الاوصیاء گفت: آتش در جبهه نویسندگان دفاع مقدس سنگین است و شما نویسندگان دفاع مقدس در حال جنگید؛ هنوز آثار سرهنگی به ما کمک می‌کند تا فرهنگ را پیش ببریم. شعر را هنوز باید سلمان هراتی، قزوه و حمید سبزواری بگویند. این نسل پر رویش، انبوه و پر تکرار بود و ان شاء الله نسل جدید هم مثل شما مخلص شوند.
وی با اشاره به چرایی آغاز اولین شب وصل با بزرگداشت حمید حسام، افزود: حسام اولین کسی است که کانون‌های بسیج را راه انداخت و منشا خدمات شد. اولین کسی که قصه‌های موزه دفاع مقدس را شروع کرد و در خیلی جا‌های دیگر اولین نفر بود و همیشه اولین نامی که میان به می‌آید نام حمید حسام است.
در ادامه این مراسم محمدرضا سنگری، با اشاره به اینکه همه ما یا زیست کوثری داریم یا زیست ابتری، گفت: زیست کوثری، زیستی پویا است و نقطه مقابل کوثر، ابتر می‌شود کسی است که زایش ندارد. یکی از خصوصیات حسام، زیست کوثری ایشان است. اگر کسی سیره آثار حسام را بررسی کند این زاینده بودن را در فکر حمید حسام می‌تواند بیابد.
وی افزود: بخشی از آثار دفاع مقدس به سمت نسخ دفاع مقدس و بخشی به سمت تحریف برخی از ارزش‌ها حرکت می‌کند. خاطره نگاری‌ها در زمینه ادبیات دفاع مقدس امید بخش است و خاطرات دفاع مقدس را آیینه کرده است و این آیینگی را در آثار حمید حسام می‌توانیم بیابیم.
سنگری با اشاره به اینکه کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» درباره حضرت ابوالفضل (ع) است، اظهار کرد: آدم وحدتی را در کتاب «آب هرگز نمی‌میرد» می‌بیند که بسیار ارزشمند است. امروزه استان‌نگاری لازم است و باید ادبیات استان‌ها را بنویسیم.
در ادامه مراسم وهب همدانی، فرزند حسین همدانی درباره حمید حسام بیان کرد: حسام از آن دسته آدم‌هایی است که خودش، نوشته‌هایش و ... حال انسان را خوب می‌کند. او شاید نزدیک شش ماه بود روی نگارش کتاب «خداحافظ سالار» وقت گذاشت و بار‌ها از او ایراد می‌گرفتیم. اما حسام با سعه صدر ایراد‌ها را می‌پذیرفت، ولی روی ساختار کتابش با کسی شوخی نداشت.
وی افزود: با حسام به یاد همه شهدا می‌افتم. آن‌هایی که مانند شهید چیت‌ساز، شهید ستار ابراهیمی، علی خوش‌لفظ و ...در کنار آقای حسام بودند. زیباترین کاری که حسام کرد این بود شهدایی را که اسمی از آن برده نشده بود یا کمتر شناخته شده بودند را به ما معرفی کرد.
در این مراسم گلعلی بابایی، نویسنده دفاع مقدس با اشاره به سابقه آشنایی‌اش با حمید حسام، گفت: وقتی کتابی درباره رزمندگان همدان در دوران دفاع مقدس می‌نوشتیم، حسام بر اینکه حق رزمندگان همدان از بین نرود، بسیار حساس بود و این مولفه باعث شد تا بیشتر با هم کار کردیم.
در این مراسم، آقامحمدی، عضوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص حسام گفت: فکر نمی‌کنم بعد از صدر اسلام، به میزان انقلاب اسلامی به این اندازه محصول داشته باشند. ما فکر می‌کنیم که کار ساده‌ای است آدم‌ها با هم حرکت کنند و به این سادگی به وجود نمی‌آیند. حتی بین افرادی هم که تربیت امام خمینی (ره) را دارند، اختلاف است. حسام این سرمایه‌های انسانی را اندک اندک به همه معرفی می‌کند. در واقع آثار حسام به دور از زیبانمایی است.

وی افزود: حسام یک واکاوی خوبی را از مجموعه نیروی انسانی ایجاد کرده است. معادنی از انسان‌ها در استان همدان وجود دارد، که اگر می‌خواهیم جدی باشیم به تربیت آدم‌ها برگردیم به این فرهنگ نیاز داریم، تا مشکلاتمان را حل کنیم. به افرادی نیاز داریم که با تمام وجود در اختیار و مانند حسام ادعایی نداشته باشند.
دراین مراسم حمید حسام ضمن تشکر و قدردانی از همه حضار داخل در سالن، گفت: ما در فرهنگی زیستیم که برای دیده شدن، جایی نداشتیم، دلیل رستگاری کسانی که از آنها نوشتم، این بود که دغدغه دیده شدن نداشتند. آرمان‌هایشان این بود یک روز مُزد حقیقیشان را از حضرت حق می‌گیرند.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم از حمید حسام نویسنده دفاع مقدس تجلیل به عمل آمد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار