سفر به سرزمین نور به روایت تصویر می گوید

یادمان شهدای نهرخین در منطقه شلمچه

نامش نهر خین بود، ۱۰ کیلومتر پس از شلمچه و محور عملیاتی کربلای ۴؛ اینجا مرز بین ایران و عراق است که از نهر جاسم عراق سرچشمه می‌گیرد. با گذشت چندین سال از جنگ همچنان پراز تله‌های خورشیدی، مین و سیم خاردار است.
کد خبر: ۹۰۰۷۵۴۵
|
۲۸ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۷

به گزارش سرویس بسیج پیشکسوتان جهاد و شهادت خبرگزاری بسیج، نامش نهر خین بود. ۱۰ کیلومتر پس از شلمچه و محور عملیاتی کربلای ۴. این مرز بین ایران و عراق است که از نهر جاسم عراق سرچشمه می‌گیرد. با گذشت چندین سال از جنگ همچنان دست‌نخورده باقی مانده و پراز تله‌های خورشیدی، مین و سیم خاردار است.


در جاده‌ای که ما را به سمت نهر خین راهنمایی می‌کرد با یک مسجد بسیار کوچک خشتی که نشانه‌های تیر و ترکش هم بر سینه‌اش داشت، مواجه شدیم که به مسجد جامع والفجر معروف است و همچنان پذیرای زائران و نمازگزاران است.
 

بلافاصله به دیدن نهر رفتیم که در آن‌طرف یک خاکریز قابل رؤیت بود. این نهر که پر بود از سیم‌خاردار و تله‌ی خورشیدی امکان نزدیک شدن بیشتر را به ما نمی‌داد. نهری که در انتها به شط العرب یا همان اروند صغیر می‌رسد و عمقی در حدود ۲-۳ متر دارد. این عمق در تلاقی شط به ۸-۳۰ متر می‌رسد که محل عبور قایق‌های ماهیگیری است. 
 

در محل این نهر، سه عملیات مهم کربلای ۴ و ۵ و والفجر ۸ به انجام رسیده و یادگارهای بسیاری را از آن زمان با خود به همراه دارد؛ ازجمله لاشه‌ی فلزی بسیار بزرگی در کنار نهر که هم شبیه یک کشتی یا قایق بزرگ بود و هم شبیه یک بالگرد یا هواپیما. 
 

در آن سوی نهر و آن سوی شط پاسگاه مرزی عراق و جزایر مختلفش که اسامی عجیب به زبان عربی داشت، دیده می‌شدند. و جالب بود که رنگ آب در تلاقی نهر و شط متفاوت بود و می‌توانستی آب این دو را به دلیل اختلاف عمق از هم تفکیک کنی. 
 

و خدا می‌داند چه رازهایی در دل این نهر خوابیده و چند پیکر و دست و پا به قعر آن فرو رفته است.

 

 

ارسال نظرات