دستاوردهای 40 ساله/ بسیج سازندگی در خدمت محرومان

رویشی انقلابی برای به زانو درآوردن محرومیت

بسیج سازندگی یکی از رویش‌های انقلاب اسلامی است که در طول سالیان فعالیت خود در راستای رفع محرومیت و توانمد سازی مناطق محروم در لرستان گام‌های بزرگی برداشته است.
کد خبر: ۹۱۱۰۴۴۲
|
۲۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، این روزها کمتر منطقه محرومی در کشور وجود دارد که حداقل یک‌بار پای اردوهای جهادی به آن باز نشده است.

در روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی دانشجویان که نقش بسیار مهمی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند به‌صورت داوطلبانه و بدون ساماندهی شدن به مناطق محروم کشور رفته و به مردم این مناطق خدمات بسیاری ارائه می‌دادند.

 این فعالیت‌ها سبب شد که امام در فرمانی تاریخی دستور تشکیل جهاد سازندگی کشور را بدهد و این نهاد انقلابی بیش از ۲۱ سال در مناطق محروم کشور به ارائه خدمات پرداخت.

انحلال سازمان جهاد سازندگی خطایی بزرگ بود

این نهاد انقلابی در دوران اصلاحات با جهاد سازندگی ادغام شد؛ پس ‌از این اتفاق مقام معظم رهبری در فرمانی انقلابی دستور تأسیس بسیج سازندگی کشور را صادر نمودند.

امروز با گذشت بیش از ۱۸ سال از عمر جهاد سازندگی، کمتر دانشجویی وجود دارد که حداقل یک‌بار پایش به مناطق محروم باز نشده است؛ خوشبختانه طی سال‌های اخیر علاوه بر دانشجویان طرح اردوی هجرت باعث شده که  از ظرفیت دانش‌آموزی کشور نیز  در حوزه سازندگی استفاده شود.

 

بسیج سازندگی جانشینی خلف برای جهاد سازندگی

فعالیت‌های ۱۸ ساله بسیج سازندگی تجربه‌های موفقی برای کشور داشته و باعث نهادینه شدن فرهنگ جهاد در بین دانشجویان، دانش‌آموزان و برطرف کردن بعضی از مشکلات عمرانی_ نوسازی، فرهنگی، آموزشی و پزشکی_ بهداشتی مناطق محروم شده است.

رهبر معظم انقلاب در دیداری که با جوانان جهادگر در تاریخ ۳۱ شهریور ۸۹ داشتند در مورد اردوهای جهادی بیان کردند: «یک روز نیازِ حرکت دفاعی در درون جامعه بود، یک روز نیازِ حرکت دفاعی در مرزهای کشور بود، یک روز نیازِ به علم و دانش است، یک روز نیازِ به تحکیم عقاید و ایمان‌هاست، یک روز نیازِ به خدمتگزاری است... شما سفیران کار و تلاش خواهید شد. وقتی شما در یک محیطی حاضر می‌شوید؛ در کویر، در کوهستان، در نقاط دور از دسترس، در میان مردم محروم مشغول کار می‌شوید، جوانی که در آنجاست، از شما الهام می‌گیرد و شما می‌شوید سفیر تلاش و کار و خدمت و جهاد و مجاهدت.»

  الگوی فرهنگ و مدیریت جهادی تنها راه توسعه کشور

پس از فرمان رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی و حمایت از کالای ایرانی مجموعه بسیج سازندگی اقدام به راه‌اندازی جنبشی در این حوزه کرده و این سازمان معتقد است که پیشرفت کشور منوط به جبران عقب‌ماندگی‌های علمی و فناوری و رفع ناکارآمدی‌های رسوب‌کرده در سازمان‌ها و سازوکارهای دولتی و اصلاح ساختارهای معیوب و بیماری‌های مزمن اقتصادی است و این‌ها جز با الگوی فرهنگ و مدیریت جهادی ممکن نیست.

بسیج سازندگی لرستان در مناطق محروم این استان طی ۱۸ سال گذشته اقدامات بسیاری انجام داده است که به یمن پیروزی انقلاب اسلامی مسئول بسیج سازندگی لرستان در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به تشریح فعالیت‌های این سازمان در لرستان پرداخته است.

 

افتتاح 58 پروژه عمرانی، اقتصادمقاومتی و برگزاری ۲۶ اردوی جهادی در دهه فجر در لرستان

علی بیرانوند بابیان اینکه بسیج سازندگی در سال ۸۱ در لرستان تشکیل اما فعالیت‌های آن به ‌صورت جدی از سال ۸۳ آغاز شد، بیان کرد: در دهه فجر امسال بسیج سازندگی لرستان ۳۰ طرح عمرانی، ۲۸ پروژه اقتصاد مقاومتی و ۲۶ اردوی جهادی در استان برگزار و افتتاح می‌کند.

 وی با عنوان کردن این موضوع که اردوهای جهادی بسیج سازندگی به اردوهای یک‌روزه تا ۱۰ روزه تقسیم‌بندی می‌شوند، افزود: امسال ۳۵ هزار ۷۹ نفر در اردوهای جهادی شرکت کرده که نسبت به سال گذشته  شاهد رشد قابل ‌توجهی بوده‌ایم.

 

برپایی پنج بیمارستان صحرایی در سال ۹۷
مسئول بسیج سازندگی لرستان بابیان اینکه امسال ۲۵۴ گروه عمومی بهداشت درمان، ۹ گروه تخصصی و پنج بیمارستان صحرایی در راستای افزایش کیفیت بهداشت و درمان در مناطق محروم ایجاد شده، اظهار کرد: در حوزه کشاورزی امسال ۱۳۹ گروه مهندسی که هر گروه متشکل از پنج مهندس علوم کشاورزی بوده به مناطق محروم استان اعزام کرده‌ایم.

شرکت بیش از ۳۵۵ هزار لرستانی در اردوهای فرهنگی بسیج سازندگی

بیرانوند با عنوان این موضوع که اهداف فرهنگی اردوهای جهادی پر رنگ‌تر از کارهای عمرانی آن بوده، تصریح کرد: در اردوهای یک تا سه‌روزه بیشتر بر مباحث فرهنگی توجه می‌شود؛ از زمان آغاز فعالیت بسیج سازندگی در لرستان تا به امروز بیش از ۳۵۵ هزار نفر در اردوهای یک تا سه‌روزه شرکت کرده‌اند.

شرکت بیش از ۱۲۰ هزار لرستانی در اردوهای عمرانی بسیج سازندگی

وی بابیان اینکه توسعه روستایی به‌عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه کشور محسوب می‌شود و اردوهای جهادی با انجام فعالیت‌های عمرانی در قالب برنامه‌های ۷ تا ۱۰ روزه به دنبال توسعه یافتن روستاها هستند، خاطرنشان کرد: طی ۱۶ سالی که از عمر بسیج سازندگی لرستان می‌گذرد حدود ۱۲۰ هزار نفر در اردوهای ۷ تا ۱۰ روزه شرکت کرده‌اند که محور اصلی این اردوها فعالیت‌های عمرانی بوده است.

 

ارائه آموزش‌های فنی و حرفه‌ای به 23 هزار لرستانی

مسئول بسیج سازندگی لرستان با عنوان کردن این موضوع که طی سال‌های اخیر به دنبال پایه‌گذاری فرهنگ اقتصاد مقاومتی با عزم و اراده ملی و تلاش جهادی در میان مردم مناطق محروم بوده‌ایم، گفت: طی ۱۶ سال اخیر به بیش از 23 هزار نفر از اهالی مناطق محروم آموزش‌های فنی و حرفه‌ای داده ایم  و با دادن وام خود اشتغال‌زایی از آن‌ها حمایت کرده‌ایم.

اعزام 3 هزار و ۱۲۸ گروه عمومی و تخصصی پزشکی به مناطق محروم استان

بیرانوند بابیان اهمیت ارتقای بهداشت و درمان در مناطق محروم استان بیان کرد: طی سال‌های اخیر دو هزار 980 گروه متشکل از پزشکان عمومی به مناطق محروم اعزام کرده‌ایم که حضور این گروه‌ها در این مناطق به‌صورت مستمر بوده و درصورتی‌که تشخیص دهند منطقه به پزشک متخصص نیازمند است گروه‌های تخصصی به آن منطقه اعزام شده چنانکه طی ۱۶ سال اخیر بیش از ۱۴۸ گروه تخصصی اعزام کرده‌ایم.

برپایی 24 بیمارستان صحرای در طول عمر بسیج سازندگی استان

وی بابیان اینکه در صورت بحرانی بودن وضعیت بهداشت و درمان منطقه در گام آخر اقدام به ایجاد بیمارستان صحرایی در آن منطقه می‌کنیم، افزود: تا به امروز ۲۴ بیمارستان صحرایی در مناطق محروم استان راه‌اندازی شده که تأثیر بسیار مثبتی بر روند درمان مردم این مناطق گذاشته است.

 

پروژه ساخت 800 خانه برای مددجویان کارنامه‌ای درخشان برای بسیج سازندگی

مسئول بسیج سازندگی لرستان بابیان مهم‌ترین فعالیتی که بسیج سازندگی لرستان طی عمر خود انجام داده، اظهار کرد: پروژه ساختن ۸۰۰ خانه برای مددجویان کمیته امداد استان، بزرگ‌ترین طرح بسیج سازندگی لرستان بوده که خوشبختانه تا به امروز ۹۱ مورد از آن‌ها تکمیل‌شده است و در صورت تأمین اعتبار مابقی آنان نیز تا پایان شهریورماه سال آینده تکمیل می‌شوند.

بیرانوند بابیان اینکه بسیج سازندگی لرستان به‌صورت داوطلبانه تا به امروز بیش از ۹۶ خانه برای مردم نقاط محروم استان ساخته است، تصریح کرد: علاوه بر فعالیت‌های عمرانی، فرهنگی و درمانی در حوزه حمایت از اشتغال‌زایی نیز اقدامات خوبی مانند اعطای ۲۰۴ وام 30 میلیون تومانی برایی ساخت صنایع تبدیلی در استان اشاره کرد.

 گزارش از محمد عبدالله زاده

انتهای پیام/

منبع: فارس

ارسال نظرات