مصرف نمک یزدی‌ها دو برابر حد استاندارد است

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به خدمات رایگان طرح ملی بسیج کنترل فشارخون در استان یزد گفت: یزدی‌ها دو برابر حد استاندارد نمک مصرف می‌کنند.
کد خبر: ۹۱۴۰۲۰۵
|
۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۴:۵۷
به گزارش خبرگزاری بسیح از یزد، محمدرضا دهقانی پیش از ظهر امروز به مناسبت اجرای طرح بسیج ملی فشار خون در جمع خبرنگاران گفت: هدف از اجرای این طرح شناسایی حدود ۴۰ درصد از افرادی است که از بیماری فشار خون خود اطلاعی ندارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد افزود: در گذشته مهترین علت مرگ و میر در کشور بیماری‌های واگیردار نظیر بیماری‌های عفونی و یا مشکلات حاد تنفسی بود که با پیشرفت علم پزشکی و کشف واکسن‌ها این عوامل کنترل و مرگ و میر‌ها کاهش یافت، اما متاسفانه امروزه به دلایلی مانند بالارفتن سن جمعیت کشور، تغییر در سبک زندگی مردم مثل تغییر عادات غذایی، کم تحرکی وماشینی شدن زندگی، رشد ۳ برابری بیماری فشار خون را رقم زده است.

فشار خون بالا؛ شایع‌ترین علت بیماری‌های قلبی-عروقی
وی بیماری‌هایی مانند دیابت، سرطان‌ها و به ویژه بیماری‌های قلبی و عروقی را عامل اصلی مرگ ومیر‌ها در کشور دانست و اظهار داشت: شایع‌ترین علت بیماری‌های قلبی، عروقی فشار خون بالاست
دهقانی در بخش دیگری از سخنانش ابراز داشت: بر اساس پایش سلامت در سال ۹۶ بیش از ۳۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان از فشار خون بالا رنج می‌برند و استان یزد در این زمینه در میانه‌های جدول فشار خون بالا در کشور قرار دارد.
وی ادامه داد: برای اینکه بتوانیم این بیماری را مهار کنیم نیازمند آگاهی دقیق از جمعیت درگیر با این بیماری هستیم وبرهمین اساس در پویش کنترل فشار خون بالا به دنبال شناخت این افراد هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این مطلب که این طرح در دوفاز از ۲۷ اردیبهشت ماه همزمان با روز جهانی فشار خون آغاز و تا ۱۵ تیرماه ادامه دارد اظهار داشت: در این طرح ۵۰ درصد افراد بالای ۳۰ سال و کلیه مادران باردار و بیماران دارای فشار خون مورد غربالگری قرار خواهند گرفت که انتظار داریم با اجرای این طرح ۸۶ هزار نفر دارای فشار خون بالا در استان شناسایی شوند.

روش‌های حضور مردم در پویش فشار خون
دهقانی دعوت از مردم برای مراجعه به مراکز درمانی، خانه‌های بهداشت، پایگاه‌های سلامت، راه اندازی ایستگاه‌های فشار خون در بیمارستان ها، حضور ۱۵۰ پایگاه سیار در اماکن عمومی نظیر مساجد، تکایا، پارک‌ها و پایانه‌های مسافربری و مراجعه غیر حضوری از طریق سایت WWW.SALAMAT.GOV.IR را روش‌های پیش بینی شده برای اجرای این طرح عنوان کرد.
وی در تشریح استفاده از این سامانه ابراز داشت: مردم می‌توانند با استفاده از دستگاه‌های سنجش فشار خون عدد مورد نظر را با مراجعه به سامانه فوق و ورود کدملی و تاریخ تولد در این سامانه وارد کرده و از وضعیت فشار خون خود آگاه شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یزد مهمترین علت ابتلا به بیماری فشار خون را استفاده بی رویه از نمک دانست و گفت: میزان استاندارد مصرف نمک روزانه ۶ گرم بوده که متاسفانه سرانه مصرف در استان دو برابر استاندارد یعنی ۱۲ گرم است.
وی تصریح کرد: الگوی رفتاری غلط غذایی و استفاده از غذا‌های چرب، فست فود‌ها و مواد خوراکی نظیر سوسیس و کالباس از دیگر علل ابتلا به فشار خون بالا به حساب می‌آید.
انتهای پیام/
ارسال نظرات