سپاه چرخ زندگی ساکنان این محله را به حرکت درآورد

گذشته این محله رنج آور و دردآور است تا آنکه از سال ۹۵ بروبچه های سپاه کربلا و خیبری ها آستین همت بالا زدند تا محرومیت از رخ مردمان و اهالی آن بزدایند و قرارگاه جوادالائمه، برای نشاندن شادی بر چهره ساکنان، به میدان آمد.
کد خبر: ۹۱۹۸۱۰۹
|
۱۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۷

به گزارش خبرگیزاری بسیج از مازندران،محله ای آسیب پذیر که ۸۸۱ نفر جمعیت دارد و روزگاری ساکنانش با محرومیت و رنج روزگار می گذراندند و اعتیاد، فقر فرهنگی، بی سوادی و بیکاری اهالی آن رنج اور بود.

دیروز این محله به گونه ای بود که کسی غیرخودی و غریبه حق ورود به آن نداشت، کودکانش بی هویت و بی شناسنامه به جای آن که پشت میز درس باشند، در کوچه ها سرگردان بودند، محله ای که دیروز با نام هایی چون جوکی محله یا پورعلی گنجی شناخته می شد، امروز حسینی نام گرفته است.

گذشته این محله رنج آور و دردآور است تا آنکه از سال ۹۵ بروبچه های سپاه کربلا و خیبری ها آستین همت بالا زدند تا محرومیت از رخ مردمان و اهالی آن بزدایند و قرارگاه جوادالائمه، برای نشاندن شادی بر چهره ساکنان، به میدان آمد.

سپاه چرخ زندگی ساکنان این محله را به حرکت درآورد

با تلاش بروبچه های قرارگاه، امروزِ محله با دیروزِ آن از زمین تا آسمان فرق دارد و این را می توان از همصحبتی با ساکنانش حتی گپ و گفت با کودکانش حس کرد. رضا نوجوان ۱۳ ساله ای که فرزند سوم از خانواده شش نفره است و اکنون در کلاس دوم مدرسه شهرک اسلام، مدرسه ای که با همت بسیج دایر شده، مشغول تحصیل است.

کودکی دیگر که اصالت غیربابلی و غیربومی دارد و پیراهن بنفش پولک دارش نظرها را جلب می کند، می گوید: زمانی به عنوان کودک کار در تهران کار می کردم. خود را پوریا قاسمی ۱۵ ساله معرفی می کند و از این که به مدرسه نمی رفت، ناراحت است.

امیر حسین دیگر کودک کار که مادرش معلول و پدرش کارگر و مجبور است در کنار درس خواندن، آدامس و باتری بفروشد تا کمک کار خانواده باشد.

حضور چندساعته ما در محله، آرام آرام اعتماد اهالی را جلب می کند و یک به یک به سمت ما می آیند تا با هم صحبتی با ما مشکلاتشان را بیان کنند، بانویی که از خدمات بچه های جهادی در این محله قدردانی می کند و خواهان تداوم این فعالیت ها است می گوید: آروز داریم مکانی برای امرار و معاش و اشتغال اهالی ایجاد شود تا بتوانیم روزی حلال کسب کنیم.

سپاه چرخ زندگی ساکنان این محله را به حرکت درآورد

وی راه اندازی کارگاه های تولیدی و ایجاد اشتغال برای جوانان را نیازمند مدد و یاری مسئولان و سپاه بیان می کند.

سرهنگ محمد رضایی جانشن سپاه کربلا در گفتگو با مهر، محرومیت زدایی و رفع آسیب ها را از جمله اقدامات انجام شده بیان می کند و می گوید: اگر این آسیب ها کنترل نشود، سبب متلاشی شدن خانواده ها خواهد شد.

سپاه چرخ زندگی ساکنان این محله را به حرکت درآورد

وی با عنوان اینکه همکاری دستگاه های اجرایی برای کاهش آسیب های اجتماعی باید ملموس باشد ادامه می دهد: با مدیریت جهادی و واحد می توان فقر و محرومیت را از چهره مناطق محروم زدود و سپاه با نگاه مدیریتی خاص تلاش می کند تا همواره در کنار محرومان باشد.

اخوان معاون اجتماعی استانداری مازندران نیز با عنوان اینکه ایجاد گفتمان عمومی و ارائه سیاست های مشترک برای حل مشکلات محلات آسیب پذیر از جمله تلاش ها است می گوید: نبود پایگاه های اطلاعاتی از جمله خلاءها است که باید با همکاری دستگاه ها حل شود.

قربانعلی ولی زاده فرماندار شهرستان بابل نیز در گفتگو با  مهر با اشاره به اعتمادسازی بین اهالی محله حسینه از طریق دستگاه های اجرایی گفت: برای مرتفع شدن مشکلات موجود دراین مناطق باید بین دستگاه های اجرایی و مردم مناطق آسیب پذیر اعتماد دوجانبه ایی به وجود آید تا دستگاه های اجرایی پای کار بیایند.

قربانعلی ولی زاده ابراز کرد: دستگاه های اجرایی نباید به صورت موازی کاری در این محلات گام بردارند بلکه با برنامه ایی تدوین شده در جهت همکاری و هماهنگی، مشکلات پیش رو را از بین ببرند و دولت با نگاه مشارکت اجتماعی و کاهش ارتقای سلامت به رفع محرومیت در مناطق حاشیه ای می پردازد.

وی تاکید کرد: باید با اقدامات فرهنگی محلات آسیب پذیر را به مکان های امن برای ساکنین مبدل کنیم.

وی با اشاره به برنامه های خوب بهزیستی برای توانمندسازی این محله و اقداماتی ازقبیل ریشه کن کردن اعتیاد گفت: از سال ۹۵ تا به حال به صورت مدون، برنامه هایی در محله حسینی انجام شد.

سرهنگ مرتضی رمضانی فرمانده سپاه شهرستان بابل هم ، با تقدیر از اقدامات قرارگاه جواد الائمه سپاه در محله حسینی اظهار داشت: قرارگاه کار خود را در قالب کارگروه آموزشی، بهداشتی، فرهنگی و اجتماعی شروع کرده تا بتواند آسیب های موجود را شناسایی کند.

وی گفت: این محله کم برخوردار متاسفانه عواملی چون ازدواج در سنین بسیار پایین، عدم اعتماد، بی خانمانی، اعتیاد و بیکاری از جمله معضلات اجتماعی است که باعث بروز آسیب های اجتماعی در این محله شده است.

وی عنوان کرد: کارهای فرهنگی دراین محلات باید به صورت زیربنایی و مستمر به کار خود ادامه دهد و نباید اهالی محله و محرومان را به حال خود رها کنیم.

سپاه چرخ زندگی ساکنان این محله را به حرکت درآورد

کارشناسان اجتماعی راه نهایی برون رفت محله هایی چون محله حسینی بابل را از ناهنجاری های اجتماعی، تداوم بخشی کارهای فرهنگی می دانند و ایجاد اشتغال برای خانوارهای محروم آن را مستلزم بالازدن آستین همت از سوی خیران قلمداد می کنند تا با راه اندازی کارگاه های تولیدی و ایجاد اشتغال برای جوانان به مدد قرارگاه های سپاه آیند و محرومیت را از محلات محروم بزدایند.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها