خبرهای داغ:
در سال جهش تولید؛

تولید سالانه ۱۵۰۰ تن عسل باکیفیت در نهاوند

شهرستان نهاوند با تولید بیش از۴۰درصد عسل استان همدان سالانه۱۵۰۰تن از این محصول باارزش را روانه بازار مصرف می‌کند ولی این صنعت اشتغال‌زا برای رسیدن به بازارهای بزرگ‌ترو منطقه‌ای نیازمندبرندسازی و توجه بیشتر است.
کد خبر: ۹۲۵۰۸۵۲
|
۰۲ تير ۱۳۹۹ - ۲۱:۲۳

به گزارش خبرگزاری بسیج، شهرستان نهاوند به‌عنوان قطب تولید برخی از محصولات کشاورزی و دامی در استان همدان معرفی‌شده است و موقعیت جغرافیایی و آب‌وهوای مناسب شرایط نسبتاً مطلوبی برای تولید انواع محصولات فراهم آورده است.

در تولید بسیاری از محصولات دامی و کشاورزی، شهرستان نهاوند در استان همدان سرآمد بوده است ولی در سال‌های اخیر با توجه به موارد و مشکلات مختلف در بسیاری از این بخش‌ها مانند تولیدات گوشتی و لبنی شهرستان نهاوند با کاهش مواجه بوده است که مشکلات متعدد سبب این رکود نسبی بوده است.

مشکلات بانکی و نبود سرمایه، تغییر سبک زندگی و شهرنشینی، گران بودن نهاده‌ها، به‌صرفه نبودن تولید محصولات دامی و نگهداری دام و موارد دیگر ازجمله مشکلات بر سر راه تولید محصولات دامی و کشاورزی در نهاوند بوده است.

باوجود این مشکلات ولی تولید عسل و زنبورداری به‌عنوان یکی از بخش‌های نسبتاً موفق در شهرستان نهاوند با جهش و رونق همراه بوده است و باعث اشتغال‌زایی در این صنعت شده است.

ساماندهی و برنامه‌ریزی مناسب در کنار تغییر روش‌های سنتی و استفاده از روش‌های جدید در تولید و فرآوری عسل از جمله مواردی است که باعث رونق این صنعت در نهاوند شده است.

برند سازی و تولید محصول باکیفیت و چشم داشتن به صادرات قطعاً می‌تواند این صنعت را در نهاوند و استان همدان بیش از امروز شکوفا و زمینه رونق تولید و اشتغال را بیش ‌از پیش فراهم کند.

کریم حاج باباعلی رئیس جهاد کشاورزی نهاوند در این مورد به خبرنگار ما گفت: با توجه به شرایط و اقلیم خاص نهاوند و وجود منابع طبیعی غنی صنعت زنبورداری در نهاوند رونق خوبی دارد.

وی اظهار داشت: شهرستان نهاوند دارای بزرگ‌ترین مزارع گشنیز در کشور است و این‌ یک مزیت بزرگ برای زنبورداران است که از این گیاه گل‌دار برای تغذیه زنبورها و تولید عسل بهره می‌برند.

رئیس جهاد کشاورزی نهاوند گفت: در کنار گشنیز گیاهانی مانند کلزا و سایر کشت‌های گل‌دار و شهد دار باعث شده است این شهرستان مکان و قطب خوب و مناسبی برای برداشت عسل در استان همدان باشد.

وی به اشتغال صنعت زنبورداری در نهاوند اشاره کرد و افزود: ۳۴۱ زنبورستان فعال در نهاوند داریم که در این مکان‌ها حدود ۱۴۸ هزار کندوی مدرن مستقر هستند و به کار تولید عسل مشغول هستند و محصول خود را در نهاوند و دیگر مناطق کشور به بازارها عرضه می‌کنند.

حاج باباعلی اظهار داشت: امسال با توجه به شرایط خوب طبیعی بیش از ۱۵۰۰ تن عسل در سطح شهرستان نهاوند تولید خواهد شد که ۱۰۰۰ تن مربوط به زنبورداران بومی نهاوند و ۵۰۰ تن مربوط به زنبورداران غیربومی است که به نهاوند می‌آیند.

وی در رابطه به لزوم برند سازی و توسعه این صنعت گفت: این میزان تولید عسل یکی از امتیازات و مزیت‌ها برای این شهرستان است که چنانچه بتوانیم یک برند و بسته‌بندی برای عسل نهاوند داشته باشیم، عسل نهاوند این قابلیت را دارد که در سطح کشور و حتی کشورهای منطقه مطرح شود.

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار