خبرهای داغ:

افزایش 187 دستگاه کمباین در یک سال گذشته به ناوگان آذربایجان شرقی

تبریز- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: ناوگان برداشت آذربایجان شرقی با اضافه شدن 187 دستگاه کمباین نوسازی شد.
کد خبر: ۹۵۶۷۱۲۶
|
۱۱ دی ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از آذربایجان شرقی، اکبر کرامتی گفت: کشت قراردادی از سال گذشته در استان شروع شد و علیرغم اینکه با تأخیر و پس از شروع فصل کشت ابلاغ شد اما 22 هزار هکتار تحت کشت قراردادی قرار گرفت. در سال زراعی جاری برای بیش از 47 هزار هکتار عقد قرارداد انجام شده است و با سرعت نیز این روند ادامه دارد. در سطح کشور نیز از نظر میزان سطح تعهدی که برای ما در نظر گرفته شده است در جایگاه سوم کشور هستیم و از نظر سطح انعقاد قرارداد نیز در حال حاضر در جایگاه سوم کشور هستیم و فقط استانهای فارس و خوزستان میزان بیشتری از اراضی کشاورزی را عقد قرارداد کرده اند که این دو استان تعهد بیشتری نیز از آذربایجان شرقی دارند.

وی ادامه داد: در حال حاضر در مراحل اولیه کشت قراردادی هستیم و هدف ما این است که همه محصولات را تحت پوشش کشت قراردادی، قرار دهیم؛ اما در مراحل اولیه تمرکز ما بر محصولاتی مانند گندم، جو و دانه های روغنی است که در قالب خرید تضمینی قرار می گیرند و خریدار آن اداره کل غله و خدمات بازرگانی است و با نظارت دولت انجام می گیرد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بیان کرد: کشاورزی قراردادی موضوع جدیدی نیست و اجرای آن قبلاً هم اتفاق افتاده است. کشت چغندرقند در قالب کشت قراردادی صورت می گیرد و مدل کاملاً مشخص و موفقی نیز دارد و تا امروز نه موردی از عدم فروش محصولات چغندرکاران وجود داشته است و نه کارخانه ای بوده که از خرید محصولات امتناع کند چرا که مقدمات آن از ابتدا به خوبی فراهم شده است.

کرامتی افزود: کارخانه برای تأمین خوراک مورد نظر خود با توجه به متوسط تولیدی که دارد بعد از عقد قرارداد سطح مورد نظر خود را انتخاب می‌کند، بهترین بذور مورد استفاده را در اختیار کشاورزان قرار می دهد و با یک قرارداد همه جانبه تمام جزئیات مورد نظر کشاورز از جمله تأمین نهاده‌های مختلف و مبارزه با آفات و ... را پوشش می‌دهد و در زمان برداشت نیز ادوات برداشت در اختیار کشاورز قرار می دهد و کشاورز نیز دغدغه ای برای فروش محصولاتش ندارد و می تواند حتی درآمد خود را تخمین بزند. این مدل در کشت توتون، پنبه، گوجه فرنگی نیز در حال انجام است و مطالعات خوبی نیز صورت گرفته است که نشان می دهد کشاورزی قراردادی موجب 56 درصد افزایش عملکرد و 11 درصد کاهش مصرف آب خواهد شد.

وی بیان کرد: در مدلی که در حال حاضر در کشاورزی قراردادی در حال انجام است، وزارت جهاد کشاورزی به صورت مستقیم با کشاورز در تماس خواهد بود و کشاورز باید نرم افزار کاربردی سامانه کشت قراردادی را روی تلفن همراه خود نصب کند و اطلاعات هویتی خود را وارد سامانه کند و براساس پهنه ای که در اختیار دارد می تواند وارد مراحل انعقاد قرارداد شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اضافه کرد: واسطه ها نیز می توانند در کشت قراردادی به عنوان پشتیبان نقش ایفا کنند و با امضای قرارداد با کشاورزان، نهاده های آنها را تامین کنند.

کرامتی با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها با همکاری ستاد اجرائی فرمان حضرت امام (ره) گفت: بخشی از این طرح که استان آذربایجان شرقی در سالی که گذشت رتبه اول را در کشور کسب کرد، اعطاء تسهیلات 4 درصد برای خرید ادوات کشاورزی است که در سال زراعی 1402-1403 به میزان 114 میلیارد تومان تعهد ما در این حوزه است که برای دریافت 700 دستگاه متقاضیان را معرفی کردیم و متقاضیان 800 دستگاه دیگر را نیز معرفی خواهیم کرد که عمدتاً ادوات مناسب برای کشاورزی حفاظتی و کشت دیم است که از این طریق از تولیدکنندگان حمایت می‌کنیم.

وی در خصوص ناوگان برداشت استان، گفت: استثنائاً در سال جاری ما 25 دستگاه کمباین جذب خواهیم کرد و با هماهنگی‌هایی که با وزارت جهاد کشاورزی، بانک‌های عامل و کمباین سازی داشتیم و با پیگیری‌های رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی موفق شدیم 187 دستگاه کمباین برای استان جذب کنیم تا اقدام به نوسازی ناوگان برداشت استان کنیم.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی اظهار کرد: ما می‌توانیم کشاورزی قراردادی را در اراضی آبی نیز رواج دهیم به شرط اینکه الزامات آن را فراهم کنیم و سرمایه‌گذار آن، صنایع تبدیلی که محصولات مربوطه را استفاده می‌کند آماده باشند و شرایط حقوقی خاص آن نیز بین تولیدکننده و خریدار منعقد شود و حمایت‌های لازم نیز از طرف دولت انجام شود.

کرامتی گفت: در الگوی کشت ابلاغی برای سال جاری 408 هزار هکتار گندم، 58 هزار هکتار گندم آبی تعریف‌شده است و پیش‌بینی ما این است که 669 هزار تن تولید خواهیم داشت. در سال گذشته براساس تجاربی که داشتیم تولید گندم در آذربایجان شرقی بیش از 540 هزار تن تخمین زده می شود. ما سالانه بیش از 80 هزار تن کشت بذر داریم که از این میزان 24 هزار تن بذر اصلاح شده خرید می‌کنیم. حدود 80 هزار تن خودمصرفی است و صنف و صنعت نیز از مابقی گندمی که در قالب خرید تضمینی قرار نگرفته است، خرید می کنند.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی نیز از خرید تضمینی بیش از 460 هزار تن گندم در این استان در سال جاری خبر داد و گفت: با این میزان خرید تضمینی می توان گفت آنچه برای مصرف یک سال استان نیاز داشتیم را خرید کردیم. البته برخی از کارخانجات و صنوف نیز به صورت توافقی خود اقدام به خرید گندم کردند که این میزان خرید گندم با توجه به خشکسالی و کمبود بارندگی که قبل از پایان سال گذشته وجود داشت، عملکرد بسیار مناسبی است.

علیرضا شاهدی گفت: در کشت قراردادی برنامه ریزی دولت بر این بود که بخش خصوصی به صورت کامل در این حوزه وارد شود اما به خاطر واهمه ای که بخش خصوصی داشت، دولت به اداره کل غله و خدمات بازرگانی ابلاغ کرد اما به مرور که مقدمات آن مهیا شد، به سمت بخش خصوصی سوق داده خواهد شد و دولت تنها وظیفه راهبری و نظارت را بر عهده خواهد گرفت.

 

ارسال نظرات
آخرین اخبار