آمارهای متناقض وزارت ارتباطات درباره اینترنت مخابرات

سازمان تابعه وزارت ارتباطات اعلام کرد مخابرات در ۶ استان آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، مرکزی و همدان با محدودیت پهنای باند و کاهش کیفیت مواجه است اما سازمان دیگر این وزارتخانه، مخابرات را در آن استان‌ها با کیفیت تلقی کرد.
کد خبر: ۸۵۴۸۷۱۹
|
۱۰ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۵

به گزارش خبرگزاری بسیج، اواخر تیر ماه سال جاری خبری با عنوان "فروش اینترنت شرکت مخابرات در شش استان متوقف شد" روی خروجی سایت سازمان تابعه وزارت ارتباطات و ناظر بر حوزه ICT قرار گرفت که خبر از توقف فروش پهنای باند اینترنت در شش استان آذربایجان شرقی، اصفهان، خراسان رضوی، کرمان، مرکزی و همدان می‌داد.

گفته شده بود که وضعیت پهنای باند اینترنت مصرفی از سوی شرکت‌های مخابرات استانی در این شش استان براساس شاخص‌های تکلیفی در الحاقیه پروانه مخابرات در وضعیت نامطلوب و همین موضوع باعث کاهش کیفیت خدمات ارائه شده به مشترکان شده است.

سازمان تنظیم مقررات طی اولتیماتومی به شرکت مخابرات ایران گفت که جذب مشترک جدید در این وضعیت باعث کم‌فروشی می‌شود لذا ادارات کل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی در مناطق 9 گانه باید بر فرآیند توقف فروش در این شش استان نظارت داشته و در صورت عدم توقف فروش از سوی شرکت‌های مخابرات استانی، ضمن اعمال مقررات مطابق با پروانه اعطایی، پرونده کم‌فروشی را تشکیل و به سازمان تعزیرات حکومتی ارجاع دهند.

حال در شرایطی که گفته شده کیفیت اینترنت در این شش استان کاهش یافته است اما نتایج تست‌های مرکز مدیریت توسعه ملی اینترنت چیز دیگری نشان می‌دهد.

متما در گزارش برترین شرکت‌های اینترنتی از نتایج شبکه سنجش سرعت در خرداد ماه سال جاری آورده است که مخابرات‌های خراسان رضوی و اصفهان در جایگاه به نسبت خوبی قرار دارند در حالیکه برخی شرکت‌های خصوصی که ادعای بزرگ بودن را دارند، هیچ رتبه‌ای به دست نیاورده‌اند.

کم نیستند شرکت‌های اینترنتی که این روزها پسوندهای "برترین"، "بزرگترین" و "با کیفیت‌ترین" را یدک می‌کشند اما نتایج تست سرعت و کیفیت شبکه نشان می‌دهد نه سرعت دارند و نه کیفیت.

این آمارها در حالی توسط متما که زیر مجموعه وزارت ارتباطات است، مطرح شده که سازمان دیگر این وزارتخانه مخابرات‌های خراسان رضوی و اصفهان را بی‌کیفیت تلقی کرده است.

نگاهی به جداول نتایج تست شبکه متما نشان می‌دهد که خراسان رضوی در سرویس 2 مگابیت بر ثانیه رتبه اول کشور را دارد و در سرویس 512 کیلو بیت بر ثانیه نیز حائز رتبه سومی شده است.

مخابرات اصفهان نیز در سرویس پایه 128 کیلوبیت بر ثانیه در بین تمامی شرکت‌های اینترنتی موجود در کشور، حائز رتبه دوم شده و در سرویس 256 کیلوبیت بر ثانیه نیز نام آن در میان رتبه‌داران دیده می‌شود.

نزاع دولت با مخابرات این روزها به جایی رسیده که ظاهرا دقت، صحت و جامعیت حرف و حدیث‌ها اصلا اهمیتی ندارد و طرفین به فکر تخریب یکدیگر هستند. اگر وزارت ارتباطات، مخابرات را متهم به کم فروشی و بی‌کیفیتی اینترنت در برخی استان‌ها می‌کند پس چرا اسامی همان استان‌ها را به عنوان کیفی‌ترین سرویس دهنده در جایی دیگر گزارش می‌دهد.

ارسال نظرات