نویسنده و منتقد ادبی :

نویسندگان و خوانندگان به نقد ادبی اهمیتی نمی دهند

یک نویسنده و منتقد ادبی معتقد است: نویسندگان و خوانندگان به مقاله منتقدان توجهی ندارند . نقد ادبی نه تنها برای خواننده بلکه برای نویسنده نیز مفید نیست.
کد خبر: ۸۹۷۵۲۹۶
|
۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۹

به گزارش خبرگزاری بسیج به نقل از رادیو گفتگو،  برنامه " گفت و گوی فرهنگی " رادیو گفت و گو با موضوع نقد ادبی؛ بودن یا نبودن با حضور دكتر تیمور مالمیر ، نویسنده و عضو هیئت علمی دانشگاه كردستان و منتقد ادبی روانه آنتن شد.

در آغاز مالمیر با ابراز تاسف از سیستم آموزشی مدارس در زمینه نوشتن اظهار کرد : از مدرسه نوشتن را نمی آموزیم ، زنگ انشا زنگ خلاقی نیست و آموزش ادبیات در مدارس هنوز سنتی است به این معنا که تصور بر این است که شاعران و نویسندگان امروزی باید مانند سعدی و حافظ بنویسند .مطمئنا از دل چنین مدارسی خواننده و نویسنده خوب بیرون نمی آید.

وی مبنای نویسندگان برای نوشتن را نبوغ خاص خود آنها دانست و عنوان کرد : نویسندگان به منتقدان توجهی ندارند و معتقدم نویسندگان برای خود می نویسند و منتقدان هم برای خود.

این نویسنده و منتقد ادبی به رمان ها و کتاب هایی که به لحاظ ادبی بسیار سطح پایینی دارند اشاره کرد و گفت : علیرغم این ضعف این آثار موفق شده اند مخاطبان زیادی را با کتاب و کتابفروشی آشنا کنند و مردم را به دیدن و خریدن کتاب های دیگر وادار نمایند.

مالمیر در بخش دیگری از گفت و گوی خود با رادیو گفت و گو اظهار کرد : منتقدان ما نمی توانند نقش تاثیرگذاری بر خوانندگان داشته باشند چرا که مقالات آنان خواننده حرفه ای ندارد از این رو نقد ادبی نه تنها برای خواننده بلکه برای نویسنده نیز مفید نیست و طبیعی است که در چنین جامعه ای موفق نباشیم.

وی در پایان شاخص های یک نقد خوب را برشمرد و تاکید کرد : وظیفه اصلی منتقد این است که چیزی به اثری که نقد می کند اضافه کند به این معنا که قسمت خوب آن را برجسته و بخش منفی آن را کمرنگ کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه كردستان بیان کرد : زمانی که فرد مقاله یک منتقد را می خواند باید چیزی بیاموزد. متاسفانه فراوان هستند مقاله هایی که فقط نقد فرمالیستی هستند که چیزی به متن نمی افزایند همین نقدها هستند که به ادبیات کشور آسیب می زنند .

 

ارسال نظرات