به مناسبت هشتم اسفندماه؛

سالروز بمباران شیمیایی بیمارستان فاطمه زهرا (س) روز تشکیل بسیج جامعه پزشکی

هشتم اسفند، سالروز بمباران شیمیایی بیمارستان فاطمه زهرا (س) در عملیات والفجر ۸ است که روز ملی بسیج جامعه پزشکی نامگذاری شده است.
کد خبر: ۸۹۹۴۱۸۶
|
۰۸ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از لرستان، بیمارستان فاطمه زهرا (س)، تنها بیمارستان صحرائی دنیا است که بمباران شیمیایی شده است؛ بنابراین سالگرد این جنایت رژیم بعثی در سال ۶۴، به‌ عنوان نمادی برای تقدیر از جان‌فشانی‌های ۸۰ هزار پزشک و پیراپزشک حاضر در دفاع مقدس در نظر گرفته‌ شده است.

شکل‌گیری بسیج جامعه پزشکی

اولین هسته‌های مقاومت بسیج در پنجم آذرماه ۱۳۵۹ و در پی فرمان تاریخی حضرت امام(ره) مبنی بر ایجاد ارتش ۲۰ میلیونی تشکیل شد. با آغاز جنگ تحمیلی، این نهاد تازه سازمان‌یافته به‌تدریج وارد مرحله حساسی از دوران تکامل خود شد و در دوران دفاع مقدس به رشد و بلوغ رسید.

بسیج مستضعفین به دلیل ماهیت مردمی خود، پذیرای تمام افراد جامعه از هر قشر، صنف و طبقه‌ای شد و با حضور فعال و مستمر پزشکان در قالب گروه‌های اضطراری در خطوط مقدم و بیمارستان‌ها و درمانگاه‌های صحرایی، این قشر هم پس از پایان جنگ تحت لوای بسیج درآمدند. البته تقویت و سازمان‌دهی این گروه‌های اضطراری، پس از فرمان بزرگ حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر حضور گروه‌های امدادی و پزشکی جهت کمک به مجروحین حملات دشمن بعثی به شهرهای جنوب کشور صورت گرفت.

پس از پایان جنگ تحمیلی، این حاملان پیام پایداری و استقامت، به‌منظور اعتلا و اشاعه فرهنگ مقدس و معنوی ایثار و شهادت در جامعه پزشکی و دانشگاهی کشور و همچنین ثبت و انتقال تجارب گران‌بهای دفاع مقدس، به‌عنوان بخشی از بدنه تنومند بسیج درآمدند. بسیج جامعه پزشکی، سال ۱۳۷۱ فعالیت خود را به‌طور رسمی آغاز کرد و نخستین شورای مرکزی آن اسفندماه ۱۳۷۴ تشکیل شد. دوره نخست حرکت این نهاد تا سال ۱۳۷۵ با انجام فعالیت‌هایی ارزشمند ادامه یافت و بعد از مدتی توقف از سال ۱۳۷۹ با نوسازی تشکیلات خود، به فعالیتش ادامه داد.


هدف از تأسیس بسیج جامعه پزشکی

هدف از تأسیس بسیج جامعه پزشکی، دستیابی به آرمان‌های امام (ره) ‏ و ‏منویات مقام معظم رهبری است؛ بنابراین برخورداری از نیروهای ‏متعهد، متخصص، کارآمد و ولایتمدار، سازمانی در این زمینه بسیار حائز اهمیت است‎.

نقش بسیج جامعه پزشکی، نظارت فعال و روشنگرانه در پایش و حراست از ‏آرمان‌های انقلاب اسلامی است. در اصل رسالت این سازمان، گسترش و اشاعه تفکر دینی، ایثار، جهاد، شهادت و فرهنگ بسیجی در جامعه پزشکی است. ‏

ازجمله اهداف کلان سازمان بسیج جامعه پزشکی می‌توان به گسترش ارزش‌های اسلامی و فرهنگ بسیج و اخلاق پزشکی ‏در دانشگاه‌ها و جامعه ‏پزشکی ‏کشور، تبیین نقش جامعه پزشکی در دفاع مقدس، ترویج و ارتقاء اخلاق پزشکی، ‏آموزش و اطلاع‌رسانی و خدمات فرهنگی، ‏تقویت، ‏سازمان‌دهی و ارتقاء توانمندی‌های گروه‌های اضطراری بسیج جامعه ‏پزشکی، تقویت و توسعه ‏سازمان بسیج جامعه پزشکی، افزایش ‏انگیزه ‏و کارایی مدیران بسیج جامعه پزشکی اشاره کرد. ‏

خدمات بسیج جامعه پزشکی در لرستان

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان، در گفتگو با خبرگزاری بسیج از لرستان بر تأسیس فراگیر تشکل انقلابی بسیج جامعه پزشکی اظهار داشت: تشکیل بسیج مهم‌ترین و بزرگ‌ترین یادگار امام راحل (ره) است که همه آن را به چشم یک ارگان نظامی ‏می‌بینند؛ درصورتی‌که بسیج یک ارگان معنوی است و هدف از تشکیل آن، فعالیت در همه ابعاد و نه‌فقط بعد نظامی است. چنانچه بسیاری از مشکلات حوزه سلامت در کشور، با کمک بسیج جامعه پزشکی با موفقیت حل‌شده‌اند.

سرگرد عبدالوحید ملک آرا، با بیان اینکه بسیج از زمان شکل‌گیری خود تابه‌حال، دغدغه خدمت‌رسانی به همه اقشار مردم به‌ویژه مردم مناطق محروم و نیمه برخوردار شهری و روستایی را داشته است افزود: بسیج جامعه پزشکی در پی این بوده است که در حد توان خود در ارتقاء سطح سلامت و کیفیت زندگی مردم مؤثر باشد. برای مثال یکی از اقداماتی که هرساله در این راستا در نقاط مختلف کشور انجام می‌شود، برپایی بیمارستان صحرایی و ثابت است که کمک بزرگی به افزایش سلامت و بهداشت مناطق محروم کرده است و هرساله ازنظر کمّی سیر صعودی داشته است.


وی افزود: این سازمان از ابتدای سال 1396 تا امروز، 5 بیمارستان صحرایی و ثابت در مناطق محروم وکم برخوردار شهرستانهای دلفان، کوهدشت، الیگودرز، سپیدشت، چگنی برپا کرده است.

ملک آرا با اشاره به خدمات پزشکی بسیج جامعه پزشکی استان به مردم مناطق محروم عنوان کرد: در سال جاری 20 تیم تخصصی و 220 تیم بهداشتی و درمانی عمومی به مناطق محروم شهری و روستایی اعزام‌شده‌اند و 125 ایستگاه سلامت در مصلی های سراسراستان برپاشده است. درمجموع از ابتدای سال 96 تاکنون به 60هزار و 805 نفر خدمات مراقبت از سلامت رایگان ارائه‌شده است.
 
مسئول بسیج جامعه پزشکی لرستان با اشاره به دیگر خدمات پزشکی بسیج جامعه استان عنوان کرد: مستقر کردن پست های امدادی ثابت به مدت 20 روز در موکب امام خامنه ای(مدظله العالی)، گلدشت، بروجرد و ازنا به صورت شبانه روز جهت ارائه خدمات پزشکی وبهداشتی همرا ه با داروی رایگان به زائران اربعین حسینی(ع)، اعزام 23 تیم تخصصی و عمومی به مناطق زلزله زده استان کرمانشاه و 3سورتی پرواز در مناطق صعب العبور و سخت گذر گلی چاس و پز شهرستان الیگودرز از دیگر خدمات دانست.

وی با اشاره به دیگر برنامه های بسیج جامعه پزشکی افزود: می‌توان از برپایی همایش و کارگاه های 2 روزه سبک زندگی اسلامی با محوریت طب اسلامی ایرانی، آموزش پدافند غیر عامل و جنگ نرم در مدارس، حجاب وعفاف و نشست های روشنگری با محوریت اقتصاد مقاومتی، انقلابی گری، نفوذ ،دشمن شناسی و مهدویت برای فرهنگ‌سازی در حوزه‌های علمی و کاربردی اشاره کرد.


ملک آرا خاطرنشان کرد: در سال جاری سه موضوع مدیریت علمی سلامت، تغذیه و سبک زندگی اسلامی ایرانی و همچنین بهره‌برداری از طب اسلامی را اولویت علمی این سازمان قرار داده ایم و ما هم‌اکنون به دنبال تحقق این اولویت‌ها هستیم.

تشکیل حلقه‌های صالحین بسیج جامعه پزشکی در لرستان

مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان از دیگر اقداماتی که در بسیج جامعه پزشکی مورد توجه است برپایی حلقه‌های صالحین به‌منظور رشد و ارتقاء معنوی افراد فعال در حوزه سلامت است، اظهار داشت: تشکیل حلقه‌های صالحین رکن ‏اصلی تشکیلات سازمانی بسیج ‏جامعه پزشکی است. هم‌اکنون 12 کانون و 8 دفتر در سراسر استان فعالیت دارند، اما آن چیزی که به این ‏کانون‌ها قدرت ‏می‌دهد حرکت حلقه‌های صالحین است؛ زیرا حضور در حلقه‌های صالحین ‏بصیرت داشتن را طلب می‌کند.


انتهای پیام/
ارسال نظرات