جنایت شیمیایی صدام از زبان مسئول پدافند شیمیایی در دوران دفاع مقدس

مسئول پدافند شیمیایی در دوران جنگ تحمیلی گفت: در حال حاضر، دادسرای ویژه در ایران برعلیه جنایت و مشارکت آمریکا بر علیه ایران تشکیل شده تا جنایت این کشور را برای ارسال مواد شیمیایی به صدام مورد بررسی قرار دهد. تمام این اتهامات رژیم بعث، در حالی صورت گرفته است که این کشور، تمام کنفوانسیون ها را امضا کرده بود ولی در زمان جنگ، به آن بی اعتنایی کرد.
کد خبر: ۸۵۲۶۷۲۱
|
۲۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵
سرویس راهیان نور خبرگزاری بسیج:سردارمحمدباقر نیکخواه،مسئول پدافند شیمیایی در دوران جنگ تحمیلی، ابتدا درباره تشکیل پدافند شیمیایی در جنگ می گوید: من 4 سال ابتدای دفاع مقدس، مسئول تبليغات جبهه و جنگ بودم. درعملیات والفجر 8 به عنوان مسئول (ش.م.ر) قرارگاه خاتم الانبیا(ع) منصوب شدم. عوامل شيميايي به عناصري گفته مي شود كه به صورت جامد مايع و گاز براي ايجاد رعب و هراس و پیشروی طرف مقابل، به كار گرفته مي شود که عراق از سال 62 به بعد، به طور گسترده از سلاح های شیمیایی استفاده کرد. سال 64 در جلسه ای که با فرماندهان جنگ داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که نمی توانیم  در برابر حجم گسترده عوامل شیمیایی عراق ایستادگی کنیم. به همین دلیل، طرح تشکیل 4 تیپ پدافند شیمیایی مستقل چند گردان را ارائه دادیم جهت کنترل دامنه تک شیمیایی دشمن.
 
سردار نیکنام در ادامه، با اشاره به وظایف این یگان های پدافند شیمیایی برای مقابله با سلاح های شیمیایی دشمن،    می افزاید: واحد های (ش. م. ر) نیروها را آموزش و مجهز به تجهیزات انفرادی نموده و توسط تجهیزات تخصصی نمودند تا در برابر بمباران های شیمیایی دشمن مقاومت بیشتری داشته باشند. وقتی دشمن بمباران هایش را شروع می کرد، این پدافند ها وظیفه اطلاع رسانی به گردان های هر تیپ یا لشکر را داشتند تا رزمنده ها هر چه زودتر از ماسک هایشان استفاده کنند. سپس گروه دیگری، وظیفه پاک سازی منطقه شیمیایی شده را به عهده می گرفتند و آثار بمب را خنثی می کردند. کار گروه دیگر، رساندن مصدومین شیمیایی به اورژانس و بهداری های پشت جبهه بود. لباس های رزمنده های شیمیایی شده را می سوزاندن و مصدومین را به حمام صحرایی می بردند و سپس به نقاهتگاه پشت جبهه منتقل می کردند. وظیفه گروه دیگری از (ش.م.ر) اطلاع رسانی این جنایت جنگی و ضد بشر به صدا و سیما  و وزارت امور خارجه بود. حتی کار هماهنگی با بنیاد شهید برای اعزام مصدومین شیمیایی بحرانی را به کشورهای خارجی به عهده ما بود. 
 
وی در ادامه اشاره ای مختصر به تاریچه استفاده عراق از سلاح های شیمیایی در زمان جنگ می کند: 23 دي ماه 1359 اولين گزارش رسمي استفاده عراق از سلاح های شیمیایی در جبهه های اهواز، دزفول و ميمك داده شد. 17 مرداد سال 61 در پيرانشهر، عراق دوباره از این سلاح ها استفاده كرد و مردم این شهر مجروح شدند.  همان سال در عملیات والفجر 4 در مريوان، بانه و پنجوين دوباره شاهد این جنایت عراق بودیم اما اولين حمله بمباران شیمیایی گسترده عراق، سال 62 در عملیات خيبر در جزاير مجنون و خطوط مقدم و جاده های اهواز و خرمشهر بود که در این جنایت بزرگ،بیش از 600 نفر شهيد چندین هزار نفر از رزمنده های ما مصدوم شیمیایی شدند. در سال 63 در عمليات بدر عراق از سلاح های شیمیایی و سیانور استفاده کرد که خسارت وارده، هزار شهيد و هفت هزار مجروح شیمیایی بود. 23 بهمن سال 64 در والفجر 8 در فاو، دوباره عراق با بمباران های شیمیایی اش، باعث  مجروحیت 20 هزار رزمنده و 3 هزار شهید شیمیایی شد. عراق در این عملیات پیش بینی کرده بود که 100 هزار نفر تلفات از ما    مي گيرد كه این گونه نشد. 
 
عضو شورای راهبردی پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس ادامه می دهد: سال 65 در عملیات کربلای 5 در  شلمچه و سال 66 در عملیات کربلای 8 در خرمشهر، عراق از سلاح های شیمیایی  استفاده کرد. در تاریخ 7/4/64 در سردشت دوباره این جنایت تکرار شد که موجب شهادت 200 نفر و مجروحیت 7 هزار نفر از جمعیت 12 هزار نفری سردشت شد. این روز به فاجعه "يكشنبه سياه" لقب گرفته است. 
 
وی در ادامه می افزاید: بیش از 10 هزار شهید شیمیایی و 100 هزار مجروح شیمیایی و 250 هزار نفر در معرض گازهای شیمیایی در ایران هستند که مجروحیتشان حالا در معرض بروز است. عراق در ادامه جنایاتش و با مشاهده بی تفاوتی شورای امنیت، حادثه "جمعه سیاه" حلبچه را در 27 و 28 اسفند 66 مرتکب گردید که در این فاجعه، بیش از 5 هزار نفر مصدوم شدند؛ ولی باز هم وجدان های خفته بین المللی بیدار نگشت. 
 
سردار محمد باقر نیکنام، علت ادامه حملات شیمیایی عراق را بی اعتنایی سازمان ملل متحد می داند و می گوید: عراق به دليل سستي و ناکارآمدی سازمان هاي بين المللي و شورای امنیت به این جنایتش تا اواخر جنگ ادامه داد. سال 59 که شاهد اولین حملات شیمیایی عراق به ايران بودیم، مسئولان کشور، به سازمان ملل شكايت كردند. تا سال 62 چندین درخواست به سازمان بین الملل فرستادیم که  سرانجام هيئتي توسط سازمان بین الملل به ایران آمدند و بعد از تحقیقات و آزمایشات لازم،کاربرد سلاح های شیمیایی را تایید کردند. این هیئت وقتی به سازمان ملل برگشتند، این خبر را سانسور کردند و گزارش دادند که در این جنگ، از سلاح های شیمیایی استفاده شده است اما نگفتند که عراق مرتکب چنین جنایتی شده است. عراق با اطمینان از اینکه کشورهایی مثل آمریکا در سازمان ملل از آنها حمایت می کنند، تا اواخر جنگ ما از سلاح های شیمیایی استفاده کرد که این کارش باعث خسارت های زیادی برای ایران شد. دلایل سکوت بعضی جوامع بین الملل مشخص بود، چون خودشان در این داستان تلخ، شریک بودند.
 
وی این کار عراق را طبق حقوق بین الملل، نقض حقوق بشر و جزو جنایات جنگی می داند و می گوید: طبق ماده 8 اسناسنامه دادگاه لاهه،  استفاده هر کشوری از سلاح های شیمیایی، جزو جنايات جنگي محسوب می شود. به همین دلیل باید گفت که عراق عليه ما مرتكب جنايت جنگي شده است و براساس كنفوانسيون هاي 12 اوت 1949 "ژنو"، اين کار، جزو نسل كشي و جنايت عليه بشر است. 
 
پژوهشگر دفاع مقدس، درباره اقدمات ایران برای متهم کردن عراق و حامیانش می گوید: ايران از زمان جنگ، در شوراي امنيت تلاش می کرد تا بر عليه عراق و 36 كشور از حامیانش، اقدام كند.در این کار، 450  شركت خصوصي و دولتي از عراق حمايت كردند كه 170 شرکت، آلمانی بوده است. سال 1992 ميلادي دادستان آلمان بر عليه شركت ها فروشنده سلاح های شیمیایی اقدام کرد که بر اثر نفوذی که در آنجا کردند، نتیجه ای نداشت. این اتفاق، همزمان بود با تجمع جانبازان شیمیایی کشور در مقابل سفارت آلمان اما باز نتیجه ای نداشت. تا اینکه سرانجام سال 1382 سفیر آلمان در دیدار با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، معذرت خواهی کرد. نا گفته نماند با پیگیری حقوقی ایران و اعزام جانبازان شیمیایی به یک دادگاه هلند، قاضی پرونده یک دلال عمده ارسال موماد شیمیایی به عراق به نام " فرانسیس جان آنراد" را به 17 سال حبس و به دلیل مشارکت بر علیه ایران محکوم کرد. دادستان هلند، بعد از تحقیقات زیاد، دادگاه جنایت جنگی تشکیل داد و شرکت های فروشنده سلاح های شیمیایی را محکوم کرد. 
 
مسئول پدافند شیمیایی جنگ درباره تشکیل دادسرای ویژه بر علیه جنایت و مشارکت آمریکا بر علیه ایران می گوید: در حال حاضر، دادسرای ویژه در ایران برعلیه جنایت و مشارکت آمریکا بر علیه ایران تشکیل شده تا جنایت این کشور را برای ارسال مواد شیمیایی به صدام را مورد بررسی قرار دهد. تمام این اتهامات رژیم بعث، در حالی صورت گرفته است که این کشور، تمام کنفوانسیون ها را امضا کرده است ولی در زمان جنگ، به آن بی اعتنایی می کند. 
 
نویسنده دفاع مقدس در پایان، از چاپ کتاب روز شمار حملات شیمیایی عراق بر علیه ایران، خبر داد و گفت: "روزشمار حملات شیمیای عراق بر علیه ایرن" عنوان کتابی است که به چاپ رسیده است. در این کتاب سعی کردم به ابعاد مختلف حملات شیمیایی عراق به ایران، تعداد مجروحین و شهدای شیمیایی، نوع عوامل استفاده شده در مناطق مورد حمله، تعیین نوع تجهیزات عوامل پرتاب، هواپیما و توپخانه، اقدامات سیاسی رسانه ای و اعزام مصدومان به خارج از کشور، همکاری کشورهای غربی برای فروش مواد شیمیایی به عراق، اقدمات ایران برای محکوم کردن این جنایت جنگی عراق، سکوت سازمان بین المللی در زمینه محکومیت عراق و وظیفه ما برای دفاع از حقوق جانبازان شیمیایی در ایران و جامعه بین المللی و ... اشاره کنم. دلایل سکوت جامعه بین المللی در مقابل جنایت شیمیایی عراق علیه ایران نیز در کتابم مورد تحلیل درآمده است که امیدوارم مورد استقبال مردم و پژوهشگران قرار بگیرد.
 
انتهای گزارش/ مصطفی قهرمانی 
ارسال نظرات