فعال عرصه اقتصاد مقاومتی گفت: کشت گلخانه‌ای موجب افزایش ۱۰ برابری محصولات شده و تولید بیش از یک محصول در سال را فراهم کرده و کیفیت محصولات تولیدی را افزایش می‌دهد.
کد خبر: ۸۹۹۵۸۶۹
|
۱۳ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۸

کشت گلخانه‌ای موجب افزایش ۱۰ برابری محصولات می‌شود

به گزارش خبرگزاری بسیج از اردبیل به نقل از سفیر مشکین شهر، حیدر شکرزاده فعال اقتصاد مقاومتی در عرصه گلخانه صیفی جات گفت: پیش از ورود به عرصه گلخانه در روستای لمبر شهرستان مشگین‌شهر به کشاورزی مشغول بوده و تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم ادامه دادم و در سال ۹۳ به پرورش گیاهان گلخانه‌ای روی آوردم و در حال حاضر در گلخانه‌ای به مساحت ۳۰۰۰ مترمربع سه نوع محصول از جمله خیار، گوجه فرنگی و فلفل را پرورش می‌دهم.

وی افزود: ایران به دلیل شرایط خاص آب و هوایی و محدودیت‌های منابع آبی از جمله کشور‌های است که نیاز به تجدید نظر اساسی در ساختار نظام کشت بوده و در این راستا توسعه کشت گلخانه‌ای می‌تواند به عنوان یک راهکار مناسب مطرح باشد که هم اکنون مورد توجه قرار گرفته است.

وی اظهار داشت: نرخ بالای رشد جمعیت از یک سو و کاهش وسعت اراضی حاصل‌خیز به دلیل توسعه روزافزون شهر‌ها و مناطق صنعتی از سوی دیگر، ضرورت استفاده بهینه از امکانات موجود را بیش از پیش ملزم می‌کند به طوری که افزایش تولید محصولات کشاورزی باید با استفاده از تکنولوژی‌های جدید نسبت به افزایش میزان تولید در واحد انجام گیرد که تولید صیفی‌جات گلخانه­ای یکی از مصادیق تولید بیشتر در سطح کمتر است.

شکرزاده گفت: آنچه در این ارتباط می‌تواند مهم باشد تغییر نگرشی است که نسبت به این نوع سیستم کاشت مطرح بوده و باید این باور ایجاد شود که سیستم کشت گلخانه‌ای تفاوت اساسی با سیستم کشت سنتی داشته و علاوه بر تجربه نیازمند دانش گلخانه داری است که در این راستا توجه به سبزیجات گلخانه‌ای از اهمیت خاصی برخوردار است.

وی افزود: کشت گیاهان در گلخانه به آب و زمین کمتری احتیاج دارد، اما کار بیشتری می‌طلبد، در هر حال با آموزش دادن نیرویی کار می‌توان از فضای کم گلخانه چندین برابر فضای آزاد برداشت کرد چرا که در محیط گلخانه کاشت و برداشت در تمام طول سال امکان پذیر بوده و در فصولی از سال که محصولات در فضای آزاد غیر قابل کشت نیستند این امکان را فضای گلخانه به وجود می‌آورد که گیاهان در غیر فصل خود پرورش یافته و محصولات گلخانه با کیفیت بهتر نسبت به کشت در زمین باز تولید و به بازار عرضه می‌شود.

حیدر شکرزاده در خصوص شرایط احداث گلخانه گفت: محل گلخانه حتی الامکان باید نزدیک جاده‌های اصلی یا دارای جاده‌های مناسب باشد و خاک محل احداث گلخانه باید دارای بافتی متوسط و زهکشی مناسب، فاقد شوری و قلیائیت، آهک و گچ باشد.

این فعال اقتصاد مقاومتی با اشاره به مزایای کشت گلخانه‌ای گفت: کشت گلخانه‌ای موجب افزایش ۱۰ برابری محصولات شده و تولید بیش از یک محصول در سال را فراهم کرده و کیفیت محصولات تولیدی را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: در گلخانه با روش آبیاری تحت فشار در مصرف آب صرفه جویی شده و اراضی غیر قابل کشت با سیستم هیدروپونیک قابل کشت می‌شود و تداوم کار و تولید محصول در تمام فصل‌های سال با توجه به امکان کنترل عوامل محیطی و تنظیم شرایط مهیا و مهمتر از همه فرصت‌های شغلی مناسب برای جوانان و کار آموختگان کشاورزی ایجاد می‌شود.

شکرزاده علت انتخاب این عرصه برای فعالیت را آشنایی کامل به طرح گلخانه و علاقه­مندی به این عرصه- تشویق­های مکرر اطرافیان جهت فعالیت در این عرصه عنوان کرد و گفت: در اجرای این گلخانه سعی شده است از ابتکار و نوع­آوری نیز داشته باشیم به طوری که از مالچ شفاف به منظور ایجاد سولاریزاسیون جهت کنترل علفه‌ای هرز- مبارزه بیولوژیک با آفات استفاده شده و به خوبی نیز جواب داده است.

وی افزود: برای اجرای این عرصه ۱۵۰ میلیون توامان هزینه شده که ۱۲۰ میلیون تومان آورده شخصی و ۳۰ میلیون تومان نیز از تسهیلات اقتصاد مقاومتی استفاده شده است.

وی با اشاره به وضعیت مناسب بازار در فروش محصولات گلخانه‌ای گفت: در حال حاضر ۵ نفر به صورت مستقیم در این عرصه مشغول بکار شده و سالانه ۴۰ تن انواع محصولات در این گلخانه تولید و وارد بازار مصرف می‌شود و در جریان آن سالانه ۶۰ میلیون تومان درآمد حاصل می‌شود.

حیدر شکرزاده فعال عرصه اقتصاد مقاومتی در پایان از اعضای خانواده و بسیج سازندگی شهرستان مشگین‌شهر از بابت حمایت این کسب و کار قدردانی کرد.

ارسال نظرات
آخرین اخبار