رئیس پژوهشکده دولت اسلامی:

مقام معظم رهبری بر مبنای منظومه گفتمان پیشرفت اسلامی سیاست‌های خود را ابلاغ می‌کنند

رئیس پژوهشکده دولت اسلامی گفت: مقام معظم رهبری هر سال در بخش‌های مختلف فرهنگی، سیاست خارجی، اجتماعی، آموزش علم و فناوری، اقتصادی و سیاست داخلی بر اساس منظومه گفتمان پیشرفت اسلامی سیاست‌های خود را ابلاغ می‌کنند.
کد خبر: ۹۰۰۲۱۳۰
|
۰۵ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۵
به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان رضوی؛ ناصر فخاری در نشست «الگوی گفتمانی رهبر معظم انقلاب در بیانات آغاز سال» که با حضور پژوهشگران، اساتید و کارشناسان فرهنگی در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: اصل ۱۱۰ قانون اساسی، سیاست گذاری کلی نظام را بر عهده رهبری گذاشته است. جریان کلی نظام در ابتدای هر سال طراحی می‌شود و سایرین ذیل این سیاست‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه گفتمان به معنای جاری و ساری شدن یک مفهوم و معرفت در برهه‌ای از زمان است، تصریح کرد: برای جاری و ساری شدن سخنان رهبری، بیانات ایشان باید تبدیل به گفتمان شود.

وی با اشاره به آثار تفاوت در گفتمان‎ها تصریح کرد: تضاد و تفاوت برداشت‌ها، تحلیل‌ها، راه‌حل‌ها و برنامه‌ها، ایجاد زمینه برای سوء استفاده و توجیه‌گری فاسدان و اغواگران و قدرت طلبان و منحرفین، باز شدن راه نفوذ دشمن، فراموشی اهداف و یا جابجایی اهداف اصلی و... را می‌توان از آثار تفاوت در گفتمان‌ها دانست.

فخاری ادامه داد: سال ۶۱ با عنوان تحول درونی، سال ۷۰ حیاط طیبه، سال ۷۵ مبارزه با اشرافی‌گری و زیاده روی و عدم نابود کردن اموال عمومی، سال ۷۷، با عنوان صرفه جویی دولت و ملت و پایداری در مواضع اسلامی و انقلابی، سال ۷۹ با نام امام علی (ع) و سال ۸۱ عزت و افتخار حسینی نام گرفت.

وی به دلایل سخنرانی مقام معظم رهبری در آغازین روز‌های سال نو و در کنار مضجع نورانی حضرت علی بن موسی الرضا (ع) اشاره و تصریح کرد: بنیان کشور ما بر پایه بنیان معنویت نهاده شده است، به همین منظور سخنان مقام معظم رهبری در حرم مطهر رضوی بیان می‌شود. بیان سخنان در اول فروردین ماه بیشتر مورد توجه همگان قرار می‌گیرد. فرمایشات ایشان در ابتدای سال نقطه عطفی است که به گزارشی از فعالیت‌های سال گذشته پرداخته و خط مشی‌های سال آینده ترسیم می‌شود و همچنین تحلیلی از مسائل روز در سخنان ایشان بیان می‌شود.

وی در ادامه به موضوع هدایت گفتمانی مقام معظم رهبری اشاره و تصریح کرد: رهبر انقلاب در بیاناتشان به «مفهوم سازی» می‌پردازند یعنی ارزش‌ها و چیستی و چرایی را مطرح می‌کنند، همچنین در فرمایشاتشان به «واژه سازی» می‌پردازند برای این واژه سازی از کلمات ترکیبی همچون اقتصاد مقاومتی استفاده می‌کنند. این واژه‌ها باید به گفتمان تبدیل شود و همه آن را بپذیرند و در مورد آن فکر کنند.

فخاری با بیان اینکه گفتمان سازی با منظوم سازی موثرتر است، تصریح کرد: منظوم سازی به معنی ارتباط برقرار کردن بین واژگان و مفاهیم جدید و قدیم است. واژه‌هایی همچون عزت اقتصادی، خودکفایی، استقلال اقتصادی و.. از جمله آن‌هاست.

رئیس پژوهشکده دولت اسلامی مسیر گفتمان را در سه محور نظریه‌سازی، ادبیات‌سازی و تولید و تکثیر انبوه اطلاعات دانست و گفت: شروع یک جریان از مفهوم‌سازی‌ها، واژه سازی‌ها و منظوم سازی است و با نظریه‌پردازی، تولید ادبیات و تولید و تکثیر انبوه اطلاعات گفتمان شکل گرفته است.

وی اضافه کرد: مقام معظم رهبری هر سال در بخش‌های مختلف فرهنگی، سیاست خارجی، اجتماعی، آموزش علم و فناوری، اقتصادی و سیاست داخلی بر اساس منظومه گفتمان پیشرفت اسلامی سیاست‌های خود را ابلاغ می‌کنند.
ارسال نظرات
پر بیننده ها