خبرهای داغ:
مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج سپاه خوسف:

تعامل با غرب و غرب گرایی روایت یأس است/ سرنوشت شیخ فضل الله نوری روایت دینی را نشان می دهد

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج سپاه خوسف گفت: روایت تعامل با غرب و غرب گرایی همچنان که تاریخ نشان داده است روایت یاس و ناامیدی می باشد که هم دنیا را خراب می کند و هم آخرت را تباه خواهد ساخت.
کد خبر: ۹۰۴۱۰۹۶
|
۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۲

به گزارش خبرگزاری بسیج از خراسان جنوبی، 11مرداد یادآور سالروز شهادت حاج شیخ فضل الله کجوری معروف به نوری است.

این مجتهد برجسته و فقیه نام دار ایرانی در کنار فعالیت های علمی به فعالیت های سیاسی می پرداخت و به شدت با تز جدایی دین از سیاست مخالف بود.

شیخ در اوایل مشروطیت از پیشگامان و مجاهدان این نهضت بود و دوشادوش سیدعبدالله بهبهانی و سید محمد طباطبایی به مبارزه پرداخت.

ولیکن پس از چندی پی برد که دست های پلید و پنهانی به قصد پایمال کردن خون های ریخته شده در راه این نهضت پیدا شدند که می خواهند مردم مشروط به سکوت باشند و قوانین غربی به اجرا درآید. لذا مخالفت خویش را از مشروطه غیرمشروعه اعلام کرد و به تمام بلاد و ولایات تلگراف زد و مشروطه را حرام دانست.

حجت الاسلام والمسلمین مهدی الوانی در گفتگو  باخبرنگار خبرگزاری بسیج ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری و آیات اعظام طباطبایی و بهبهانی اظهارداشت:  انقلاب مشروطه همانند جنبش تنباکو دارای آثار دیر پایی بوده و یکی از رویداد های مهم دوره قاجاریه است که با شاهان مستبد زمان به مبارزه برخاسته بودند.

وی ادامه داد: در حکومت استبدادی آن دوره شاه هر کاری را که  می خواست، انجام می داد. او قدرت زیادی داشت و خود را مالک جان و مال مردم می دانست و در مقابل  قدرت شاه، هیچ قانونی هم وجود نداشت.  

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج سپاه خوسف افزود: با مبارزه و تلاش خستگی ناپذیر مشروطه خواهان، مظفر الدین شاه مجبور شد حکومت مشروطه را بپذیرد و این امر نشان می دهد که مبارزه و مقاومت در هر زمانی که با منطق و هدفی مقدس طراحی شده باشد به هدف خود می رسد.

 وی گفت:  مقاومت چنان کرد که شاه تشکیل مجلس را پذیرفت تا اختیاراتش مشروط شود، مجلسی که نمایندگان مردم عضو آن بودند و تا اندازه ای از اختیارات شاه کم کرد.

 حجت الاسلام والمسلمین الوانی با اشاره به روحیه ظلم ستیزی مردم ایران تصریح کرد:  پس از مرگ شاه پسرش محمد علی شاه مخالف آزادی و حکومت مشروطه بود. به همین دلیل مجلس را به توپ بست و گروهی از مشروطه خواهان را زندانی کرد.

وی یادآور شد: به دنبال این حوادث، مردم نواحی مختلف ایران به طرفداری از مشروطه قیام کردند. سرانجام، مشروطه خواهان با عزیمت به پایتخت، محمد علی شاه را شکست دادند و تهران را تصرف کردند و نشان دادند که زیر بار ظلم نخواهند رفت.

اختلاف میان  روشنفکران متجدد غربگرا با سیاستمداران دین گرا  مشروطه را ناکام گذاشت

مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در ناحیه بسیج سپاه خوسف در پایان عنوان داشت: یکی از دلایل مهم ناکامی یا ناتمامی مشروطه در ایران، اختلاف میان  روشنفکران متجدد غربگرا با روحانیون و سیاستمداران دین گرا بود و هر زمان که دین در امورات مردم به حاشیه برود به نتیجه مطلوب نمی رسد.

وی ادامه داد: هدف بایستی مقدس و در چارچوب نظام اسلامی و حکومت دینی قرار بگیرد تا به اذن خداوند تبارک و تعالی به هدف  مطلوب برسد چرا که روایت دینی روایت امید است و روایت تعامل با غرب و غرب گرایی همچنان که تاریخ نشان داده است روایت یاس و ناامیدی می باشد که هم دنیا را خراب می کند و هم آخرت را تباه خواهد ساخت.

 سرانجام شیخ فضل الله نوری که خود از بنیان گذاران نهضت مشروطه در ایران بود را در 11مرداد 1288شمسی برابر با سیزدهم رجب 1327قمری، به چوبه دار کشیدند و به شهادت رساندند.

مرقد این عالم شیعه در شهر قم در جوار حرم مطهر حضرت معصومه(س) است.

ارسال نظرات
پر بیننده ها