یادداشت

غیرت موسایی

غیرت یکی از کمالات انسانی است که دست پرتوان آفرینش، اسباب آن را در وجود آدمی تعبیه کرده است و غیرت ورزی در حد عالی آن، لازمه انسانیت آدمیان مخصوصاً مؤمنان پرهیزکار است.
کد خبر: ۹۴۷۴۳۲۴
|
۱۴ آذر ۱۴۰۱ - ۰۰:۰۶

به گزارش خبرگزاری بسیج از بوشهر، غیرت یکی از کمالات انسانی است که دست پرتوان آفرینش، اسباب آن را در وجود آدمی تعبیه کرده است. غیرت ورزی در حد عالی آن، لازمه انسانیت آدمیان مخصوصاً مؤمنان پرهیزکار است. امیرمؤمنان ـ علیه السلام ـ فرمود:
«اِنَّ اللهَ یَغارُ لِلْمؤمِنِ فَلْیَغَرْ، مَنْ لا یَغارُ فَاِنَّهُ مَنْکُوسُ الْقَلْبِ»
(بحارالانوار، ج ۷۹، ص ۱۱۵.)
خداوند برای مؤمن، غیرت می‌ورزد، پس او نیز باید غیرت آورد. هر کس غیرت نورزد، دلش وارونه است.
شاید مراد از وارونگی دل این باشد که شخص بی غیرت از حالت طبیعی انسان خارج شده و به ورطه پوچی و تباهی سقوط کرده است.
خداوند در قرآن مجید بیش از همه‌ی پیامبران به شرح زندگی پر راز و رمز حضرت موسی علیه السلام پرداخته است. هر بخشی از زندگی حضرت موسی حاوی درس‌های بزرگ چگونه زیستن است. یکی از درس‌هایی که از سیره این پیامبر الهی می‌آموزیم درس غیرت است.
۱. غیرت ناموسی
۲. غیرت در دفاع از مظلوم
۳. غیرت دینی
۴. غیرت انقلابی
موسی را می‌توان از غیرتمندترین مردان تاریخ شمرد. غیرتمندی که ریشه غیرت او از غیرت خدا سرچشمه گرفته بود.
اشاره‌ای کوتاه به هر یک کدام از این چهار غیرت می‌کنم:

۱. غیرت ناموسی
حضرت موسی در مسیر مدین به جمعی از زنان و مردان رسید که برای برداشتن آب از چاهی به صورت مختلط ازدحام کرده بود. آن طرف‌تر دو دختر را دید که منتظر ایستاده اند. متوجه شد این دو دختر عفیف، چون نمی‌خواهند با نامحرمان مختلط شوند منتظر هستند تا چاه خلوت شود و سپس آب بردارند. غیرت ناموسی اش او را وادار کرد که برود برای آن‌ها از چاه آب بکشد و دوباره به زیر درختی که داشت استراحت می‌کرد برود. (قصص/۲۲- ۲۴)
۲. غیرت دفاع از مظلوم
وقتی در مصر بود و دید فردی از دوستان و همفکرانش از سوی فردی قبطی مورد تعرض و کتک قرار گرفته به دفاع از او پرداخت و با مشتی محکم او را مجازات کرد.
(قصص/۱۴- ۱۵)
۳. غیرت دینی
وقتی حضرت موسی از کوه طور برگشت و متوجه شد که پیروانش خداپرستی را کنار گذاشته اند و گوساله پرست شده اند آنچنان عصبانی و برافروخته شد که به سوی برادرش هارون که جانشین او بود شتافت و موی او را گرفت و بر زمین کشید که چرا در پاسداشت از دین مردم کوتاهی کرده است!
هارون نیز در پاسخ از خودش دفاع کرد.
(اعراف/۱۵۰)
۴ غیرت انقلابی
تمامی مبارزات موسی در برابر فرعون بزرگ‌ترین طاغوت زمان و همان کسی که خود را "اناربکم الاعلی" می‌دانست نمادی از غیرت انقلابی موسی بود.
هر کدام از این عناوین تفاصیلی دارد که در اینجا مجالش نیست.

نتیجه:
آن کس که در برابر ترویج بی بند وباری و بی ناموسی بی تفاوت است بی غیرت است.
آن کس که دربرابر ستمگری‌های ستمگران نسبت به ستمدیده‌ها بی تفاوت هستند بی غیرت است.
آن کس که نسبت به تهاجم به دین و ارزش‌های اخلاقی و معنوی بی تفاوت است و رگ کردنش متورم نمی‌شود و به دفاع از دین نمی‌پردازد بی غیرت است؛ هر چند اهل نماز شب باشد.
آن کس کا در برابر نظام‌های طاغوتی و جبهه‌ی استکبار بی تفاوت است و تبر ابراهیمی برای مبارزه با بت‌های مدرن به دست نمی‌گیرد بی غیرت است.
بالاخره آن کس که نسبت به حفظ انقلاب و جمهوری اسلامی بی تفاوت است بی غیرت است.

به یاد داشته باشیم که دشمن این چهار غیرت را نشانه گرفته است.

اگر غیرت بری با درد باشی
وگر بی غیرتی نامرد باشی (نظامی)
نصرالله شفیعی

انتهای پیام/

ارسال نظرات