حجت الاسلام سیدمحمد نقیب در مراسم آغاز سال تحصیلی در دانشکده علوم قرآنی قم گفت: رفتار و منش مدرس و دانشجوی قرآن، باید زینت بخش قرآن باشد.
کد خبر: ۹۵۴۹۰۷۱
|
۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۷

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج ازقم، حجت الاسلام سیدمحمد نقیب، آموزش و یادگیری علوم قرآنی و خدمت به ساحت مقدس و نورانی این کتاب آسمانی را توفیقی از جانب خداوند متعال عنوان کرد و اظهار داشت: خداوند را سپاسگزاریم که مسیر زندگی ما را مأنوس و هم مسیر با معارف قرآن قرار داده است. این نعمت بزرگی است که خداوند عنایت کرده است.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با بیان اینکه تنها حضور در مسیر قرآن کافی نسیت بلکه باید رفتار و منش ما نیز قرآنی باشد گفت: در جامعه هرکس که رفتار و اعمال ما را مشاهده می‌کند، یاد خدا و قرآن بیفتد. اگر مدرس قرآن و دانشجوی قرآن به این جایگاه رسید که دیگران با دیدنش به یاد خدا بیفتند، معلوم است درست عمل کرده‌ایم.

حجت الاسلام نقیب با بیان اینکه خداوند درقرآن، پیامبر را درچندین آیه، «مذکِر» معرفی میکند اذعان داشت: «مذکِر» به معنای تذکر دهنده به خیر و خوبی است.

وی ادامه داد: پس ما باید ‌خودمان ذکر شویم یعنی وقتی می‌گویند این فرد دانشجوی قرآن است، دیگران باورشان شود که دانشجوی قرآن است. باید زینت قرآن باشیم، اگر اینگونه نباشیم یعنی وظیفه مان را به درستی انجام نداده‌ایم.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم با تاکید بر اینکه آن چیزی که این دانشگاه را با سایر دانشگاه‌های کشور متمایز می کند، ظرفیت بالای فرهنگی میان اساتید، کارکنان و دانشجویان است، بیان کرد: اکثر دانشگاه‌های کشور با چالش‌های فرهنگی همچون حجاب، روابط آزاد جنس مخالف، جریان های فکری، سیاسی و دینی منحرف و ... مواجه هستند، درحالی‌که در این مجموعه نه تنها چنین مواردی وجود ندارد، بلکه دانشجویان ما می‌توانند در زمینه‌های فرهنگی به عنوان الگوی انقلابی، دینی و قرآنی به جامعه معرفی شوند.

حجت الاسلام نقیب با تصریح بر اینکه مسئولان در سازمان مرکزی و دانشکده‌های علوم قرآنی باید تمام تلاش خود را برای حفظ و ارتقاء این ظرفیت فرهنگی در دانشگاه انجام دهند، گفت: خوشبختانه وضعیت فرهنگی دانشگاه و پیگیری‌های انجام شده موجب شد تا مراکز آموزشی نظیر وزارت آموزش و پرورش ضمن جذب معلم در حوزه‌های دینی و امور تربیتی و پرورشی، سهمیه ویژه‌ای را برای دانشجویان و فارغ التحصیلان ما اختصاص دهند.

وی ادامه داد: در خصوص اساتید و مربیان مدارس «بهار نور معرفت» نیز طبق مذاکرات انجام شده، قرار بر این شد که تا حد امکان از میان دانشجویانی که شرایط لازم برای تدریس را دارند، استفاده شود. همچنین مقرر شد با درخواست تأسیس این مدارس از سوی متقاضیانی که از دانشجویان و فارغ التحصیلان این دانشگاه باشند، موافقت شود.

رئیس دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم درخصوص آمار اشتغال فارغ التحصیلان قرآنی در کشور اظهار کرد: علی رغم تبلیغات سوء که در خصوص فارغ التحصیلان این رشته وجود دارد، طبق آخرین آمار اعلامی از وزارت علوم، آمار اشتغال فارغ التحصیلان ما بسیار آمار قابل قبولی بود. به طوری که دانشگاه ما از میان دانشگاه‌های کشور، رتبه پنجم در مقطع کارشناسی ارشد و رتبه دوازدهم در مقطع کارشناسی را کسب کرد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود، علاوه بر تأکید بر انجام فعالیت‌های علمی و پژوهشی و ارتقاء سطح کیفی در آموزش و پژوهش، توجه به مسئله حفظ قرآن کریم را به عنوان یکی از مهمترین تأکیدات و منویات مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) عنوان کرد.

حجت الاسلام نقیب با بیان اینکه، یکی ‌از حسرت های جدی زندگی بنده این است که چرا قرآن را درجوانی حفظ نکردم، خطاب به دانشجویان تاکید کرد: تقاضای بنده از دانشجویان این است که حتما موضوع حفظ قرآن را به عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های زندگی خود در اولویت قرار دهند. دانشگاه نیز در راستای حمایت از حافظان ، طرح‌های مهمی همچون برگزاری کلاس و کارگاه‌های عملی، اعطای کمک هزینه‌های تحصیلی و همچنین تحصیل رایگان برای حافظان را در دستور کار خود قرار داده است.

وی با بیان اینکه از سال گذشته نهضت حفظ قرآن را در دانشگاه آغاز شده است، اضافه کرد: الحمدالله طبق آمار مرکز امور قرآنی، این طرح در دانشگاه در حال اجرا بوده و در حال حاضر حدود 300 حافظ قرآن در دانشکده‌های علوم قرآنی مشغول تحصیل می باشند. دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم باید در زمینه تحقق ده میلیون حافظ قرآنی که رهبر معظم انقلاب امر کردند، سهم بسزایی را در کشور داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظرات