کریمی قدوسی:

توافق لوزان غنی‌سازی هسته‌ای را برای 30 سال متوقف کرد

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت:‌ بر اساس توافق لوزان غنی‌سازی هسته‌ای برای 30 سال در ایران متوقف و زیرساخت‌های آن نابود می‌شود و در بحث نظارت نیز دوربین‌های آژانس از حالت آفلاین به صورت آنلاین درآمده و تصاویر به آژانس و سازمان‌های جاسوسی منتقل می‌شود.
کد خبر: ۸۵۰۸۱۵۶
|
۱۶ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰

به گزارش خبرگزاری بسیج،جواد کریمی قدوسی نماینده مشهد در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به بیانیه مشترک هسته‌ای ایران و 1+5 گفت: این بیانیه به واقع نه یک بیانیه بلکه نوعی توافقنامه آن را باید نامید. چرا که ایران تعهداتی را در آن پذیرفته و هر آنچه که تعهدی را برای ایران ایجاد کند نوعی قرارداد به شمار می‌آید و دو مرحله‌ای شدن توافق هم که جزء خطوط قرمز بود در این توافق لحاظ نشد.

وی افزود: تیم مذاکره‌کننده ما از حق غنی‌سازی ملت ایران با عنوان بزرگترین دستاورد این مذاکرات یاد می‌کند اما آنچه که در بیانیه‌های وزارتخانه‌های خارجه ایران و‌ آمریکا آمده و اوباما نیز به آن اشاره کرده این است که ایران پیچ و مهره‌های دو سوم سانتریفیوژهای خود را باز می‌کند و علاوه بر آن ساختار و محل نگهداری و نصب سانتریفیوژها زمان ساخت آنها به مراتب نیازمند زمان و هزینه و پیچیدگی زیادی دارد نیز از بین برود.

عضو کمیسیون امنیت ملی سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: نه آقای رئیس‌جمهور و نه وزیرخارجه کشورمان اطلاعات کاملی را در مورد مذاکرات و توافق انجام شده در اختیار مردم قرار ندادند. یکی از اصول همدلی و همزبانی این است که با مردم صادقانه سخن بگوییم و آنچه که در حال رخ دادن است به اطلاع مردم رسانده شود.

کریمی قدوسی اضافه کرد:‌ دولت کارگزار ملت است، کارگزار همیشه باید اطلاعات دقیقی را به کارفرمای خود که مردم هستند بدهد اما متأسفانه همزبانی و همدلی از سوی دولت نادیده گرفته شده است.

وی افزود: بر اساس بند یک بیانیه وزارتخانه‌های امور خارجه ایران و آمریکا ملت ایران تا 30 سال دیگر نمی‌تواند غنی‌سازی صنعتی داشته باشد و همان بلا و مصیبتی که بر سر صنعت هسته‌ای لیبی آورده شد بر سر دو سوم قدرت غنی‌سازی ما نیز که حاصل خون شهدای ما نیز هست آوردند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست‌خارجی مجلس اظهار داشت: طبق توافق سانتریفیوژهای ایران باز و داخل جعبه شده و در مکانی که به تأئید آژانس بین‌المللی هسته‌ای نیز برسد نگهداری می‌شود. و از سوی دیگر بر اساس همین توافق ایران نمی‌تواند از فردو که دژ محکمی است به عنوان حتی انبار اورانیوم‌های غنی‌شده خود و نیز نگهداری این سانتریفیوژها استفاده کند.

کریمی قدوسی خاطرنشان کرد:‌ بر اساس بند یک این توافق ایران ملزم شده تا زیرساخت‌های هسته‌ای خود را نابود و سانتریفیوژهای خود را جمع‌آوری کند.

وی افزود: بر اساس این توافق هزار سانتریفیوژ در فردو اگرچه کار می‌کند اما خالی کار می‌کند و گازی نمی‌توان به آن تزریق کرد و از این سایت تنها به عنوان کلاس درس استفاده می‌شود و کلاسی که در دانشگاه تهران برگزار می‌شود از این پس در آنجا قابل برگزاری است.

وی افزود: در مورد آب سنگین اراک نیز در این توافق به صراحت ذکر شده که قلب آب سنگین باید منهدم و یا از کشور خارج شود و تا 30 و 40 سال آینده این سایت را ما به عنوان یک سایت متروکه می‌بینیم که واقع‌بینانه است.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: ما پذیرفته‌ایم که صنعت هسته‌ای ما تا حدود 15 سال آینده هیچگونه رشدی نداشته باشد و این در حالی است که صنعت هسته‌آی ما در شرایط فعلی حدود 15 تا 20 سال از کشورهای پیشرفته جهان عقب هستیم.

کریم قدوسی خاطرنشان کرد: در بحث رفع تحریم‌ها نیز به نوعی تحریم‌ها هوشمندتر شده و توافق شده تا سازمانی بر خرید کالاهای ایران نظارت داشته باشد و اگر کالایی کاربرد دوگانه باشد باید خرید آن توسط این سازمان تأئید و بعد خرید انجام شود و دست طرف مقابل برای تحریم نسبت به قبل از توافق باز گذاشته شده است.

وی در پایان گفت: در بعد نظارت نیز پذیرفته شده تا دوربین‌های آژانس تا کنون به صورت آفلاین فعال بوده از این پس به صورت آنلاین تصاویر را منتقل کند و این تصاویر به طور همزمان در مراکز تروریستی رژیم صهیونیستی، انگلیس و فرانسه دیده می‌شود که این اقدام فوق پروتکل الحاقی است و حتی در این پروتکل هم این موضوع نیامده است.

ارسال نظرات
آخرین اخبار