۲۲ / تير / ۱۴۰۵ - 13 July 2026
00:05
کد خبر : 8524453
۱۴:۱۷

۱۳۹۴/۰۳/۱۳
رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران:

تجهیز مراکز خدماتی دهستان‌ها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: تجهیز و تقویت مراکز خدماتی و ترویجی دهستان‌ها با قوت دنبال می‌شود.

 

خبرگزاری بسیج مازندران، دلاور حیدرپور در بازدید از مرکز و ایستگاه تحقیقاتی بایع‌کلای نکاء  با بیان اینکه ارائه علم و ایده جدید توسط کارشناسان به مروجان و کشاورزان راهی برای افزایش تولیدات است، اظهار کرد: هدایت تولیدکنندگان به سوی استفاده از فناوری روز و افزایش اطلاعات و دانش فنی از مسائل مهم در افزایش تولید است که باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: کشاورزان ما در «روز مزرعه» سفیران و مروجان افتخاری ما در سطح استان هستند تا دستاوردهای مختلف را برای افزایش تولید بهتر به کشاورزان دیگر منتقل و تحولی در امر تولیدات کشاورزی ایجاد کنند.

 

حیدرپور با بیان اینکه مشکل امروز ما در بخش کشاورزی ارتباط با کشاورزان است که کمتر دیده می‌شود، یادآور شد: در سال‌های گذشته مراکز خدمات کشاورزی و ترویج مورد توجه نبودند و از نیروهای متخصص خالی و ارتباط کشاورزان با ما قطع شده بود که با افزایش و فعال کردن مراکز خدمات کشاورزی، این ارتباط با کشاورزان استمرار می‌یابد.

 

وی ادامه داد: احیای مراکز خدمات و ترویج کشاورزی و تکمیل این مراکز، مهم‌ترین نقطه اتصال و تماس ما با کشاورزان است که با توجه به مستقر شدن 400 نفر استخدامی جدید در این مراکز، ارتباط بهتر و قابل توجه‌تری در این رابطه ایجاد می‌شود.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با اشاره به اینکه هر یک از این کارشناسان و متخصصان در بخش کشاورزی در روستاهای مختلف و مراکز دهستان‌ها به‌کارگیری شدند، افزود: هر کارشناس چهار تا پنج روستا را برای ارائه توصیه‌های فنی و علمی به بهره‌برداران زیرپوشش دارد تا مسائل به‌درستی حلاجی و پاسخ داده شود.

 

حیدرپور با اعلام اینکه تلاش‌ می‌کنیم تا ارتباط علمی مناسب در بین کارشناسان و کشاورزان ایجاد شود، تصریح کرد: باید نحوه صحیح استفاده از کود و سموم به کشاورزان به‌درستی آموزش داده شود تا میزان زیان اقتصادی کم و تهدیدهای زیست‌محیطی نیز کاهش یابد.

 

وی با بیان اینکه علاقمند نیستیم مصرف سم را در بین کشاورزان و تولیدات کشاورزی افزایش دهیم، خاطرنشان کرد: علاقمند به افزایش استفاده از سم و کود نیستیم اما به‌عنوان حامی تولیدکننده و تولید، معتقدیم به قیمت خسارت به محصول، نباید سم‌پاشی را حذف کرد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: با توجه به شرایط اقلیمی مازندران، تنوع کشت محصولات، وجود آفت‌ها و بیماری‌های مختلف در استان، نمی‌توان سم‌پاشی را در مزارع و باغات، به طور کامل حذف یا متوقف کرد.

 

این مسئول ادامه داد: براساس آخرین آمار سازمان حفظ نباتات کشور، مصرف سرانه سموم شیمیایی در هر هکتار در آمریکا، یک هزار و 500 گرم، در اروپا 700 گرم و در ایران تنها 530 گرم است.

 

حیدرپور با اشاره به مصرف کود در جهان بیان داشت: براساس آمار اعلام شده، سرانه مصرف کود خالص در دنیا 250 کیلوگرم در هکتار است در حالی که در ایران 150 کیلوگرم است که در این راستا، دانش استفاده صحیح از سموم شیمیایی و به‌موقع مصرف کردن آن در دستور کار جدی بخش ترویج جهاد کشاورزی مازندران قرار دارد.

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران ادامه داد: البته برخی از کشاورزان در مصرف کود و سم به‌دلیل عدم دانش کافی، استفاده بی‌رویه دارند که باید با استفاده از کارشناسان در ترویج، ایجاد ارتباط با کشاورزان و اطلاع‌رسانی به‌موقع و انتقال دستاوردهای تحقیقاتی به آنان، این مشکلات را برطرف کنیم.

 

وی در پایان با اشاره به ظرفیت بالای سازمان نظام مهندسی، گفت: این سازمان در بخش منابع طبیعی و کشاورزی دارای داشته‌ها و توانمندی‌های فراوان است که باید تصدی امور را به این مهندسان جوان واگذار کنیم و با حضور آنان در مزارع و کار کارشناسی، ظرفیت تولید بخش کشاورزی استان را افزایش دهیم.


گزارش خطا
ارسال نظرات شما
x

عضو کانال روبیکا ما شوید