مشاوره قبل از ازدواج عاملی است تا به وقوع طلاق نرسیم
به گزارش خبرگزاری بسیج، امیری اصفهانی قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در نشست رونمایی از راهنمای فنی و اجرایی مراکز مشاوره طلاق گفت: امر ازدواج در قرآن به عنوان آرامش و سکینه مطرح شده است و مورد تأکید است و در مقابل اگر در امر ازدواج اخلال ایجاد شود آرامش به سکینه از بین میرود.
وی تصریح کرد: از آنجا که شرع مقدس هیچ چیز را بدون تکلیف نگذاشته است چنانچه ادامه زندگی مقدور نباشد طلاق راهی است که اسلام بر آن صحه گذاشته است ولی آن را تا حد ممکن نهی کرده است.
امیری اصفهانی خاطرنشان کرد: طلاق موضوعی تلخ است اما باید این تلخی را مانند دارویی تلخ در برخی مواقع به جان بخریم ولی میتوانیم این تلخی را تا حد ممکن کاهش دهیم و مزاج خورنده را کمتر آزار دهیم که یکی از همین شیرینیها و کاهنده تلخیها روش ورود روانشناسانه و مشورت به موضوع طلاق است.
قائممقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه گفت: در سیاستهای کلی برنامه ششم و سخنان رهبری با مسئولان قوه قضاییه توجه به رکن رکین خانواده مطرح شد که فرصتی بسیار خوب است.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته نیز ایشان در رابطه با پیشگیری دو نکته را در اولویت قرار دادند که یکی علمی بودن روشها و دیگری فراقوهای بودن اقدامات بود و ما باید برای محقق شدن تدابیر رهبری در همه شئون رفتاری این دو ویژگی مورد درخواست ایشان را در نظر بگیریم و در همین راستا یکی از اقداماتی که توجه اصلی به این دو نکته معطوف کرد همین راهنمای فنی و اجرایی مراکز مشاوره طلاق بود که با مشارکت اشخاص و نهادهای مختلف علمی اجرا شد.
امیری اصفهانی در پایان پیشنهاد داد مشاوره به قبل از ازدواج نیز موکول شود تا هیچ گاه به مرحله طلاق نرسیم و از این طریق طلاق به کمترین حد کاهش یابد.
در ادامه جلسه شادفر یکی از قضات باسابقه دادگاههای خانواده گفت: وضعیت طلاق در جامعه بسیار ناهنجار و حاد است و وظیفه ما این است که با مشاوران کار کنیم ولی پیشگیری مقدم است و این طرح نیست در صورت فقدان پیشگیری طرحی موفق نخواهد بود.
وی گفت: طرحهای بسیاری از این جمله بوده است که مقطعی اجرا شده و معطل مانده است.
شادفر در خصوص وضعیت مشاوران در دادگاه گفت: در مجتمع قضایی محل کار من 26 شعبه دادگاه وجود دارد و تنها دو مشاور، یعنی 24 شعبه ما فاقد مشاوره هستند.
این قاضی باسابقه گفت: قضات دادگاههای خانواده به لحاظ کثرت کار مشتاق خارج شدن از دادگاههای خانواده هستند این در حالی است که برخی از این قضات 25 سال سابقه کار در دادگاه خانواده دارند و اکنون وقت ثمردهی آنها است.