توسعه اقتصاد دانش محور یکی از اهداف تولید ملی/ لزوم توجه مسئولان به ظرفیت های بالقوه استان
محمد بهروزی در گفتگوی تفصیلی با خبرنگار خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی با بیان اینکه مسأله اقتصاد، به عنوان یکی از مهمترین مسائل زندگی بشری، مطرح است و اسلام نیز نگرش خاصی به آن دارد، اظهارداشت: اقتصاد اسلامی مجموعه قواعد کلّی ارائه شده در اسلام در زمینه روش تنظیم سیاست های اقتصادی و حلّ مشکلات اقتصادی، در راستای تامین عدالت اجتماعی برای نیل به سعادت بشراست.
اقتصاد غربی انسان محور و اقتصاد اسلامی خدا محور است
این کارشناس اقتصاد با اشاره به تفاوت اساسی اقتصاد اسلامی با اقتصاد متعارف غربی گفت: در پیش فرض های آن نسبت به انسان و جامعه است اقتصاد غربی انسان را محور دانسته و همه تلاش های خود را معطوف به انسان می داند اما اقتصاد اسلامی خدا را محور می داند و سیاست های اقتصاد اسلامی بر مبنای خدا محوری شکل می گیرد.
وی با اشاره به اینکه در اقتصاد غربی لذت جویی مورد توجه و تأکید قرارگرفت و عدالت بر مبنای این اصل تعریف می شود، افزود: در اقتصاد اسلامی خیر خواهی و تعالی جامعه و انسان مورد توجه و تأکید بوده و عدالت بر مبنای خیر جامعه و بشر تعریف می شود.
خراسان جنوبی دارای قابلیت ها و استعدادهای فراوان برای توسعه است
این کارشناس اقتصاد با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی دارای قابلیتها و استعدادهای فراوانی در زمینه توسعه است ، تاکید کرد: که تنها بخش کوچکی از آن بالفعل درآمده و هنوز پتانسیلهای فراوانی وجود دارد و به نظر میرسد مهمترین مسالهای که در همه بخشهای اقتصادی استان کمتر به آن پرداخته شده و یا از آن غفلت بعمل آمده، ایجاد زنجیرههای ارزش و تولید در استان است.
وی ادامه داد: درخصوص ایجاد خوشههای کسب و کار و خوشههای صادراتی تلاشهایی شده و باید تلاشهای هدفمند و ساختارمند بیشتری در این زمینه صورت گیرد .
شناسایی قوانین و مقررات دست و پا گیر سبب جذب سرمایه از داخل و خارج استان می شود
سرپرست معاونت اقتصاد اداره کل امور اقتصاد و دارایی استان با بیان اینکه تقریبا در همه بخشهای اقتصادی، استان پتانسیل ایجاد خوشههای موفق صادرات گرا وجود دارد، گفت: برای برون رفت از مشکلات اقتصادی و رشد و توسعه اقتصادی، شناسائی قوانین و مقررات مزاحم کسب و کار میتواند کمک شایانی در جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی و رشد بخش خصوصی باشد.
بهروزی تصریح کرد: برای برون رفت از مشکلات اقتصادی ابتدا باید قوانین و مقررات مخل را شناسائی و در جهت رفع یا اصلاح قوانین به صورت جدی اهتمام ورزید، تا به این طریق روند کار در محیط کسب و کار در بخشهای مختلف اقتصادی هموار و مقدمات رشد و توسعه اقتصادی کشور و استان فراهم شود.
محصولات استراتژیک استان نیازمند توجه ویژه در حوزه بازاریابی است
وی عنوان کرد: در بخش کشاورزی و در اجرای ماده 143 قانون برنامه پنجم در راستای افزایش سهم بخش کشاورزی در اقتصاد استان، باید ضمن استفاده از روشهای نوین آبیاری و ترویج کشت محصولات کمآببر و سازگار با شرایط استان؛ نسبت به محصولات دارای مزیت نسبی از جمله زرشک، زعفران و عناب و به خصوص در حوزه بازاریابی باید توجه ویژهای شود.
این کارشناس اقتصادبا اشاره به اینکه در کنار کار کشاورزی در روستاها، زمینه گرایش روستائیان و بخصوص زنان روستائی به صنایع دستی فراهم شود، گفت: پروژه ترسیب کربن در این زمینه تجربه موفقی است که باید درسراسر استان اجرا شود.
وی اجراي پروژه راه آهن نیز از زيرساخت هاي مورد نياز براي توسعه اقتصادي استان دانست و ادامه داد: اجراي اين پروژه نقش موثري در توسعه همه جانبه استان خواهد داشت.
بهروزی به وجود مرز طولانی مشترک و البته با میزان امنیت بالا با کشور افغانستان از بزرگترین فرصت های توسعه استان برشمرد و یادآورشد: افغانستان در مسیر رشد و توسعه قرار داشته و از روابطی که بین دو کشور در سطوح مختلف وجود دارد، باید نهایت استفاده را برد و بخصوص زمینه توسعه پایدار تجاری استان با افغانستان را فراهم شود.
پتانسیل بالای معادن استان یکی از محوری ترین راهکارهای توسعه است
سرپرست معاونت اقتصاد اداره کل امور اقتصاد و دارایی استان یکی دیگر از راهکارهای مهم توسعه اقتصادی استان را استفاده درست از پتانسیل بالای معادن دانست و افزود: ذخایر معدنی متعددی در استان شناسایی شده که بخشی از آنها در حال بهره برداری هستند و باید حجم سرمایه گذاری در معادن استان افزایش یابد و با انجام مطالعات و اکتشافات جدید، زمینه سرمایه گذاری و توسعه بیشتر در بخش معدن و صنایع معدنی استان فراهم شود.
وی وجود آمار بالای افراد تحصیل کرده در استان در کنار فرهنگ غنی مردم خراسان جنوبي یکی از مهمترین عوامل توسعه استان دانست و ادامه داد: در صورت توجه به این امر و برنامه ریزی صحیح، نقش اساسی و موثری در توسعه همه جانبه استان خواهد داشت .
تبدیل ایده به محصول و ترویج کارآفرینی از عوامل توسعه اقتصادی است
این کارشناس اقتصاد افزود: در زمینه گردشگری نیز معرفی جاذبه ها و پتانسیل های فراوان استان در کنار بهبود زیرساخت ها در این بخش و رویکرد مثبت دولت محترم به بخش گردشگری می تواند موجب شکوفا شدن اقتصاد استان شود.
بهروزی توسعه اقتصاد دانش محور یکی از مهمترین راهکارهای توسعه و دستیابی به اهداف تولید ملی دانست و عنوان کرد: در این زمینه ترویج فرهنگ کارآفرینی و فراهم سازی شرایط برای تبدیل ایده به محصول جزو ضروریات است، با تشکیل اتاق فکرهای اقتصادی و توسعه کارافرینی ضمن حمایت از شرکت های دانش بنیان، می توان در راستای افزایش اشتغال و بهبود وضعیت تولید ملی گام برداشت.
اشتغال و تولید نیازمند توجه ویژه نخبگان اقتصادی و مسئولان است
وی با بیان اینکه استان خراسان جنوبی دارای ظرفیت ها و پتانسیل های بالقوه زیادی در زمینه ایجاد اشتغال و تولید می باشد ، افزود: توجه خاص به آن، میتواند زمینه اشتغال پایدار و توسعه استان را فراهم آورد.
سرپرست معاونت اقتصاد اداره کل امور اقتصاد و دارایی استان مهمترین زمینههای اشتغال در استان را ، تشکیل تعاونی در حوزههای معدن، فرش دستباف، صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی و نیز حوزه مشاغل خانگی به صورت مستقل و چه پشتیبان میباشد، ادامه داد: نخبگان، فعالان اقتصادی و کارآفرینان می توانند با ورود در این زمینه ها، ضمن ایجاد اشتغال برای خود و سایرین، نقش خود را در عرصه تولید ملی و کسب ارزش افزوده برای استان ایفا کنند.