عضوکمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه گفت: پدیده شوم قاچاق موادمخدر بیش از آنکه فعالیتى سوداگرانه، تجارى و اقتصادى در عرصه مافیاى اقتصاد بین المللى باشد، ابزارى کارآمد، مؤثر و راهبردى در گسترش نظام سلطه صاحبان قدرت جهان بر کشورهاى توسعه نیافته است. و به همین علت هم قاچاقیچان مواد مخدر در بعضی از کشورها مصونیت دارند. و نهادهای به ظاهر حقوق بشر بعد از اعمال قانون آنان در ایران شروع به فریاد زیر پا گذاشتن حقوق بشر میکنند.
فاطمه آلیا اظهار کرد: اعتیاد از چندین منظر مورد بررسی قرار گرفته است و برخی محققان معتقدند که زمینه معتاد شدن در افراد متفاوت است و به طور مثال ژنتیک و فشارهای روحی از جمله اضطراب و استرسها تمایل به اعتیاد را بیشتر میکند.و یا روانشناسان عوامل عاطفی – تربیتی و همچنین ناکامی های افراد را در گرایش به سوی مواد مخدر بی تاثیری نمی دانند. از سوی دیگر آسیب شناسان اجتماعی بی کاری را علت گرایش افراد به مواد مخدر دانسته و آن را ریشه بزه کاری و ناهنجاریهای اجتماعی و علت العلل نامیده اند.
آلیا در ادامه گفت: گذشته از اینکه اعتیاد ممکن است به دلایل مختلف بوجود بیاد متاسفانه امروزه شاهد ترویج اعتقادات غلط نیز در مورد این پدیده در سطح جامعه هستیم که مثلا میگویند مصرف شیشه باعث لاغری و تناسب اندام میشود و هیچ گونه اعتیادی هم به همراه ندارد. باید جلوی شیوع اینگونه تفکرات گرفته شود. شاید یکی از دلایل افزایش اعتیاد در بانوان وجود همین شایعه ها باشد .
آلیا در بخش دیگر از صحبت های خود ضمن اشاره به آمار بدست آمده گفت: متاسفانه آمار تکان دهنده که از سوی سازمان بهزیستی و یا نیروی انتظامی حاکی از آنست که سن مصرف مواد مخدر پایین آمده و همچنین گرایش زنان به مصرف مواد مخدر بالا رفته است. این آمار نشان دهنده انگیزه های جدید مثل باور کاذب خوش اندامی در بین این گروها می باشد.
ایشان ضمن تاکید بر سخت بودن مبارزه با مواد مخدردر کشور بعلت همسایگی با افغانستان گفت: مبارزه با مواد مخدر در کشور ما که بر سر راه ترانزیت مواد از کشور افغانستان به اروپا می باشد سابقه طولانی دارد. وجود شهدای مبارزه با مواد مخدر و معدوم کردن هرساله هزارن تن مواد مخدر سنتی و صنعتی گواه این ادعا است و این در حالیست که ایران در تمام توافق نامه های بین المللی مبارزه با مواد مخدر عضو فعال نیز میباشد.
ایشان در خاتمه اظهار داشتند اعتیاد یک بیماری است که باید راههای درمان آسان و ارزان در اختیار عموم متقاضیان به ترک مواد قرار بگیرد و از طرفی برای درمان اعتیاد بهترین راه پیشگری است زیرا درمان یک معتاد هزینه های مالی و معنوی زیادی را بردوش دولت ها میگذارد. لذا کلیه مراکز فرهنگی آموزش و پرورش باید هشدارهای لازم را به هر طریقی به خانوادها بدهند و در مرحله بعد حاکمیت و قوه قضاییه باید برخوردهای بازدارنده شدید نسبت به عوامل قاچاق و توزیع کنندگان مواد مخدر داشته باشند.