خبرهای داغ:
گزارش/

اقتصاد مقاومتی لازمه برداشتن علم استکبار ستیزی است

انقلاب اسلامی مکلف به نوآوری، نظریه پردازی و الگو سازی در عرصه های جدید اقتصادی است زیرا هر کشوری که علم استکبار ستیزی را برپا کند؛ نیازمند اقتصاد مقاومتی است.
کد خبر: ۸۵۴۵۶۳۹
|
۳۱ تير ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۳

به گزارش خبرنگار خبرگزاری بسیج خراسان جنوبی، با ظهور انقلاب اسلامی، شکل جدیدی از حکومت در دنیا پدیدار شد که بنای سازگاری با قطب قدرت استکبار را نداشته و به مبارزه با استکبار پرداخت.

ظهور چنین حکومتی آن هم در منطقه خاورمیانه که از لحاظ اقتصادی و سیاسی دارای اهمیت بسیار زیاد است، باعث شد نظام استکبار جهانی با تمام قوا به مبارزه با انقلاب برخیزد.

با پایان یافتن جنگ و پیروز نشدن استکبار در زمینه های نظامی، تهاجم دشمن به عرصه های دیگر کشیده شد، یکی از این عرصه ها که خصوصاً در سال های اخیر با تهاجمات گسترده همراه بوده است، عرصه اقتصادی است.

انقلاب اسلامی مکلف به نوآوری، نظریه پردازی و الگو سازی در عرصه های جدید اقتصادی است زیرا هر کشوری که علم استکبار ستیزی را برپا کند، نیازمند چنین الگوهایی است، که یکی از این مفاهیم اقتصاد مقاومتی است.

اقتصاد مقاوتی در تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده قرار دارد

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار بسیج با اشاره به تعريف جامع و کامل از اقتصاد مقاومتي توسط امام خامنه ای(حفظه الله) گفت: ايشان در ديدار با دانشجويان فرمودند: ” اقتصاد مقاومتي يعني آن اقتصادي که در شرايط فشار، تحريم و دشمني ها و خصومت هاي شديد مي تواند تعيين کننده رشد و شکوفايي کشور باشد".

محمد زهرایی با تاکید بر اینکه در اين برهه زماني بسيج وظيفه بزرگي را برعهده دارد که همان کمک به انجام اقتصاد مقاومتي است، افزود: مردمي کردن اقتصاد، استفاده از کالاهاي داخلي و اصلاح الگوي مصرف از مهمترين مواردي است که بايد براي توسعه و اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي مد نظر قرار داد.

زهرایی عنوان کرد: بنا به تعریف برخی از اقتصاد دانان از اقتصاد مقاومتی، این نوع اقتصاد معمولاً در رویارویی و تقابل با اقتصاد وابسته و مصرف کننده یک کشور قرارمی گیرد.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی تاکید کرد: برای تداوم این نوع اقتصاد، باید هرچه بیشتر به سمت محدودکردن استفاده از منابع نفتی و رهایی از اتکای اقتصاد کشور به این منابع است.

اقتصاد مقاومتی تکیه بر حرکت های جهادی در برابر احتکار است

زهرایی متذکرشد: اقتصاد مقاومتی نتیجه و ثمره اقتصادی است که با تکیه برحرکت های جهادی و فداکارانه در برابر احتکار و انحصار قد علم می کند و با تورم و گرانی مقابله می کند تا مردم به آسایش نسبی در زندگی برسند.

مسئول بسیج سازندگی سپاه خراسان جنوبی ادامه داد: در گام اول باید توانمندسازی آحاد مردم در دستور کار قرار گیرد تا زمینه برای حضور موثر همه افراد در فعالیت های مولد اقتصادی فراهم شود.

وی با بیان اینکه وحدت و همکاری میان فعالین می تواند به اشکال گوناگون شبکه سازی، خوشه سازی و زنجیره تامین در دستور کار قرار گیرد، عنوان کرد: لیکن با محوریت نظم های جمعی میان فعالیت ها، آرمان های مردم سازی اقتصادی محقق شده و سطح پایداری و مقاومت اقتصادی در برابر تحریم ها و فشارها ارتقاء می یابد.

مردم خود را مولد اقتصاد و شریک پیشرفت اقتصادی کشور بدانند

وی با تاکید بر اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی صرفاً با مشارکت مردمی امکان پذیر است، افزود: برای بالابردن مشارکت مردمی باید از هر نوع فعالیت اقتصادی مردمی استقبال کرد.

مسئول بسیج سازندگی استان تاکید کرد: فضایی باید بر کشور و جامعه حاکم گردد که همه مردم خودشان را مولد در اقتصاد و شریک در پیشرفت و مقاومت کشور حس کنند و بر آن ببالند.

وی متذکر شد: در نظریه های اقتصادی نقش مردم به عنوان مصرف کنندگان کالاها بسیار حائز اهمیت است.

احياي اقتصاد روستایی یکی از عرصه‌های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی

زهرایی با بیان اینکه احياي اقتصاد روستایی یکی از عرصه‌های مهم تحقق اقتصاد مقاومتی است، گفت: روستائیان در گذشته همه مایحتاج زندگی خود از جمله نان، لبنیات، گوشت، لباس، زیرانداز، گرمایش، سرمایش و روشنایی خود را مستقل از زندگی مدرن امروزی تامین می‌کردند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی گفت: اختصاص امتیاز به نواحی صنعتی یکی از بسترهای ایجاد انگیزه در روستائیان برای برگشت به وطن خود بوده و سرمایه‌گذاری در روستاها و احیای زیرساخت‌های زندگی روستایی با هدف شکل‌گیری مهاجرت معکوس اجتناب‌ناپذیر است.

سیاست گذاری برای اصلاح الگوی مصرف، نقطه شروع اقتصاد مقاومتی است

وی تصریح کرد: نظام اسلامی قادر است با برنامه ریزی، تلاش، تدوین استراتژی ها و اقدامات لازم با محوریت اقتصاد مقاومتی، بخش عمده ای از تهدیدهای امروزین را نیز به فرصت تبدیل کند.

مسئول بسیج سازندگی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه راه کارهای ذیل جهت رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی ضروری است، تاکید کرد: نقطه شروع اقتصاد مقاومتی، سیاست گذاری برای اصلاح الگوی مصرف است.

زهرایی عنوان کرد: رونق تولید داخلی و کاستن از وارداتی که می تواند به افول و کم رونقی و توقف واحدهای تولیدی داخلی منجر شود، موجب استقلال اقتصادی، قطع وابستگی به خارج و ارتقای تکنولوژی در سطح کلان تر شود که البته باید به گونه ای عمل کرد که اقتصاد مقاومتی به معنای تحمیل فشار به مردم نباشد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار