خبرهای داغ:

گنجشکی که در کشتارگاه‌ها قناری می‌شود

یک کارشناس امور دام در واکنش به طرح پایش دامپزشکی بر عرضه گوشت‌های چرخ کرده گفت :هر قسمتی از لاشه دام مانند آلایش، قسمت‌هایی از روده، بند ناف ، بیضه که باید دور ریخته شود در مواردی با رنگ آمیزی به فروش می‌رسد.
کد خبر: ۸۵۵۳۹۳۷
|
۲۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۴۰
به گزارش بسیج به نقل از تسنیم، یک مثل قدیمی با این مضمون وجود دارد که گنجشک رنگ شده را به جای قناری می فروشند اما اخیرا اخباری در خصوص رنگ آمیزی ضایعات گوشت و فروش آن به جای گوشت قرمز مطرح می‌شود.

اهمیت موضوع به حدی است که سازمان دامپزشکی کشور با صدور مطلبی در پایگاه اطلاع رسانی خود خبر از آغاز "طرح پایش تولید گوشت چرخ‌کرده در سطح واحد‌های بسته بندی فرآورده‌های خام دامی" می‌دهد.

در این مطلب آمده است که برای تضمین کیفیت ، سلامت گوشت چرخ کرده و جلوگیری از تخلفات احتمالی این طرح با نمونه‌های اخذ شده از واحد‌های مذکور برای بررسی وجود رنگدانه و تعیین نوع گونه گوشت مورد آزمایش قرار می‌گیرد.

سازمان دامپزشکی با بیان اینکه این طرح  هر سه ماه یکبار بصورت غیر محسوس در سطح واحد‌های بسته بندی استان تهران اجرا می‌‎شود آورده است : پس از اخذ نتایج آزمایشگاهی، درصورت احراز هرگونه تخلف و یا تقلب در محصولات تولیدی مورد آزمایش ، برابر ماده 4 آئین نامه نظارت بهداشتی دامپزشکی مصوب 1350 مجلس با واحدهای متخلف برخورد قاطع قانونی صورت خواهد پذیرفت.

یک کارشناس امور دام در این باره به تسنیم گفت: رقابت‌های پنهانی در تمام حوزه‌های واردات، برنج، میوه و گوشت وجود دارد و برخی افراد تنها با در نظر گرفتن سود خود اقدام به واردات می‌کنند. 

وی خاطر نشان کرد: در مواردی مشاهده شده است که گوشت‌های بی کیفیت از هند به کشور وارد می‌شود که با وجود این که خطر برای انسان ندارند اما  از کیفیت پایینی برخوردار‌ند.

این کارشناس امور دام ادامه داد: گوشتی که از هند وارد می‌شود از لحاظ بهداشتی و بیماری‌ها وضعیت نا مناسب و بیماری قابل انتقالی برای انسان ندارد، اما دارای کیفیت مطلوبی نیز نیست.

وی اظهار داشت: در دنیای تجارت امروز،راه‌کارهای کثیفی برای درآمد زایی بیشتر به وجود آمده است  و به طور معمول با زد و بند با عوامل داخلی، تولیداتی بی کیفیت را به کشور‌ها صادر می‌کنند.

این مقام آگاه تاکید کرد: براساس دستورالعمل اجرایی ماده 19  نظام دامپزشکی کشور در خصوص مسئولین فنی، دامپزشکانی باید در کشتارگاه‌ها حضور داشته و بر‌ بهداشت کشتار نظارت کنند. اما در مواردی بدون نظارت آنها به گوشت چرخ کرده رنگ اضافه می‌شود و با رنگ آمیزی و استفاده از قسمت‌های بی کیفیت گوشت، مردم را فریب می‌دهند.

این دامپزشک اظهار داشت: این رنگ مسموم نیست اما غش در معامله به حساب می‌آید که باید جلوی آن گرفته شود. مشکلاتی وجود دارد که باعث شده در برخی از این کشتار گاه‌ها دامپزشکی وجود نداشته باشد.

*با جنجال از ورود دامپزشکان به کشتارگاه‌ها جلوگیری می‌شود

وی تصریح کرد: مواری مشاهده شده است که این کشتار گاه‌ها برای جلوگیری از ورود دامپزشکان و پرداخت حقوق به آنها جنجالی از طریق مراجعه به نمایندگان مجلس، دولت و سازمان دامپزشکی ایجاد کرده و اصطلاحا پنه کار را می زنند. زیرا تخلفات آنها فراوان است.

این دامپزشک با بیان اینکه برای جلوگیری از تخلف و تقلب در کشتارگاه‌ها نیاز به عزم ملی وجود دارد اظهار داشت: این افراد متقلب و متخلف، قدرتمند و صاحب نفوذ شده‌اند و با پرداخت هزینه‌های برگزاری نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها افراد را وام دار خود می‌کنند.

وی گفت: در مواری مشاهده شده که برخی از صاحبان  کشتارگاه ها از ورود دامپزشک به این مکان جلوگیری به عمل می آورند و با پرداخت ماهانه یک میلیون تومان به دامپزشکان از امضای آنها سوء استفاده می‌کنند. با این کار می توانند به تخلفات خود ادامه دهند و از پرداخت هزینه 4 میلیونی استقرار دامپزشکان در محل فرار کنند.

این کارشناس امور دام با بیان اینکه این تخلفات توسط تعداد معدودی از کشتارگاه‌ها انجام می‌شود، یادآور شد: در صورتی که یک کشتار گاه هم تخلف کند محصول وی در سطح شهر پخش می‌شود و ممکن است افراد متعددی را درگیرکند.

وی در پایان گفت: در این کشتارگاه‌های متخلف، هر قسمتی از لاشه دام مانند آلایش، قسمت‌هایی از روده، بند ناف و بیضه که باید دور ریخته شود با رنگ‌دهی از طریق سنگ دان مرغ، تاج خروس و رنگ دانه‌های غذایی رنگ آمیزی شده و به فروش می‌رسد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار