خبرهای داغ:
المنار گزارش می دهد/

تغییر اوضاع در عدن به نفع جنبش جنوب و برهم خوردن توازن قوا

در شرایطی که نیروهای تکفیری اماراتی و سعودی و القاعده مدعی تسلط بر عدن شده و برخی مناطق آن را در اختیار گرفته بودند، پیشروی نیروهای جنبش جنوبی آنان را مجبور به فرار کرد.
کد خبر: ۸۵۵۴۸۹۳
|
۲۴ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۸

به گزارش بسیج، پیشروی نیروهای جنبش جنوبی یمن در «عدن» اوضاع این استان را به گونه‌ای دگرگون کرد که نیروهای تکفیری سعودی و اماراتی و القاعده که برخی مناطق آن را در اختیار داشتند، پا به فرار گذاشتند.

بر اساس این گزارش، نظامی اماراتی که به گفته منابع اماراتی در جریان منهدم شدن یک خودروی زرهی کشته شد ، به دست یکی از نیروهای جنبش جنوبی در عدن به هلاکت رسیده بود.

این خبری است که «حمید رزق» خبرنگار یمنی در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد و البته غیر منتظره نیست؛ زیرا تحولات زیادی در جنوب یمن در جریان است که رسانه‌ها تا پیش از رخدادهای دو روز پیش چندان توجهی به آن نداشتند.

این در حالی است که جنبش جنوب شمشیر خود را به سمت ائتلاف علیه یمن گرفته است.

تسلط جنبش جنوب بر بندر عدن و درگیری با القاعده در گذرگاه الودیعه در مرزهای عربستان

عصر روز پنجشنبه قبایل وابسته به جنبش جنوب یمن در پی درگیری با شبه نظامیان وابسته به عبد ربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی یمن، افراد مسلح حزب الاصلاح و سایر تکفیری‌های تحت حمایت امارات متحده عربی، بندر عدن و مناطق مهم آن را در اختیار گرفتند.

منابع یمنی در این‌باره اعلام کردند که نیروهای جنوبی از 20 دسته تشکیل شده و توانستند ورودی‌های استان عدن را در اختیار بگیرند و سپس در تجمع چند هزار نفره آن را به طور کامل تحت کنترل خود درآورند و در نتیجه نیروهای اماراتی که شوکه شده بودند، عقب نشینی کردند.

نبردهای شدید و خشونت بار دیگری نیز در گذرگاه «الودیعه» در استان «حضرموت» در جریان بود که در آن نیروهای جنوبی علیه نیروهای موسوم به «لشکر محمد علی المقدشی» و افراد مسلح «هاشم الاحمر» که تحت حمایت عربستان است، وارد نبرد شدند که این نبردها تعدادی کشته و مجروح برجا گذاشت

همچنین نیروهای جنبش جنوبی افراد مسلح القاعده را در نقاط مختلف در العند هدف قرار داده و در نتیجه درگیری های شدیدی بین دو طرف به منظور تسلط بر این منطقه رخ داد.

جولان کوتاه مدت القاعده و تکفیری‌ها در عدن

پیش از این درگیری‌ها و در یک ماه گذشته منابع خبری یمنی و نیز فعالان این کشور در صفحات توئیتر و فیسبوک از درگیری ها در جنوب بین جنبش جنوبی خبر داده و اعلام کردند که این درگیری‌ها بین نیروهای این جنبش و حامیان داعش و القاعده و حتی شبه نظامیان وابسته به منصور هادی رخ داد.

در آغاز ماه جاری میلادی و به عبارت دقیق تر دو هفته پیش منابع خبری از حمله القاعده به اداره «کریتر» در عدن و حمله به فرماندهان جنبش  جنوبی خبر داده و اعلام کردند این حمله در پی اعدام «سلیمان الزامکی» از فرماندهان جنبش جنوبی و دو نفر از اسیران القاعده صورت گرفت.

در مناطق جنوبی نیز حامیان جنبش مردمی اعلام کردند که شبه نظامیان وابسته به منصور هادی محل استقرار جنبش جنوبی را به هواپیماهای سعودی اعلام می‌کنند تا آن را هدف بمباران قرار دهند.

در تاریخ دوم آوریل و در پی تسلط القاعده بر شهر «المکلا» در حضرت‌موت این شهر به صحنه تظاهرات در اعتراض به حضور القاعده تبدیل شد، به ویژه اینکه افراد مسلح القاعده محدودیت هایی را بر مردم این شهر تحمیل کرده بودند و برای مجازات کسانی که قوانین سرکوبگرانه آنان را رعایت نمی‌کردند، دادگاه‌های میدانی تشکیل دادند.

در این شرایط نوشته‌های برخی فعالان جنوبی بیانگر نگرانیهایی از این وضعیت بود از جمله اینکه یکی از آنان در صفحه خود نوشت: به خدا سوگند که از رسیدن روزی می ترسم که در آن القاعده رهبران جنبش جنوبی و حزب سوسیالیسم یمن در جنوب را مانند گاو سر ببرند و متاسفانه این روز نزدیک است.

یا یک نفر دیگر نوشت: داعش هرگز جنبش جنوب را به عنوان شریک خود در عدن قبول نخواهد کرد تا آن زمان نمی‌خواهم صدای فریادهایی که بار دیگر از اهالی شمال کمک می‌خواهید، بشنوم.

به گفته حامیان جنبش جنوبی نبردهایی که نیروهای این جنبش و حامیان آن در عدن، الضالع و حضرت موت وارد آن شده‌اند، اوضاع را برای کسانی که در تلاش برای سوء استفاده از خواسته‌های جدایی طلبی و تسلط بر بندر عدن بود، تغییر داد.

استفاده عربستان از منصورهادی برای جلب حمایت یمنی‌ها

به عبارت بهتر عربستان در روزهای نخست حمله به یمن تلاش داشت با استفاده از منصور هادی حمایت و توجه یمنی‌ها را جلب کند از همین رو قول‌هایی به آنان داد اما چیزی نگذشت که بی اساس بودن آن روشن شد.

اکنون باید پرسید چگونه تکفیری‌ها تشکیل خلافت با جنبش جنوبی را مطرح می‌کنند آن هم در حالی که این جنبش همچنان بر جدایی طلبی تاکید دارد.

عقب نشینی دولت مستعفی یمن از مواضع خود مبنی بر استقرار در عدن

نکته دیگر اینکه تحولات پنجشنبه موجب می‌شود، ریاض یاسین وزیر خارجه رئیس جمهور فراری برای توجیه سخنان اخیر خود اظهاراتی دیگر بگوید مبنی بر اینکه عملیات آزاد سازی صنعاء موسوم به «تیر طلایی» تقریبا هشت هفته طول خواهد کشید.

باید پرسید اگر او این اظهارات را بر زبان نیاورد، آیا دولت او در ریاض می‌تواند در عدن برای او جای پایی فراهم کند آن هم پیش از اینکه شبه نظامیان او در برابر پیشروی جنبش جنوبی از این منطقه پا به فرار گذاشتند.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار