رشد قابل توجه جمعیت حیات وحش

کد خبر: ۸۵۵۵۳۴۸
|
۲۵ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۹

به گزارش خبرگزاری بسیج از قزوین به نقل از اداره روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قزوین ، صدر الدین علیپور گفت: سرشماری تابستانه وحوش در زیستگاه های حیات وحش استان قزوین انجام شد.

وی اظهار داشت: سرشماري تابستانه وحوش در استان از تاریخ11/5/93 تا18/5/93با سرشماري در منطقه حفاظت شده باشکل،منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع الموت شرقي ، منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع الموت غربی ، منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع طارم سفلی و منطقه شکار و تیر اندازی ممنوع آوج و آبگرم و منطقه حفاظت شده باشکل با حضور ماموران اجرايي يگان حفاظت، كارشناسان،ماموران ادارات محيط زيست شهرستان‌ها، محيط‌باني‌ها و با  برنامه ريزي معاونت نظارت و پايش اداره كل حفاظت محيط زيست قزوين انجام شد

صدرالدین علیپور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قزوین ، در جمع کارشناسان و محیط بانان اظهار داشت: باید سرشماری حیات وحش با روش های علمی تر صورت گیرد و در مبحث تعادل اکولوژیک باید با دقت بیشتری گام برداریم و در این زمینه راهکارهای اجرایی باید توسط نیروهای اجرایی و محیط بانان پیشنهاد شود.

وی سپس درباره سرشماری تابستانه عنوان کرد: سرشماري تابستانه وحوش در استان با سرشماري در منطقه الموت شرقي و حضور ماموران اجرايي يگان حفاظت، كارشناساناداره کل وادارات محيط زيست شهرستان‌ها و محيط‌باني‌های حفاظت محيط زيست قزوين آغاز شده و طی برنامه زمانبندی شده نيروهاي مورد نياز جهت سرشماري الموت شرقي 45، الموت غربي 25، منطقه حفاظت شده باشگل 25، طارم سفلي 23 و شهرستان آوج 22 نفر روز مي باشد که تمام مناطق استان سرشماری شده است.

مديركل حفاظت محيط زيست استان قزوين تصريح كرد: هدف از اين سرشماري برآورد جمعيت، اطلاع از وضعيت زاد و ولد و مرگ و مير، بررسي عوامل تهديد و نقاط قوت مناطق براي بكارگيري در سياستگذاري و مديريت وحوش شاخص استان از جمله قوچ و ميش، كل و بز و آهو مي باشد.

وي اضافه كرد: در اين سرشماري همچنين وضعيت گروه هاي سني وحوش و ويژگي هاي آنها، نسبت جمعيت گونه هاي نر وماده ، تصميم گيري درباره  ظرفيت مناطق و اينكه آيا برداشت از گونه هاي نر امكان پذير است يا نه و همچنين بررسي در مورد وجود يا عدم وجود بيماري هايي همچون هاري در سگسانان و تب كريمه كنگو در گونه هايي كه آبشخور مشترك با دام هاي اهلي دارند، مورد توجه قرار گرفته است.

علیپور افزود: استان قزوين به خاطر تنوع اقليمي زيستگاه پستانداري چون گوسفند وحشي،كل و بز، آهو، پلنگ،گراز، خرس، روباه، گرگ و خرگوش و پرندگاني مانند عقاب طلايي، دال، هما، تيهو، كبك دري، كبك چيل، سارگپه، انواع چرخ ريسك ها و غيره مي باشد.

مديركل حفاظت محيط زيست استان قزوين اظهارکرد: اداره كل حفاظت محيط زيست استان و ادارات شهرستاني از نيروهاي مستعد، توانمند، تحصيلكرده و متخصصي برخوردار است كه عاشقانه از محيط زيست حراست و حفاظت مي‌كنند وعشق و علاقه به محيط زيست را مهمترين انگيزه همكاران بر شمرد.

ايشان در پايان يادآور شد: آمار سرشماري از حيات وحش نسبت به سال گذشته دارای رشد 52% در بز وحشی ، 34% در گوسفند وحشی و 74% در آهو را نشان می دهد که حاکی از کنترل مناسب و استفاده از روشها و تجهیزات مدرن حفاظتی و تلاش همکاران محیط بان در مناطق می باشد.

 

1006/پ30/ب

 

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار