به گزارش خبرگزاری بسیج از اصلاندوز، آیین طشتگذاری یکی از قدیمیترین سنتها و مناسک ایرانی است که جمع کثیری از مردم آذری زبان ایران، با این آیین عزاداریهای محرم را شروع میکنند.
مراسم طشتگذاری، مراسمی سنتی است که در سوگواری حادثه جانسوز عاشورا عمدتا در استان اردبیل برگزار میشود؛ در این مراسم طشتهای آب را که رمزی از فرات است در مساجد و حسینیهها میآورند و این سنت به پیروی از اقدام امام حسین(ع) و یادآور رفتار جوانمردانه او در مقابل سپاه حر است که به روایتی آن حضرت، در روز ۲۷ ذیحجه، آب مشکها را در طشتها ریخته و تمام لشکر حر و اسبان آنها را سیراب کردند.
آیین طشتگذاری در استانهای آذری زبان، از ریشهدارترین آیینهای ماه محرم است که در روزهای پایان ماه ذیالحجه برگزار میشود و در حقیقت، برگزاری این آیین، آماده شدن حسینیان برای برگزاری مراسم سوگواری امام حسین را نشان میدهد.
این آیین عصر امروز همزمان با سایر شهرهای استان اردبیل و دیگر شهرهای کشور در مساجد حضرت ابوالفضل(ع)،حضرت امام حسین(ع) و مسجد جامع شهر اصلاندوز با حضور پرشکوه حسینیان خطه مرزی و ولایتمدار این شهر برگزار شد.
در این مراسم که امام جمعه اصلاندوز و فرماندهی سپاه ناحیه عشایری نیز حضور داشتند،مداحان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در رثای حضرت امام حسین(ع) و یاران باوفایش نوحه خوانی کرده و حاضران مراسم نیز به عزاداری و سینه زنی پرداختند.
طشت گردانی،ذبح قربانی و حضور در گلزار شهدا از برنامه هایی بود که در این مراسم برگزار شد.