خبرهای داغ:
معاون پژوهش و تحقیقات سازمان تحقیقات کشور:

جهاد کشاورزی مکلف به استفاده از روش‎های نوین است/ واردات روغن گیاهان تراریخت در کشور

معاون پژوهش و تحقیقات سازمان تحقیقات کشور گفت: در ایران سازمان محیط زیست یکی از گروه‎های مخالف تولید محصولات تراریخته به حساب می آید اما جهاد کشاورزی مکلف به استفاده از روش‎های نوین است.
کد خبر: ۸۵۸۱۱۴۵
|
۲۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۵
به گزارش خبرگزاری بسیج گرگان، غلامحسین طهماسبی پیش از ظهر امروز در گفت‎گو با خبرنگاران با بیان اینکه قانون ممنویت گیاهان تراریخت در کشور چند سالی است که برداشته شده است، اظهار کرد: نسبت به تولید گیاهان تراریخت در جهان دیدگاه‎های متفاوتی وجود دارد و بیشتر تغییرات ژنتیکی بر روی گیاهان صورت می‎گیرد.

وی تصریح کرد: آمریکا یکی از کشورهای است که به راحتی گیاهان تراریخت تولید می‎کند و بلعکس در کشور آلمان نگرش منفی به تولید گیاهان تراریخت وجود دارد.

معاون پژوهش و تحقیقات سازمان تحقیقات کشور با بیان اینکه در ایران سازمان محیط زیست یکی از گروه‎های مخالف تولید محصولات تراریخته است، افزود: در سال‎های آینده جمعیت دنیا به بیش از 10 میلیارد نفر خواهد رسید و بر اساس آن رشد جمعیتی را در ایران شاهد خواهیم بود و با این نگاه در آینده برای تولید محصولات غذایی با مشکل رو به رو خواهیم بود.

طهماسبی بیان داشت: برای آنکه بتوانیم نیاز‎ غذایی کشور را تامین کنیم باید به سمت استفاده از روش‎های نوین و بیوتکنولوژی روی بیاوریم.

وی افزود: از چند سال گذشته تولید گیاهان تراریخت در بذرهای برنج و پنبه در وزارت جهاد کشاورزی دنبال شده و پیگیر آن هستیم که بتوانیم به سمت گسترش تولید گیاهان تراریخت پیش برویم.

معاون پژوهش و تحقیقات سازمان تحقیقات کشور یادآور شد: برای آزادسازی محصولات تراریخته توسط بخش‎های پژووهشی نظارت و بررسی کارشناسی وجود دارد و با بررسی نحوه انتقال ژن و تاثیرات نامطلوب این بذور اجازه آزادسازی آن صادر می‎شود.

طهماسبی با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی مکلف است از روش‎های نوین استفاده کند، خاطرنشان کرد: با انتقال ژنتیک در گیاهان کشاورزان از سمپاشی کمتری استفاده می کنند و با توجه به اینکه گیاهان نسبت به عوامل محیطی و تنش زا مقاوم سازی می‎شود تولید محصولات افزایش پیدا کند.

وی با بیان اینکه فرآورده‎های تراریخته سویا در حال حاضر وارد کشور می‎شود گفت، افزود: 90 درصد روغن و فرآورده‎های روغنی در ایران وارداتی و از محصولات تراریخته تولید شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار