بیش از 400 نفر از مسئولان خانه های سلامت تهران خواستار حل مشکلات استخدامی خود شدند
به گزارش خبرنگار استان تهران خبرگزاری بسیج؛ جمعی از مسئولان خانه های سلامت مستقر در سراهای محلات شهر تهران با اشاره به اینکه اداره کل سلامت شهرداری تهران از سال 85 به عنوان یکی از ادارات زیر پوشش معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با هدف ارتقاء سلامت شهروندان، از طریق توسعه رویکرد شهر سالم فعالیت خود را آغاز کردف اظهارداشتند: برای دستیابی به هدف فوق، خانه های سلامت را با تابلویی به همین نام، در ساختمان های متعلق به شهرداری (که مستندات آن موجود است )به عنوان مرکز هدایت پروژه شهر سالم در محلات راه اندازی کرد وافراد تحصیل کرده ، با گرایش های پزشکی و پیراپزشکی را به صورت تمام وقت(طبق تبصره 10 دستورالعمل فعالیت خانه های سلامت)، بدون بیمه و با حداقل پرداخت حقوق از طرف شهرداری، در این ساختمان ها، برای تشکیل شورای سلامت محلات، مدیریت و برنامه ریزی جهت تشکیل شبکه سلامت یاران محلی و تشکیل کانونهای اجتماعی محلی مستقر ساخت و سعی کرد با کمک این نیروهای خدوم، مشارکتهای مردم، نهادهای دولتی، غیر دولتی و محلی را جذب نموده، تا شهری سالم داشته باشیم. متاسفانه قریب به اتفاق این جماعت بانوان تحصیل کرده ای هستند که امروز پس از گذشت سالها و از دست دادن عمر و جوانی خود به بهانه کوچک ساختن بدنه شهرداری، با بی مهری مدیران ارشد رو به رو گشته اند.
کسانی که در طی این سالیان بدون رعایت حقوق شهروندی از طریق مدیران شهرداری و بدون اطلاع شورای شهر، در سیستمی فعالیت می کنند که مدعی ارتقاء سطح سلامت شهروندان، از طریق اجرای برنامه های اداره کل سلامت در معاونت اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران است.
این بانوان اظهار می دارند، آیا ما به عنوان یک شهروند و طبق تعریف سلامت در سازمان بهداشت جهانی در حالی که خود طلایه دار برگزاری برنامه های اجتماعی وسلامت شهروندان در شهرداری تهران هستیم، حق برخورداری از رفاه کامل جسمی، روانی ، اجتماعی و معنوی را نداریم ؟
جای بسی تاسف است که طرح سنجش عدالت ، که با حمایت انستیتو کوبه ژاپن، وابسته به سازمان بهداشت، برای ارزیابی و مقایسه نابرابری ها، در کلان شهر تهران به عنوان یکی از پنج نقطه پایلوت در جهان دستور اجرایی داشت، توسط ما که خود زخم خورده نا برابری در شهرداری تهران هستیم اجرا شد.
چگونه باور کنیم که در سیستم مدیریت سلامت شهری، توجه به سلامت روان در شهرها را، یکی از وظایف خود می داند در حالی که، بانوانی در بخش سلامت آن کار می کنند که به دلیل عدم امنیت شغلی و به خطر افتادن منابع مالی خانواده خود، حتی حق استفاده از مرخصی زایمان را نداشته و ندارند.
چگونه باور کنیم در سازمانی مشغول به کار هستیم که اداره امور بانوان آن دغدغه ی حمایت از بانوان در مدیریت شهری را در سرلوحه برنامه های خود قرار داده، اما از وجود بانوانی که در خانه های سلامت سالهاست با کمترین دستمزد، بدون امنیت شغلی و تمام وقت به نحو شایسته فعالیت می کنند بی خبر است ؟!
در تاریخ یکم مرداد 94 در همایشی با عنوان، همایش ملی سازمانهای مردم نهاد سلامت ، با میزبانی وزارت بهداشت در سالن همایشهای برج میلاد حضور پیدا کردیم و در کمال تعجب شاهد نمایش عکسها و کلیپ هایی که فعالیتهای کانونهای ده گانه سلامت در شهرداری تهران را که طی سالیان، به همت مسئولان خانه های سلامت، عضو گیری و سازماندهی و مدیریت شده بود ،بدون این که هیچ نامی از خانه های سلامت برده شود، بودیم .
چگونه است که این فعالیت ها موجب افتخار مدیران ارشد شهرداری در حوزه سلامت شهری و دیگر حوزه های سلامت در کشور است، اما پیوستن این نیروها به بدنه شهرداری با وجود قریب به یک دهه فعالیت، با مقاومت، از سوی همین مدیران روبه رو می گردد؟ در حالی که اکنون مناطق شهرداری در حال عقد قرار داد با افرادی است که حتی یک چهارم سابقه و تجربه این بانوان را در جلب مشارکتهای اجتماعی در حوزه فعالیتهای معاونت فرهنگی و اجتماعی ندارند و حتی بعضی دارای کمتر از یک سال سابقه کار هستند.
خلاصه کلام آن که : درخواست ما، مسوولین خانه های سلامت شهرداری تهران (مستقر در سراهای محلات شهر تهران )از مقام های مسئول این است که از این قشر که یک دهه از عمر خود را با جدیت و پشتکار و تلاش در راه رسیدن به آرمان های مطلوب در این راه صرف کرده اند، حمایت کرده و زمینه تحقق خواسته ها و مطالبات قانونی این گروه را فراهم آورید.
بی شک ادامه شرایط فعلی منجر به وارد شدن صدمات اقتصادی اجتماعی و فرهنگی به مسئولان خانه های سلامت خواهد شد. با وجود همه مشکلات ذکر شده ما خود را عضوی از خانواده بزرگ شهرداری تهران می دانیم .
امروز جذب مسئولان سلامت تحت نظارت مدیریت محله پیشنهاد می شود در حالی که ساختار مدیریت محله، بلاتکلیف، فاقد بیمه، فاقد کد کارگاهی و دارای نزدیک به 3000 پرسنل بدون بیمه است.
در خواست اصلی ما انعقاد قرار داد برای ادامه همکاری با شهرداری تهران، در قالب قانون و شرایط مطلوب و تضمین تعهدات لازم برای امنیت شغلی مان است .
دستورالعمل های مالی واجرایی شیوه نامه فعالیت اداره سلامت در سال 92 دلیلی بر ادعای ما به عنوان نیروی شهرداری ست.
گفتنی است که مسئولان خانه های سلامت (مستقر در سراهای محلات شهر تهران ) بارها در جهت رساندن پیام خود به گوش مسئولان در مقابل خانه کارگر، شهرداری تهران و مجلس شورای اسلامی تجمع کرده اند اما تاکنون هیچ وقعی نسبت به خواست آنها انجام نشده است.