خبرهای داغ:
سردار انصاری:

اقدامات فرهنگی نیازمند روحیه جهادی است

اقدامات فرهنگی، کاری اداری نیست و نیاز به روحیه‌ای متفاوت از روحیه صرفاً اداری دارد و کاری جهادی است.
کد خبر: ۸۵۸۳۴۰۴
|
۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
به گزارش خبرگزاری بسیج، یکصد و چهل و چهارمین نشست شورای مشاورین وزرا و دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران با حضور سردار محسن انصاری قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران، حجت‌الاسلام سید حسن مؤذنی معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران، عبدالرضا عباسپور معاون بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشاورین وزرا و دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران برگزار شد.

سردار محسن انصاری در این نشست ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) گفت: محرم سرچشمه ایثار، مقاومت و مجاهدات انجام‌شده در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و همچنین جهاد امروز در کشور ماست و پایداری انقلاب اسلامی به دلیل قرار داشتن در مسیر جریان عاشوراست. زنده نگاه‌داشتن فرهنگ ایثار و شهادت قطعاً نیاز به اقدامات فرا دستگاهی دارد که از عهده یک دستگاه خارج است و این موضوع در قانون نیز دیده شده است. اقدامات فرهنگی، کاری اداری نیست و نیاز به روحیه‌ای متفاوت از روحیه صرفاً اداری دارد و کاری جهادی است.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران تأکید کرد: دستگاه‌های اجرایی کشور برای اقدامات فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت که بی‌شک مهم‌ترین موضوع فرهنگی در کشور ماست، نیاز به ساز و کاری مشخص دارند تا مشخص شود چگونه باید به‌صورت مشترک و با قدرت در این مسیر حرکت کنند. رهبر معظم انقلاب اخیراً فرموده‌اند «لشگر فرهنگی دشمن حمله می‌کند و همه موظف به دفاع هستیم». بر این اساس نهادها و دستگاه‌هایی که کارهای اجرایی فرهنگی انجام می‌دهند باید راهکارهای مقابله با این حمله فرهنگی را مشخص کنند.

وی به تشریح راهکارهای مقابله با این حمله فرهنگی پرداخت و گفت: نخستین مسئله، شناخت برنامه و هدف دشمن است. جواب این موضوع را می‌توان در فرمایشی از مقام معظم رهبری یافت که این‌گونه بیان داشته‌اند: «هدف اصلی دشمن از جنگ نرم استحاله جمهوری اسلامی و تغییر باورهای مردم است». راهکار بعدی شناخت و به‌کارگیری توان خودمان است. ما باید توان نرم کشور و حوزه فرهنگ و مهم‌ترین کانون آن یعنی ایثار و شهادت را به‌عنوان مهم‌ترین شاخص فرهنگی خود به‌خوبی بشناسیم. رهبر معظم انقلاب پس از فاجعه منا، بر اساس ارجاع به قدرت نرم ایران در دفاع مقدس، سعودی‌ها را به‌اصطلاح سر جای خودشان نشاندند و این موضوع نشان از ابعاد بسیار گسترده قدرت نرم جمهوری اسلامی دارد.

سردار انصاری راهکار بعدی را تشکیل جبهه فرهنگی واحد دانست که در آن با روحیه جهادی کار شود تا در مقابل جبهه فرهنگی دشمن بایستد و افزود: راهکار دیگر در نظر گرفتن مدلی مشخص برای جنگیدن در عرصه جنگ نرم است و در این حوزه، مهم‌ترین مدل برای ما عاشوراست که نمونه‌های مختلف آن در دفاع مقدس هم وجود داشته است. راهکار پنجم استفاده از تجهیزات و ابزار روز در حوزه‌های رسانه، هنر و فضای مجازی است. امروز فضای مجازی عرصه بسیار مهمی است که می‌توان با استفاده مناسب و خوب از آن، دشمن را شکست داد و از آن به عنوان یک فرصت ارزنده استفاده کرد.

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران مهارت، آگاهی و اعتقاد افراد مقابله‌کننده با دشمن را راهکار بعدی دانست و گفت: راهکار هفتم نیز خلاقیت و نوآوری بر اساس تغییر نیازهای روز است تا شیوه‌ها را بر اساس این نیازها تغییر داد. استمرار در کارها را راهکار هشتم و راهکار نهم داشتن روحیه جهادی و قرارگاهی برای مقابله با دشمن است. راهکار آخر نیز این است که باید عاشورا و بازتولید آن که دفاع مقدس است و خمیرمایه فرهنگ ایثار و شهادت از آن‌هاست، از تحریف، تخریب و فراموشی حفظ کنیم و این کار را با 3 راهکار پایش، پالایش و پویش مصون بداریم.

حجت‌الاسلام سید حسن مؤذنی معاون فرهنگی و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این نشست گفت: مباحث فرهنگی و حوزه ایثار و شهادت از اساسی‌ترین دغدغه‌های مسئولان بنیاد است. امروز در دنیا مرزهای فرهنگی مهم‌تر از مرزهای جغرافیایی هستند و حرکات اقتصادی و مادی هم نیاز به کار فرهنگی دارند. ما باید امام حسین (ع) و روش او را سرلوحه کار قرار دهیم و این روشی است که همواره نجات‌بخش ما بوده است.

حجت‌الاسلام مؤذنی در ادامه این نشست برنامه‌های سالانه فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران را تشریح کرد.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار