کشتههای تصادفات کاهش اما خسارات افزایش یافته است
به گزارش خبرگزاری بسیج، علیاکبر اولیا در نشست خبری چهارمین کنفرانس حوادث رانندگی و جادهای با بیان اینکه متاسفانه فجایای تصادفات برای مردم ما عادی شده است، به نقش بیمهها برای کاهش تصادفات اشاره کرد و اظهار داشت: متاسفانه آمار 15 تا 17 هزار کشته و بیش از 200 هزار مجروح در سال بالاست.
وی ادامه داد: بنابراین در بدو امر بیمهها برای کاهش ریسک و پرداخت خسارات اقدام میکنند، البته بیمههای تکمیلی نیز تعریف شدهاند تا خسارات تصادفات در کشور کاهش یابد ولی در مجموع وضع کشور در این حوزه خوب نیست.
رئیس سندیکای بیمهگران ایران ادامه داد: هماکنون مردم برای خسارات تصادفات هزینههای بالایی پرداخت میکنند، از طرفی نرخ حق بیمه پایین است و بالغ بر 2 هزار میلیارد تومان خسارت سقف ثالث است که بیمهها دچار زیان میشوند.
اولیا تصریح کرد: با وجود آنکه بیمه شخص ثالث باید برای همه اجباری باشد، ولی متاسفانه هماکنون اینگونه نیست، کما اینکه 80 درصد اتومبیل پوشش بیمهای میدهیم ولی وضعیت موتورسیکلتها خطرناکتر است.
وی گفت: در برنامه پنجم توسعه دولت موظف بود سالانه 10 درصد خسارات رانندگی را کاهش دهد و با وجود آنکه کشتههای تصادفات کاهش یافته است، ولی خسارات افزایش یافته است و اصلا وضعیت خوب نیست.
رئیس سندیکای بیمهگران ایران ادامه داد: به هر حال بیمهها امیدوار هستند نقش کلیدیشان برای کاهش خسارات را با ایجاد مشوقهای لازم فراهم کند.
اولیا در ادامه با اشاره به قانون 10 درصد پرداخت به وزارت بهداشت و 5 درصد پرداختیها به نیروی انتظامی از رقم بیمهها گفت: براساس قانون باید این نهادها گزارش هزینهکردهای خود را به بیمهها اعلام کنند، مثلا وزارت بهداشت باید هر 6 ماه یک بار گزارش عملکرد خود را در این حوزه ارائه کند ولی هنوز پس از 4 سال گزارشی ارائه نشده است.
وی در خاتمه خاطرنشان کرد: در مجموع
تاثیر معناداری در کاهش خسارات شاهد نیستیم و باید این هزینهکردها نیز
هدفمندتر شود زیرا میزان خسارات تصادفات بالاست و تا 10 هزار میلیارد تومان
پرداختی ناشی از تلفات جانی را داشتهایم.