خبرهای داغ:
در واکنش به قربانی شدن «تبسم» صورت گرفت

هم‌نوایی با مردم افغانستان در مشهد

گردهمایی دادخواهی تبسم در محکومیت سر بریدن هفت مسافر بی‌گناه توسط گروه‌های تروریستی و افراطی، با حضور پرشور فرهنگیان و طلاب و دانشجویان مهاجر افغانستانی برگزار شد.
کد خبر: ۸۵۹۳۶۶۵
|
۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۸

به گزارش خبرگزاری بسیج، دیشب گردهمایی  دادخواهی تبسم با حضور پرشور فرهنگیان، طلاب و دانشجویان و هنرمندان مهاجر افغانستانی در موسسه معلولین «باور سبز» برگزار شد. شرکت‌کنندگان در این مراسم که از طیف‌های مختلف قومیتی افغانستان بودند به نمایندگی از تمام مهاجرین افغانستانی مقیم مشهد به حرکت و انقلاب میلیونی تبسم پیوستند و با فریاد عدالت و اتحاد  همبستگی خود را اعلام کردند.

در ابتدای این مراسم «ابوطالب مظفری» شاعر و نویسنده مهاجر افغانستانی، گفت: با توجه به این که قدمت راه‌گیری‌ها و سر بریدن در کشور ما به 300 تا 400 سال پیش برمی‌گردد و متاسفانه در ذهنیت ما نهادینه شده است، امروز واکنش نشان دادن به این مسئله پاسخی محکم به این جریان است و این عمل نمادین نوعی جهت دادن احساسات است که باعث می‌شود تا تاریخ اتفاق افتاده مرده نباشد و فراموش نشود.

وی در پایان صحبت‌هایش اعلام کرد: این اتفاق متاسفانه ممکن است باز هم رخ دهد اما واقع‌بینانه این است که آمادگی خود را برای اتفاقات بعدی بگیریم و باید آماده همبستگی بیشتر باشیم تا گامی به جلو برداریم.

بعد از سخنان مظفری، خانم تیموری که از افغانستانی‌های تاجیک اهل سنت بود سروده‌ای را در مورد شهادت مظلومانه شکریه تبسم به زیبایی ارائه کرد و در ادامه خطاب به تمامی عاملین و قاتلین تبسم گفت که من در  برابر ظلم فجیعی که به خواهر هموطنم شده می‌ایستم.

سپس استاد فصیحی غزنوی با تسلیت گفتن شهادت این شهیدان ادامه داد: هر فردی که در هر مجموعه‌ای ادعای برتری کند، نتیجه‌اش فساد است. به جان هم انداختن اقوام تازگی ندارد، ولی سر بریدن کودکان و زنان تازگی دارد. در طول تاریخ افغانستان فرعون صفتانی وجود داشتند باایجاد استضعاف فرهنگی سیاسی و اقتصادی و بی‌سواد نگه داشتن قومیت‌ها سعی کردند تا آن‌ها را تحت سلطه خود حفظ کنند.این حماسه بزرگ و میلیونی که به برکت خون این شهید نه ساله انجام شد تجمعی از تمام مردم افغانستان و از قومیت‌های مختلف افغانستان بود که بزرگترین پیام آن اتحاد و همبستگی ملت افغانستان برای دادخواهی این جنایت بزرگ بوده که فراتر از مرزهای جغرافیایی، جهانی شده است.

وی در ادامه با اشاره به واقعه عاشورا و اسارت اهل بیت امام حسین (علیه‌السلام) بیان کرد: یزیدیان با تمام قساوت قلبی‌شان، طفل بی‌گناه را به اسارت بردند و متاسفانه با تیراندازی این طفل را به شهادت رساندند ولی سر وی را نبریدند. اکنون ما باید سطح شعور سیاسی خود را بالاببریم و با برکت خون این شهیدان و شعارها و حرکت‌های مردمی که انجام شده، نشان دهیم که همبستگی و اتحاد در افغانستان وجود دارد.

«حیدر محقق» نماینده امور مهاجرین در کنسولگری افغانستان در مشهد مقدس، هم با تسلیت گفتن این واقعه به تمام مردم جهان  اعلام کرد: همچون حضرت زینب (سلام‌الله علیها) که واقعه کربلا را زنده نگه داشت، اکنون نیز اولین وظیفه فرهنگیان و جوانان ما که تشکیل دهنده همین «انقلاب تبسم» هستند این است که مردم خود را بیدار کنیم و با بالا بردن سطح شعور سیاسی آن‌ها عوامل خشونت‌هایی را که به مردم ما می‌شود، را بیابیم.

در بخش‌های پایانی مراسم سید جمال سجادی یکی از فعالان عرصه فرهنگی مهاجرین، با خواندن بیانیه تجمع فرهنگیان و طلاب  اعلام کرد: حرف‌های ما حرف هموطنان‌مان در کابل است و اعلام می‌کنیم که نسبت دادن این انقلاب به گروه‌های خاص جفایی بزرگ به خون این شهیدان است.

در پایان این گردهمایی با تهیه تابوت‌های نمادین و شمع‌افروزی به یاد این شهیدان با سر دادن شعارهایی علیه گروه‌های تروریستی و  محکوم کردن آن‌ها بر اجرایی شدن هرچه زودتر بندهای قطعنامه تجمع گران در کابل  تأکید کردند.

در این مراسم حضور فرهنگیانی از موسسه باور سبز، خانه هنر، موسسه دردری، اتحادیه اسلامی دانشجویان افغانستان، نمایندگان دفتر آیت‌الله محقق کابلی، طلاب مهاجر افغانستانی، باشگاه خبرنگاران مهاجر، انجمن حقوق بشر افغانستان، انجمن عکاسان و فن بیان رسا و نقطه دیزاین و بسیاری دیگر از فعالان اجتماعی دیده می‌شد که خود نشان دیگری از اتحاد و همبستگی مهاجرین با هم داشت.

ارسال نظرات
پر بیننده ها
آخرین اخبار